Industrimesse fokuserer på konkurrence, klima og velfærd

At styrke konkurrenceevnen, beskytte klimaet og fremme velfærd. Sådan lyder ifølge HANNOVER MESSE de tre største opgaver, industrien står overfor i dag. Innovative teknologier som for eksempel AI er nøglen til at mestre disse udfordringer. Det sætter den store tyske industrimesse fokus på den 22.-26. april.

"Geopolitiske spændinger, klimaforandringer, stagnation i væksten, høje energipriser og mangel på kvalificeret arbejdskraft betyder, at omkostningsdisciplin og effektivitet i øjeblikket er dominerende temaer i virksomheder", fortæller Jochen Köckler. Foto: HANNOVER MESSEN / Deutsche Messe AG

15.03.2024

Poul Breil-Hansen, SCM.dk

Hvordan kan virksomheder effektivt udnytte automatisering, kunstig intelligens, vedvarende energi og brint? Og hvilke skridt kan der tages for at imødegå den forestående deindustrialisering af Europa? HANNOVER MESSE 2024 har ambitioner at levere give svar på spørgsmål af denne type.

"Geopolitiske spændinger, klimaforandringer, stagnation i væksten, høje energipriser og mangel på kvalificeret arbejdskraft betyder, at omkostningsdisciplin og effektivitet i øjeblikket er dominerende temaer i virksomheder. Samtidig fører kunstig intelligens til dybtgående ændringer i arbejdslivet inden for industrien. Derudover advarer forretningsledere og handelsorganisationer om deindustrialisering af Europa", siger Dr. Jochen Köckler, som er administrerende direktør for Deutsche Messe AG.

Læs også: Kunstig intelligens og ny energi kan løfte industrien ind i fremtiden

Jochen Köcklers synspunkt om usikkerheden i den moderne verden bliver understøttet af Olivier Schmitt, der er professor på Center for War Studies på SDU. I den nye podcast ”Geopolitical tensions and cybersecurity”, som er udgivet på scm.dk, udtaler han:

”Det eneste, vi med sikkerhed ved, er, at vi ikke ved, hvor verden i øjeblikket bevæger sig hen. Det medfører, at politikere, embedsfolk og virksomhedsledere ikke ved, hvad de skal gøre, fordi vi befinder os i en skiftezone fra et kendt verdensbillede til en komplet anderledes verden”.

Gratis adgang for danske fagbesøgende

Som dansk fagbesøgende kan man få gratis adgang til HANNOVER MESSE én eller flere dage. Man skal blot henvende sig, og bestille det ønskede antal billetter hos Strauss & Partnere på mail-adressen info@HF-denmark.com.

Behov for mere resiliens
Olivier Schmitt mener, at den bedste strategi er at antage det værste og forberede sig på den udvikling. Det indebærer, at vi i fællesskab skal skabe nogle nye strukturer, der er mere resiliente, og som vil bidrage med højere sikkerhed for virksomheders drift.

”Vi har i mange år været vant til ikke at tænke i geopolitiske forhold, fordi de internationale forhold var stabile. Det er i højt tempo i færd med at ændre sig. Verden og særligt de geopolitiske omstændigheder er blevet mere uforudsigelige, og det er derfor blevet værdifuldt at have en god forståelse for, hvordan sammenhængene mellem forretning og geopolitik er”, fortæller Olivier Schmitt.

Det er Jochen Köckler til venstre. Foto: HANNOVER MESSEN / Deutsche Messe AG

Usikkert økonomisk miljø
”HANNOVER MESSE er vigtigere end nogensinde i år, fordi det økonomiske miljø sjældent har været så volatilt. I Hannover vil teknologier og løsninger blive præsenteret for at muliggøre industrien at producere på en konkurrencedygtig og bæredygtig måde. Messen vil handle om intelligent og kulstofneutral produktion, kunstig intelligens, brint og tværsektorielle energiløsninger. Især for europæiske virksomheder vil HANNOVER MESSE dermed skabe en beskyttelse mod den forestående deindustrialisering af Europa. Vores udstillere vil vise, at konkurrencedygtig industriproduktion er mulig i Europa. Forudsætningen er dog et reguleringsmæssigt rammeværk, som fremmer innovation og iværksætteri", lyder det fra Jochen Köckler.

Løsningen ligger ifølge Köckler i samspillet mellem automatisering, digitalisering og elektrificering, bred tværsektoriel og tværgrænseoverskridende samarbejde samt en klar politisk kurs. 

Messearrangørerne forventer, at mere end 300 økonomiske delegationer vil deltage i messen, først og fremmest Tysklands kansler, Olaf Scholz, der sammen med Norges premierminister Jonas Gahr Støre vil åbne HANNOVER MESSE. Derudover vil formanden for Europa-Kommissionen, Ursula von der Leyen, og den tyske økonomiminister Robert Habeck bruge verdens førende messe for industrien til at udveksle idéer med repræsentanter fra industrien. 

"Hvis Europa skal bevare betydelig og bæredygtig produktion og investering, skal mængden af bureaukrati reduceres hurtigt, for eksempel gennem hurtigere planlægnings- og godkendelsesprocedurer", appellerer Köckler.

"Besøgende på HANNOVER MESSE søger viden og vejledning om, hvordan de kan bruge automatisering, kunstig intelligens, vedvarende energi eller/og brint meningsfuldt. Dette er præcis den ekspertise, udstillerne på HANNOVER MESSE kan give", siger Köckler.

Om HANNOVER MESSE

HANNOVER MESSE er verdens førende messe for industriel teknologi. Dens hovedtema "Energizing a Sustainable Industry" samler udstillende virksomheder fra mekanisk og elektrisk ingeniørvirksomhed, den digitale industri og energisektoren for at præsentere løsninger til fremtidens produktion og energiforsyning. Ledende emner inkluderer Industrie 4.0/Manufacturing-X, energi til industrien, digitalisering/kunstig intelligens og maskinlæring, kulstofneutral produktion og brint og brændselsceller. Konferencer og forummer supplerer programmet. Næste udgave afholdes fra den 22. til 26. april 2024 i Hannover, Tyskland. Norge er partnerland.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

17.04.2024SCM.dk

Maersk opgiver at sælge containerfabrikker

17.04.2024SCM.dk

SBTi’s accept af klimakreditter er tegn på ny klimaøkonomi

14.04.2024Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

10.04.2024SCM.dk

Et væld af nye emballageformer står på spring i Danmark

09.04.2024Industriens Fond

Sponseret

Kan vi klare os uden Kina?

05.04.2024Global AGV

Sponseret

5 fordele ved at skalere din produktion med AGV

03.04.2024WITRON Group

Sponseret

20 years of successful partnership

02.04.2024SCM.dk

Cybersikkerhed giver nye karriereveje for unge

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle