Månedens udfordring: At holde kæden stram i en ustabil verden

Han startede jobbet som ansvarlig for EET’s forsyningskæde i forsommeren 2020, hvor pandemien for alvor begyndte at forstyrre alle dele af forsyningskæde og forretning. Det var ikke en let start, og udfordringen har siden været at holde forsyningskæden stabil trods de mange forstyrrelser.

"Vi har de sidste to år opereret med lagerniveauer, der var 10 til 12 procent højere end tidligere – og jeg synes faktisk, det er ganske godt gået, at vi kan nøjes med det niveau af lagerbinding”, fortæller Bjarke Roost. Foto: EET..

05.09.2022

Poul Breil-Hansen, SCM.dk

”Forecasting, leveringskvalitet og lagerstyring har været udfordrende for os – som det har været for stort set alle virksomheder – de sidste to år. Vi har dog været hjulpet af, at vi har syv forskellige forretningsområder og 25 lande, så når det går skidt for ét kommercielt område eller ét land, så er det som regel gået godt for et andet. Der er en del risikospredning i vores model”, fortæller Bjarke Roost.

Forecasting-processen består af månedsmøder på alle syv forretningsområder: ”Mange sælgere har en naturlig og forståelig tilbøjelighed til at være meget optimistiske omkring salgsforventninger. I supply chain-teamet har vi de sidste par år brugt dobbelt så meget tid som normalt på at sikre præcision i salgsprognoserne”.

Sælgers marked
Forsyninger til EET har været præget af stor ustabilitet, og Bjarke Roost fortæller, at de sidste to år har været et udpræget ’sælgers marked’ forstået på den måde, at leverandører har stillet krav om ordrer i god tid og med høj volumen.

”Vi ser tegn på, at der sker en forsigtig afmatning af ’sælgers marked’, og at vilkårene bliver lidt bedre set fra købers perspektiv. Vi har de sidste to år opereret med lagerniveauer, der var 10 til 12 procent højere end tidligere – og jeg synes faktisk, det er ganske godt gået, at vi kan nøjes med det niveau af lagerbinding”, fortæller han.

Han oplyser også, at EET Group holder sine vækst- og regnskabsmål med en toplinjevækst på 21 procent i 2021, og de er på planen i 2022.

Læs også: Månedens udfordring: Speditører balancerer i krydsfeltet mellem kaos og sikkerhed

Transportkaos og bæredygtighed
Han fortæller endvidere, at EET Group har været udfordret af transportproblemer i Europa – ikke så meget i Danmark. Transportproblemerne har haft mange årsager som covid-19, pakkeboom, nedbrud på en transportleverandørs centrallager i Holland, problemer med integration mellem to pakkekurerselskaber med mere.

”Vi har de sidste to år ikke helt været i stand til at levere den leveringskvalitet til vores kunder, som vi gerne ville. Vores mål er on-time-in-full (OTIF) levering på 92-95 procent, og den reelle præstation har været på 85-90 procent. Det ser vi frem til at ændre på i den kommende tid”, fortæller han og tilføjer: ”Vi leverer en del tidskritiske reservedele til nogle af vores kunder, og vi har særlig fokus på at forbedre leveringskvaliteten af disse tidskritiske kurerleveringer”.

EET Group har stort fokus på løbende at reducere klimaaftryk. Det sker for eksempel ved at konsolidere transport, så der ikke er luft i lastbilerne og ved i samarbejde med organisationen Ecologi at plante et træ for hver fjerde pakkeforsendelse, EET Group sender til kunder.

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Kan ældre ERP hæmme vækst?

PlanEven

Sponseret

Optimering af indkøbsprocesser med ordreportal

Denne artikel er del af et tema:

Tema om lagerstyring & materialehåndtering 2022

Relateret indhold

08.11.2024SCM.dk

3D print baner vejen for vækst i plastvirksomhed

08.11.2024SCM.dk

PostNord og Vinteds samarbejde gør genbrugsmarkedet mere enkelt

07.11.2024SCM.dk

Supply chain resilience driver 18% stigning i globale opkøb og fusioner

07.11.2024SCM.dk

Imponerende reduktion i udledninger i EU i 2023

06.11.2024Zetes

Sponseret

Zetes Strengthens Nordic Leadership, Welcomes Jacob Vuust as New Nordic Commercial Director

06.11.2024SCM.dk

NIS2 sætter virksomheder under pres

05.11.2024SCM.dk

Historisk lavt kulforbrug og mere vedvarende energi i 2023

05.11.2024SCM.dk

Kinesisk åbning er godt nyt for danske rederier

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Supply Chain Management (SCM)

Få kompetencer til at designe og lede effektive produktions- og forsyningskæder, også kaldet supply chains, som er en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Dato

31.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Jernbaneteknologi, -drift og -kapacitet

På kurset Jernbaneteknologi, -drift og -kapacitet, som også er et diplommodul, lærer du om planlægning, opbygning og drift af jernbaner. Kurset omfatter blandt andet simulering, procesanalyse og driftsanalyse angående både passager- og godstrafik.

Dato

01.11.2024

Tid

08:30

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Digitale forretningsstrategier og -modeller

Vil du have bedre forståelse for digital transformation og digitale strategier? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at vurdere og definere digitale forretningsstrategier, der skaber værdi for din virksomhed.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bureau Veritas
Kursus
CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: PCN indberetning af farlige (CLP) kemiske produkter markedsført i EU!

Forstå PCN-Indberetningskravene og overhold lovgivningen

Dato

12.11.2024

Tid

13:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Kursus
Introduktion til Livscyklusvurdering (LCA)

Grundkursus i Livscyklusvurderinger (LCA), som alle kan være med på. Kurset kræver ikke forudgående viden om LCA.

Dato

13.11.2024

Tid

10:00

Sted

Online