Lidt mindre vækst, meget mere digitalisering

Selvom Jungheinrich sænker væksttempoet lidt i løbet af 2019, så er der ingen grund til bekymring, lød det på selskabets årlige pressedag i Hamborg. Til gengæld fortsætter digitaliseringen med at dominere på flere fronter, og det går ikke langsommere.

Customer relations manager Wolfgang Kolk fortalte bl.a. om den digitale bestyrelse, Jungheinrich har nedsat til at styre selskabets digitale agenda og IT-arkitektur. Foto: Anders Kampmann.

06.02.2019

Anders Kampmann, SCM.dk

Udover produktfremvisninger og -premierer på nye versioner af nogle af de mange forskellige typer gaffeltrucks, koncernen nok er mest kendt for, så var programmet også fyldt godt op med oplæg om udviklingen i såvel selskabet som på markedet for interne logistikløsninger.

Bestyrelsesmedlem med ansvar for salg og marketing, Christian Erlach, startede med at trække de store linjer op for den seneste tids fremskridt for Jungheinrich, der generelt har ”oplevet stor vækst, fået foden ind på nye markeder og fordoblet vores salg af AGV’er”, som han sagde.

For 2019 ser udsigterne dog lidt anderledes ud, selvom det ifølge Erlach ikke er noget, man som hverken kunde, samarbejdspartner eller interessent skal miste nattesøvn over.

”Vi kommer til at se lidt mindre vækst i det kommende år, men der er ingen krise, og det er ikke noget, man skal bekymre sig over. Der kommer nogle påvirkninger fra Brexit og handelskrigen mellem USA og Kina, som vi vil analysere og forholde os til. Selvom vi ikke tror på et Hard Brexit, så er det noget, som vil give noget uro og forstyrre handlen, så vi forbereder os på det. Specielt omkring grænserne kan der blive udfordringer, så vi stockpiler bl.a. en del reservedele i Storbritannien”, forklarede Christian Erlach.

Jungheinrich følger dermed i fodsporene på eksempelvis Novo Nordisk og andre virksomheder, som gør sig klar til det britiske farvel til EU, ved at fylde lagrene med varer inden de frygtede negative konsekvenser rammer verdensmarkedet.

Digital bestyrelse udstikker retningen
Når det gælder udviklingen inden for kerneforretningen, truckdesign og -fremstilling, så er digitalisering i adskillige former fortsat en af de helt centrale tendenser. Kunstig intelligens, forbundne enheder og smarte løsninger vil også i 2019 vinde frem og gøre livet lettere for alle parter.

Vi ser også en stor fremtid for cloud-løsninger, hvor der er meget mere på vej; vi er kun lige startet

servicechef Frank Marschatz

Det mente i hvert fald customer relations manager Wolfgang Kolk, der fortalte om Jungheinrichs forventninger til den teknologiske udvikling i relation til selskabets brede portefølje; en udvikling, der i øvrigt også betyder, at flere og flere kunder vil have skræddersyet deres materiel (customization) fra start.

Læs også: 200.000 møbler om ugen kræver stærk truckflåde

”Digitalisering er for os et værktøj, der skal være med til at give vores kunder en endnu bedre oplevelse, når de handler med os, fordi vi kan blive endnu mere fleksible og samarbejde på stadig mere komplekse niveauer. Vi har nedsat en digital bestyrelse, der udstikker retningen, og vi rykker hurtigt på de områder, hvor vi ser store gevinster i horisonten”, sagde han og blev bakket op af servicechef Frank Marschatz.

”Vores trucks vil i endnu højere grad blive connected via Internet of Things, og så vil kunstig intelligens blive endnu vigtigere. 20 procent af virksomhederne i en ny undersøgelse bruger allerede AI til transport og logistik, og yderligere 37 procent regner med at tage det ind i fremtiden, hvilket vi også selv gør i vores WMS. Og så ser vi også en stor fremtid for cloud-løsninger, hvor der er meget mere på vej; vi er kun lige startet”, sagde han.

SCM.dk fik selv mulighed for trille en tur i den 17 ton tunge topmodel i EFG 6-serien, der bliver lanceret i år, spækket med sikkerhed, aircondition, en løftekapacitet på op til ni ton og i øvrigt kan vende på en tallerken. Foto: Anders Kampmann.

Sikkerhed og batterier
Det digitale spiller også ind, når det kommer til et andet centralt parameter, nemlig sikkerheden omkring det ofte tunge maskineri. Her kunne Felix Riesenhuber, der er chef for udviklingen af assistentsystemer og moduler, fortælle om de nye løsninger, man er ved at udvikle, som skal give den enkelte truck sine egne ’øjne og ører’, der selv kan holde styr på omgivelserne og bevæge sig derefter.

Afslutningsvis talte SCM.dk desuden med produktmanager Ullrich Mau-Hansen, der – uden at kunne afsløre de store detaljer – fortalte, at man arbejder på at supplere easyPILOT Follow-systemet, som blev præsenteret i 2018, med en stemmestyringsenhed, så plukkeren også kan styre sin truck verbalt, igen med både sikkerhed, komfort og effektivitet for øje.

Læs også: Aftale mellem CMA CGM og Freightos skal fremskynde digitaliseringen af shippingindustrien

I løbet af dagen var der også mulighed for at prøve kræfter med noget af Jungheinrichs nyeste isenkram, bl.a. den 17 ton tunge topmodel i den nye EFG 6-serie, der som noget nyt kommer med en lithium-ion-batteri (3,5 ton i sig selv). Det hænger sammen med en anden trend i retning af flere elektriske trucks, der skal adressere det stigende antal krav til miljøvenlighed og færre udledninger, som gør sig gældende i industrien, forklarede Christian Erlach.

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Download gratis e-bog om BI-løsning udviklet specielt til Supply Chain Management

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

26.02.2024SCM.dk

CMA CGM i markant tilbagegang

26.02.2024SCM.dk

Kina: Amerikanske påstande er paranoia

22.02.2024SCM.dk

Tag temperaturen på din egen ESG

19.02.2024SCM.dk

Fremviser tocifret vækst for sjette år i træk

19.02.2024SCM.dk

Stort set ingen forklaring på kæmpe hop i CO2-udledning

19.02.2024SCM.dk

1 ud af 3 nye iværksættervirksomheder har stort vækstpotentiale

17.02.2024SCM.dk

Global undersøgelse: Næsten alle vil gerne ofre noget for klimaet

16.02.2024SCM.dk

Ny rapport: Forbrugere tror ikke på virksomheders bæredygtighedsbudskaber

Jobmarked

Se alle

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Zetes

Zetes søger ny Business Consultant i Supply Chain-løsninger

Som Business Consultant inden for supply chain-optimering vil du bidrage med din ekspertise gennem hele salgscyklussen, være en betroet rådgiver og deltage i kvalificeringen af forretningsmuligheder. Du vil tage ansvar for udvælgelsen af den bedste projekttilgang og påvirke strategien for vores supply chain-løsninger.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

28.02.2024

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

TrueCommerce
Webinar
Webinar: EDIFACT

Alt du skal vide om EDIFACT

Dato

05.03.2024

Tid

11:00

Sted

Online

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - dag

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup