Lidt mindre vækst, meget mere digitalisering

Selvom Jungheinrich sænker væksttempoet lidt i løbet af 2019, så er der ingen grund til bekymring, lød det på selskabets årlige pressedag i Hamborg. Til gengæld fortsætter digitaliseringen med at dominere på flere fronter, og det går ikke langsommere.

Customer relations manager Wolfgang Kolk fortalte bl.a. om den digitale bestyrelse, Jungheinrich har nedsat til at styre selskabets digitale agenda og IT-arkitektur. Foto: Anders Kampmann.

06.02.2019

Anders Kampmann, SCM.dk

Udover produktfremvisninger og -premierer på nye versioner af nogle af de mange forskellige typer gaffeltrucks, koncernen nok er mest kendt for, så var programmet også fyldt godt op med oplæg om udviklingen i såvel selskabet som på markedet for interne logistikløsninger.

Bestyrelsesmedlem med ansvar for salg og marketing, Christian Erlach, startede med at trække de store linjer op for den seneste tids fremskridt for Jungheinrich, der generelt har ”oplevet stor vækst, fået foden ind på nye markeder og fordoblet vores salg af AGV’er”, som han sagde.

For 2019 ser udsigterne dog lidt anderledes ud, selvom det ifølge Erlach ikke er noget, man som hverken kunde, samarbejdspartner eller interessent skal miste nattesøvn over.

”Vi kommer til at se lidt mindre vækst i det kommende år, men der er ingen krise, og det er ikke noget, man skal bekymre sig over. Der kommer nogle påvirkninger fra Brexit og handelskrigen mellem USA og Kina, som vi vil analysere og forholde os til. Selvom vi ikke tror på et Hard Brexit, så er det noget, som vil give noget uro og forstyrre handlen, så vi forbereder os på det. Specielt omkring grænserne kan der blive udfordringer, så vi stockpiler bl.a. en del reservedele i Storbritannien”, forklarede Christian Erlach.

Jungheinrich følger dermed i fodsporene på eksempelvis Novo Nordisk og andre virksomheder, som gør sig klar til det britiske farvel til EU, ved at fylde lagrene med varer inden de frygtede negative konsekvenser rammer verdensmarkedet.

Digital bestyrelse udstikker retningen
Når det gælder udviklingen inden for kerneforretningen, truckdesign og -fremstilling, så er digitalisering i adskillige former fortsat en af de helt centrale tendenser. Kunstig intelligens, forbundne enheder og smarte løsninger vil også i 2019 vinde frem og gøre livet lettere for alle parter.

Vi ser også en stor fremtid for cloud-løsninger, hvor der er meget mere på vej; vi er kun lige startet

servicechef Frank Marschatz

Det mente i hvert fald customer relations manager Wolfgang Kolk, der fortalte om Jungheinrichs forventninger til den teknologiske udvikling i relation til selskabets brede portefølje; en udvikling, der i øvrigt også betyder, at flere og flere kunder vil have skræddersyet deres materiel (customization) fra start.

Læs også: 200.000 møbler om ugen kræver stærk truckflåde

”Digitalisering er for os et værktøj, der skal være med til at give vores kunder en endnu bedre oplevelse, når de handler med os, fordi vi kan blive endnu mere fleksible og samarbejde på stadig mere komplekse niveauer. Vi har nedsat en digital bestyrelse, der udstikker retningen, og vi rykker hurtigt på de områder, hvor vi ser store gevinster i horisonten”, sagde han og blev bakket op af servicechef Frank Marschatz.

”Vores trucks vil i endnu højere grad blive connected via Internet of Things, og så vil kunstig intelligens blive endnu vigtigere. 20 procent af virksomhederne i en ny undersøgelse bruger allerede AI til transport og logistik, og yderligere 37 procent regner med at tage det ind i fremtiden, hvilket vi også selv gør i vores WMS. Og så ser vi også en stor fremtid for cloud-løsninger, hvor der er meget mere på vej; vi er kun lige startet”, sagde han.

SCM.dk fik selv mulighed for trille en tur i den 17 ton tunge topmodel i EFG 6-serien, der bliver lanceret i år, spækket med sikkerhed, aircondition, en løftekapacitet på op til ni ton og i øvrigt kan vende på en tallerken. Foto: Anders Kampmann.

Sikkerhed og batterier
Det digitale spiller også ind, når det kommer til et andet centralt parameter, nemlig sikkerheden omkring det ofte tunge maskineri. Her kunne Felix Riesenhuber, der er chef for udviklingen af assistentsystemer og moduler, fortælle om de nye løsninger, man er ved at udvikle, som skal give den enkelte truck sine egne ’øjne og ører’, der selv kan holde styr på omgivelserne og bevæge sig derefter.

Afslutningsvis talte SCM.dk desuden med produktmanager Ullrich Mau-Hansen, der – uden at kunne afsløre de store detaljer – fortalte, at man arbejder på at supplere easyPILOT Follow-systemet, som blev præsenteret i 2018, med en stemmestyringsenhed, så plukkeren også kan styre sin truck verbalt, igen med både sikkerhed, komfort og effektivitet for øje.

Læs også: Aftale mellem CMA CGM og Freightos skal fremskynde digitaliseringen af shippingindustrien

I løbet af dagen var der også mulighed for at prøve kræfter med noget af Jungheinrichs nyeste isenkram, bl.a. den 17 ton tunge topmodel i den nye EFG 6-serie, der som noget nyt kommer med en lithium-ion-batteri (3,5 ton i sig selv). Det hænger sammen med en anden trend i retning af flere elektriske trucks, der skal adressere det stigende antal krav til miljøvenlighed og færre udledninger, som gør sig gældende i industrien, forklarede Christian Erlach.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

12.07.2024SCM.dk

Flot vækst og generationsskifte hos Eryk A/S

11.07.2024SCM.dk

Fremtidens transport har flere udfordringer end blot elektrificering

03.07.2024Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Modstandsdygtighed sat på formel

01.07.2024TrueCommerce

Sponseret

Nyt om PEPPOL

28.06.2024SCM.dk

Logistikgigant fortsætter med fyldte ordrebøger

25.06.2024SCM.dk

Geodis Danmark skifter til vedvarende energi

20.06.2024SCM.dk

Er der et liv efter compliance?

18.06.2024SCM.dk

Korte værdikæde-tjek skal bidrage til mere cirkulære forsyningskæder

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup