Kunstig intelligens og ny energi kan løfte industrien ind i fremtiden

Kunstig intelligens tager nu den industrielle digitalisering til næste niveau ved at revolutionere industrien, gøre processer mere effektive og tilføre værdi. Ved at bruge AI vil virksomheder kunne forkorte udviklingstider og samtidig spare ressourcer og energi. Den store tyske industrimesse HANNOVER MESSE sætter spot på AI i industrien. Messen sætter også fokus på nye energiformer.

Hvordan vil kunstig intelligens og nye energiformer påvirke industri og automatisering, og hvad kan fremstillingsindustrien forvente? Det er den slags spørgsmål, HANNOVER MESSEN den 22. til 26. april 2024 vil sætte spot på.. Foto: HANNOVER MESSEN / Deutsche Messe AG

19.03.2024

Poul Breil-Hansen, SCM.dk

2023 var på mange måder et spændende år inden for innovation. Fremkomsten af generativ kunstig intelligens (AI), tiltrak sig stor opmærksomhed og var i høj grad et emne, som dominerede nyhedsoverskrifterne både herhjemme og i resten af verden. Men i virksomheder er anvendelsen af generativ AI stadig ikke fuldt ud modnet, og mange står over for udfordringen med at afgøre, hvordan de bedst kan implementere og drage fordel af denne teknologi. 

Læs også: Industrimesse fokuserer på konkurrence, klima og velfærd

Den digitale udvikling er en dynamisk proces, og vi kan forvente, at de banebrydende tendenser fra dette år vil fortsætte med at forme samfundet ind i det næste. Så hvordan vil disse tendenser påvirke industri og automatisering, og hvad kan fremstillingsindustrien forvente? Det er den slags spørgsmål, HANNOVER MESSEN den 22. til 26. april 2024 vil sætte spot på.

Gratis adgang for danske fagbesøgende

Som dansk fagbesøgende kan man få gratis adgang til HANNOVER MESSE én eller flere dage. Man skal blot henvende sig, og bestille det ønskede antal billetter hos Strauss & Partnere på mail-adressen info@HF-denmark.com.

"Farten, hvormed AI-løsninger finder vej til industrien, er åndeløs. Virksomheder skal investere nu og frem for alt introducere deres medarbejdere til de muligheder, AI tilbyder, ellers vil de blive overhalet af konkurrencen," fortæller Dr. Jochen Köckler, som er administrerende direktør for Deutsche Messe AG, som arrangerer messen. Han supplerer: "AI er i dag nøglen til konkurrenceevne og bæredygtighed inden for industrien".

HANNOVER MESSE vil præsentere et stort udvalg af konkrete anvendelser som for eksempel: 

  • robotter, der kan styres af stemme, 
  • maskiner, der automatisk genkender fejl; eller 
  • systemer, der reducerer nedetid gennem forudsigende vedligeholdelse. 

Köckler: "I den nærmeste fremtid vil generativ AI være i stand til at designe maskiner. Dette vil føre til fundamentale ændringer i ingeniørers jobprofiler – et emne, der også vil blive diskuteret på HANNOVER MESSE".

North Sea Energy Hub

På konferencen "North Sea Energy Hub" den 23. april vil politikere og eksperter fra Norge og Tyskland drøfte overgangen inden for energipolitik med fokus på generelle politiske forhold såvel som teknologiske udviklinger og anvendelser. 

Brintøkonomiens enorme potentialer
Hvornår vil brintøkonomien ankomme? Med den stigende brug af uforudsigelige vedvarende energikilder som sol og vind kommer brint i stigende grad frem som en passende energibærer for en emissionsfri økonomi. Cirka 500 udstillere fra brint- og brændselscelleindustrien vil præsentere deres løsninger i Hannover. Dette gør HANNOVER MESSE til verdens største og vigtigste messe for emnet brint.

"Brint tilbyder enorme muligheder som den grønne energibærer. Det nuværende tempo for udrulning og opskalering er dog for langsomt. At udvikle en brintøkonomi kræver dristige politiske beslutninger på det reguleringsmæssige område, intensiv forskning og udvikling til hurtig implementering og udvikling af den nødvendige infrastruktur til opskalering. Dette er den eneste måde, hvorpå levedygtige forretningsmodeller vil kunne etableres”, fortæller Köckler og tilføjer: 

"På HANNOVER MESSE vil vi demonstrere, hvad der er teknologisk muligt og skabe rammerne for diskussioner mellem repræsentanter for politik og industri. Vi håber, det kan sætte skub i beslutninger om en specifik vej frem mod en realisering af brintøkonomien", siger Köckler.

Om HANNOVER MESSE

HANNOVER MESSE er verdens førende messe for industriel teknologi. Dens hovedtema "Energizing a Sustainable Industry" samler udstillende virksomheder fra mekanisk og elektrisk ingeniørvirksomhed, den digitale industri og energisektoren for at præsentere løsninger til fremtidens produktion og energiforsyning. Ledende emner inkluderer Industrie 4.0/Manufacturing-X, energi til industrien, digitalisering/kunstig intelligens og maskinlæring, kulstofneutral produktion og brint og brændselsceller. Konferencer og forummer supplerer programmet. Næste udgave afholdes fra den 22. til 26. april 2024 i Hannover, Tyskland. Norge er partnerland.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

18.04.2024SCM.dk

Fremtidens plastproduktion skal udvikles af CO2

18.04.2024SCM.dk

Logistikaktør går sikkerheden efter i sømmene

14.04.2024Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

10.04.2024SCM.dk

Et væld af nye emballageformer står på spring i Danmark

09.04.2024Industriens Fond

Sponseret

Kan vi klare os uden Kina?

05.04.2024Global AGV

Sponseret

5 fordele ved at skalere din produktion med AGV

03.04.2024WITRON Group

Sponseret

20 years of successful partnership

02.04.2024SCM.dk

Cybersikkerhed giver nye karriereveje for unge

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle