Månedens udfordring: Resiliens kræver stærk indkøbsafdeling

Coronakrisen afslørede sårbarheder i alverdens forsyningskæder. Logitrans fik for eksempel øjnene op for, at de var meget afhængige af enkelte centrale leverandører. Deltagelse i forskningsprojekt om supply chain resilience har styrket Logitrans’ bevidsthed om forsyningskædens svage og stærke aspekter.

"Vi skal hele tiden arbejde på at gøre os attraktive for leverandørerne og få taletid", fortæller Dorte Pedersen. Foto: Logitrans..

15.09.2023

Poul Breil-Hansen, SCM.dk

Logitrans er en førende og erfaren leverandør af internt transportmateriel med 150 medarbejdere og eksport til mange lande. Det er en veletableret virksomhed, der kender sine markeder, produkter og produktionsmetoder og har gjort det i 75 år. I 2015 overtog søstrene Dorte Pedersen og Gitte Kirkegaard ejerskab og ledelse af virksomheden efter deres far Erling Pedersen.

”Vi er en erfaren virksomhed, der med succes har drevet forretning i vores niche i mange år. Alligevel afdækkede coronakrisen nogle sårbarheder i vores forsyningskæder, som egentlig kom bag på os”, fortæller Dorte Pedersen, der fungerer som COO med ansvar for den samlede forsyningskæde.

Fokus på resiliens
Hun tilføjer: ”Vi valgte derfor i 2021 at tage imod en indbydelse fra SDU og Industriens Fond om at deltage i projektet ”Supply Chain Resilience – i et SMV-perspektiv””.
Logitrans har produktion i både Danmark samt Kina og arbejder med godt 100 leverandører, hvor mange leverer til fabrikken i Ningbo i Kina.

Læs også: Månedens udfordring: Forsyningssikkerheden halter fortsat

”Da pandemien ramte verden begyndte vi at opleve udfordringer med at få varer ud af Kina, lange leveringstider, høje transportomkostninger, manglende transparens i hvor vores varer befandt sig i forsyningskæderne og prisstigninger på komponenter”, fortæller Dorte Pedersen.

Om Dorte Pedersen

• Aktuel position: Medejer og COO Logitrans.
• Erhvervserfaring: Produktionsdirektør/COO hos Logitrans siden 2009 og erfaring som turnusingeniør hos Danfoss.
• Uddannelse: Maskiningeniør og Akademi-uddannelse i ledelse.

Udfordringerne påvirkede performance på forsynings-, produktions- og salgssiden, og udfordringerne med at få varer hjem fra Kina betød, at fabrikken i Danmark ikke kunne levere som ønsket.

Styrker indkøbsafdelingen
”Udfordringerne og SCR-projektet har ført til, at vi i dag er mere fokuserede på rekruttering af nye medarbejdere, krydslæring, optimeret lagerstyring, mere dual sourcing og forbedrede forecast. Det har først og fremmest medført, at vi har ansat nye kompetente medarbejdere i indkøbsafdelingen, der løbende arbejder med at kortlægge og opsøge alternative leverandører i Kina og det østlige Europa”, fortæller hun og supplerer:

”Det er ikke let arbejde, fordi vi som kunde ikke altid fylder særlig meget hos leverandørerne. Vi skal hele tiden arbejde på at gøre os attraktive for leverandørerne og få taletid. Vi er derfor også meget interesserede i at samarbejde med mindre leverandører, men det kræver en stor indsats hele tiden at undersøge leverandørmarkedet og indgå i dialoger med leverandører. Vi arbejder også på at finde flere kinesiske kunder til vores produktion i Ningbo”.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Denne artikel er del af et tema:

Tema om intern logistik 2023

En rapport fra Material Handling Institute (MHI) viser, at 71 procent af virksomhederne fokuserer på at øge effektiviteten i deres interne logistik. Brugen af automatisering som eksempelvis lagerrobotter, AGV'er og automatisk højlager er blandt de mest populære løsninger. 

Relateret indhold

24.05.2024SCM.dk

SCM Agendaen – Det gode ERP-projekt

24.05.2024SCM.dk

Millioner skal sætte fart på cirkulær plast og ESG-udvikling

23.05.2024Zetes

Sponseret

Mediq benytter lagerløsning ZetesMedea for optimeret plukkeproce

23.05.2024Axacon A/S

Sponseret

Tjek om jeres manuelle processer er for dyre

21.05.2024KNAPP A/S

Sponseret

Hvad er intralogistik?

17.05.2024SCM.dk

Verdion køber kæmpe grund til nyt lager i Sverige

02.05.2024SCM.dk

Intelligente logistikløsninger til produktion af insektprotein

02.05.2024N.C. Nielsen A/S

Sponseret

Bliv godt beskyttet med nye Linde-modeller

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup