Koordinering skal skabe bedre kundeløsninger

MIN AKTUELLE UDFORDRING: Der forestår et større omorganiseringsarbejde for Mette Boysen, der er nytiltrådt supply chain-direktør i Stena Recycling.

25.11.2013

SCM.dk

Omorganiseringen i Stena Recycling kræver en tilpasning af arbejdsprocesserne, fortæller supply chain-direktør Mette Boysen. Foto: Anne Prytz Schaldemose. .

Der står samordning øverst på agendaen for Mette Boysen, der for nylig er tiltrådt som supply chain-direktør i Stena Recycling. Hun har fået ansvaret for logistik og produktion i selskabet, der indsamler og bearbejder affald såsom papir, elektronisk skrot, farligt affald samt jern og metal. Langt størstedelen af affaldet bliver til nye råvarer, der efterfølgende bliver videresolgt.

Læs også: Min aktuelle udfordring: Lagerplads søges   

Hele den øvelse stiller høje krav til en effektiv organisering og koordinering på tværs af logistik, produktion og salg. Det skal Mette Boysen nu tage hånd om, og hendes fokus ligger i første runde på hele det setup, der vedrører de kunder, der får afhentet affald.    

”Vi skal fremover kunne tilbyde kunderne én samlet affaldsløsning, og det er en stor udfordring, blandt andet fordi medarbejderne i dag arbejder med hver deres affaldstype”, fortæller Mette Boysen. Konkret er hun gået i gang med at få samordnet kørslen, så det i højere grad bliver den samme lastbil, der henter alt affald hos kunden, når det er muligt.  

”Er affaldet for eksempel placeret på paller eller i bure, kan det godt lade sig gøre at hente gamle køleskabe og papir samtidig”. Hun understreger, at kørsel og ruteplanlægning længe har været optimeret, men separat for hvert affaldsområde, og at det er den praksis, der nu skal ændres.

<p>”Vi har lukket nogle filialer, så nu handler det om at effektivisere forretningen, både til glæde for kunderne og os selv”. </p>

Mette Boysen, supply chain-direktør i Stena Recycling

Proaktive input på tværs
Ændringen i den måde, som Stena Recycling afhenter affaldet på omfatter både logistik og salg. Her skal medarbejderne lære nye affaldstyper at kende og sætte sig ind i de specifikke forhold, der eksempelvis knytter sig til love og regler om farligt affald. Samtidig skal logistik og salg arbejde på tværs og proaktivt komme med input til hinanden, hvilket i sidste ende skal muliggøre et forbedret krydssalg af affaldsløsninger.   

”Det samspil er helt afgørende for, at vi kan forbedre os og optimere vores processer, blandt andet med at blive bedre til at forudsige, hvor store affaldsmængder, vi får ind”, siger Mette Boysen.  

Åben kommunikation
Fordi omorganiseringen radikalt ændrer den måde, som de ansatte arbejder på i dag, lægger Mette Boysen stor vægt på at kommunikere åbent om forandringerne samt huske at fejre succeser og forbedringer.

Om Mette Boysen

Uddannelse: Civilingeniør supply chain/logistik, DTU, HD i international handel, CBS.
Tidligere job: Freelance supply chain-specialist 2011-, produktions- og logistikdirektør i Hempel, 2006-10.
Fritid: Løb, tennis.   

”Man skal ikke undervurdere, at sådanne kulturelle ændringer skaber usikkerhed. Derfor er kommunikationen fuldstændig afgørende. Man skal grundigt forklare, hvorfor ændringerne er nødvendige, og være åben omkring, at omverden konstant ændrer sig, og at man derfor ikke kan love, at der ikke sker flere forandringer i fremtiden”. Især på pap- og papirdelen er konkurrencen hård, fortæller Mette Boysen.

Læs også: Min aktuelle udfordring: Leverandørsikkerhed har førsteprioritet    

”Markedet er faldet, så vi har været nødt til at finde besparelser. Vi har lukket nogle filialer, så nu handler det om at effektivisere forretningen, både til glæde for kunderne og os selv”.  

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Download gratis e-bog om BI-løsning udviklet specielt til Supply Chain Management

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

27.02.2024SCM.dk

Første ammoniakdrevne containerskib er bestilt

27.02.2024SCM.dk

Stor international aktør udvider sit lager på Aalborg havn

23.02.2024SCM.dk

Mange virksomheder frygter CSRD-data

22.02.2024SCM.dk

Tag temperaturen på din egen ESG

19.02.2024SCM.dk

Fremviser tocifret vækst for sjette år i træk

19.02.2024SCM.dk

Stort set ingen forklaring på kæmpe hop i CO2-udledning

19.02.2024SCM.dk

1 ud af 3 nye iværksættervirksomheder har stort vækstpotentiale

17.02.2024SCM.dk

Global undersøgelse: Næsten alle vil gerne ofre noget for klimaet

Jobmarked

Se alle

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Zetes

Zetes søger ny Business Consultant i Supply Chain-løsninger

Som Business Consultant inden for supply chain-optimering vil du bidrage med din ekspertise gennem hele salgscyklussen, være en betroet rådgiver og deltage i kvalificeringen af forretningsmuligheder. Du vil tage ansvar for udvælgelsen af den bedste projekttilgang og påvirke strategien for vores supply chain-løsninger.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

28.02.2024

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

TrueCommerce
Webinar
Webinar: EDIFACT

Alt du skal vide om EDIFACT

Dato

05.03.2024

Tid

11:00

Sted

Online

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - dag

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup