Logistikbranchen har brug for store it-investeringer

Hvis danske logistikvirksomheder skal klare sig i konkurrencen og ruste sig mod potentielle trusler fra nye prisportaler, skal der investeres tungt i it og udviklingen af medarbejdere. Sådan lyder meldingen fra den danske logistikvirksomhed Scan Global Logistics.

Danske logistikvirksomheder er nødt til at investere tungt i it, hvis de skal overleve i fremtiden, lyder det fra Scan Global Logistics..

10.08.2016

SCM.dk

”Logistikvirksomhederne er nødt til at rykke sig for at følge med konkurrenterne", siger Mark Kristensen, som er direktør i Con-Linq..

Alt for meget bliver stadig printet og håndbåret rundt mellem medarbejderne, hvilket blandt andet gør sig gældende i forhold til de AWB’er (airway bill; kontrakter og kvitteringer med luftfragtselskaber), som ofte skal udskrives i mange eksemplarer.

Hos SGL har man digitaliseret processer såsom ovennævnte, hvilket sparer virksomheden for flere millioner kroner hvert år, fortæller it-direktør Kuno Jensen.

SGL investerer årligt et større millionbeløb i it, mens virksomheden også har udviklet et web-akademi for medarbejderne, så alle kontorer på verdensplan får en ensartet og udførlig træning.

Mange i branchen har noget at indhente
En optælling lavet af Arbejdsgiverforeningen for Transport og Logistik i maj 2016 viste desuden, at hver sjette vognmand ikke har en hjemmeside.

”Logistikvirksomhederne er nødt til at rykke sig for at følge med konkurrenterne – og ikke kun for at hente besparelser i deres egne interne processer”, siger Mark Kristensen, som er direktør i Con-Linq, der er IT-leverandør til Scan Global Logistics og specialist i it til logistik-branchen.

Han fortsætter:

”Medarbejderne hos logistikvirksomhedernes kunder er vant til at kunne booke eller købe ting online som forbrugere og have stor prisgennemsigtighed. Den forventning om brugervenlighed og overskuelighed tager de med sig, og der har mange i logistikbranchen noget at indhente”.

En online markedsplads
Forventningen hos SGL og Con-Linq er, at der før eller siden vil blive lavet en online markedsplads ala Momondo, som blandt andet bruges til booking af flybilletter, hvor eksempelvis vognmænd direkte vil kunne udbyde deres services udenom speditørerne.

Google har imidlertid allerede set potentialet i branchen og har derfor investeret i den amerikanske virksomhed Flexport, der har til hensigt at fjerne telefonopkald, fax og Excel-ark fra processen og flytte al arbejdet over på deres online platform.

Kuno Jensen fra SGL forventer dog ikke, at speditører vil blive irrelevante – selv hvis der kommer en revolutionerende, online platform på markedet.

”Mange standardopgaver vil formodentlig rykke online. Men i modsætning til private flypassagerer er international fragt mere kompleks. For eksempel skal man håndtere forskellige toldregler, og der vil virksomheder stadigvæk bruge speditører”, forklarer han.

Læs også: Vi vil gerne være et alternativ til de store

SGL’s omsætning er vokset med 56 procent til 3,2 milliarder kroner siden 2011, mens antallet af medarbejdere er steget med 20 til omkring 700 i samme periode. Ifølge Kuno Jensen kan en del af væksten tilskrives it-investeringerne.

- KLZ

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Download gratis e-bog om BI-løsning udviklet specielt til Supply Chain Management

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

03.03.2024SCM.dk

Rotterdam-terminal vil komme først med landstrøm til alle skibe

02.03.2024SCM.dk

Aalborg Havn klarer sig flot uden Royal Arctic Lines

27.02.2024TrueCommerce

Sponseret

Webinar: Alt du skal vide om EDIFACT

26.02.2024SCM.dk

Manglende kompetencer er stopklods for brug af cobots

23.02.2024Bredana Axcite A/S

Sponseret

Download gratis e-bog om BI-løsning udviklet specielt til Supply Chain Management

22.02.2024SCM.dk

Robotindustri mødes om AI, den grønne omstilling og fremtidens arbejdsmarked

21.02.2024TrueCommerce

Sponseret

Derfor bør du opgradere din On-Premise-løsning

21.02.2024SCM.dk

Nyt kvantespring for 3D-print

Jobmarked

Se alle

Styrelsen for Forsyningssikkerhed

IT-konsulent til Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Vil du være med til at gøre samfundet mere modstandsdygtigt over for fremtidens trusler? Er du ivrig efter, at blive en del af et fantastisk team, hvor du får ansvaret for at udvikle og understøtte styrelsens IT-løsninger? Så er stillingen som IT-konsulent i Styrelsen for Forsyningssikkerhed noget for dig.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

03.03.2024

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

TrueCommerce
Webinar
Webinar: EDIFACT

Alt du skal vide om EDIFACT

Dato

05.03.2024

Tid

11:00

Sted

Online

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - dag

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup