Markedet for søfragt stiger og giver stærke resultater for logistikvirksomheder

Trængsel og flaskehalse har givet transportvirksomheder vind i sejlene mens fragtejerne er pressede på pris og tid.

Trængsel og flaskehalse har givet transportvirksomheder vind i sejlene mens fragtejerne er pressede på pris og tid. Arkivfoto..

23.08.2021

SCM.dk

En artikel i Supply Chain Dive den 10. august 2021 tager pulsen på fragtsituationen for store mastodonter som for eksempel Mærsk. Her oplyses det, at Mærsk har opgraderet sine forventninger for resten af året til fra 18 milliarder dollar til 19,5 milliarder dollar. En stigning på næsten 5 milliarder dollar i forhold til tidligere. Den ekstraordinære situation forventes at fortsætte i det mindste indtil udgangen af året 2021, forlyder det.

Artiklen citerer Mærsks administrerende direktør Søren Skou for i en erklæring at sige: ”De stærke resultater nød både godt af de ekstraordinære omstændigheder i Ocean, hvor trængsel og flaskehalse fortsatte med at øge satserne, og af solide fremskridt i udførelsen af vores strategiske transformation, hvor vi holdt et fast fokus på vores kunders behov for integrerede løsninger på tværs af deres forsyningskæder”.

Supply Chain Dive oplyser, at Mærsk langt fra er alene om at have vind i sejlene så at sige. Andre oceanbærere har rapporteret store tal i deres seneste udgivelser i andet kvartal.
Matson’s ocean transport indtægter steg med 66 procent for at nå næsten 683 millioner. Hapag-Lloyd og ONE’s omsætning er også øget markant i det seneste kvartal.

Men ikke alle er glade, og nogle skal betale gildet. Det gælder især fragtejerne, der har fået ekstraordinære omkostninger i forbindelse med de højere omkostninger ved ocean shipping og ikke mindst luftfragt. Supply Chain Dive oplyser, at Columbia Sportswear står over for en ekstraregning på 40 millioner dollars.

Administrerende direktør for Columbia Sportswear, Tim Boyle, er i artiklen citeret for at sige, at de fragtsatser, der tilbydes af luftfartsselskaber er ”klart monopolistiske”. Han ønsker en statslig indgriben fra enten europæiske eller amerikanske tilsynsmyndigheder for at nedbringe omkostningerne.

Et andet problem, som transport- og logistik situationen afføder, er dårligere leveringstider og påvirker dermed pålideligheden i forhold til kunderne. Udtrykket ”til tiden” har aktørerne kæmpet med siden midten af sidste år. Havnene arbejder på højtryk uden dog at kunne se frem til ændringer lige foreløbig. Supply Chain Dive citerer direktør Bryan Brandesni, der siger, ”Vi har aldrig set dette aktivitetsniveau og baseret på de udsigter, forbereder vi os på mere. Vores udfordring er at betjene kunder, der forventer, at vi håndterer deres last effektivt”.

- PBH

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

17.07.2024SCM.dk

Virksomheder styrker it-sikkerhed med mærkningsordning

16.07.2024SCM.dk

Maersk tager levering af første 777 fragtfly

25.06.2024SCM.dk

Verdion fortsætter ekspansion med opkøb af byggegrund

18.06.2024SCM.dk

Lemvigh-Müller køber 34.000 kvm. i Kolding

18.06.2024EAB Lagerindretning

Sponseret

EAB Kundecase: 4000 FLEKSIBLE M² TIL MEDICOBRANCHEN

17.06.2024Apport Systems A/S

Sponseret

Party In A Box udvider lageret

14.06.2024SCM.dk

Carlsberg omlægger distribution i Taastrup

13.06.2024Fyns Kran Udstyr A/S

Sponseret

Vil du også have budgetpris på en ny traverskran?

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup