Milliarder bruges til at gøre AI til allemandseje

På årets Tech World-event annoncerede Lenovo en ny storstilet milliardinvestering i AI og løftede samtidig sløret for virksomhedens hidtil største AI-vision: "AI for alle", der skal gøre AI til hverdagsteknologi.

”Jeg er glad for at kunne dele vores ”AI for alle”-vision, der ved hjælp af Lenovos pocket-to-cloud computing-teknologier skal levere AI til alle - fra enkeltpersoner til globale virksomheder – uden at gå på kompromis med hverken beskyttelse af privatlivet eller datasikkerhed. Annonceringen understreger samtidig vigtigheden af vores AI-partnerskaber, hvor vi i fællesskab arbejder for at frigøre AI's potentiale til at skabe en smartere, mere inkluderende og bæredygtig verden”, siger Yuanqing Yang, bestyrelsesformand og administrerende direktør for Lenovo.. Foto: Lenovo

16.11.2023

SCM.dk

For niende år i træk samlede Lenovo i oktober måned en række af tech-branchens mest visionære ledere til at tale ved Lenovos årlige Tech World-event i Austin, Texas. Omdrejningspunktet for årets store innovationsevent var udviklingen inden for kunstig intelligens, og hvordan virksomheder kan udnytte det store potentiale i AI til at drive den intelligente, digitale transformation på tværs af brancher. I samme anledning præsenterede Lenovo en ny, ambitiøs AI-vision for hele virksomheden - "AI for alle." Målet er at gøre AI tilgængelig for alle. 

Som en del af den nye fælles vision annoncerede Lenovo, at virksomheden nu investerer yderligere én milliard dollars i AI-innovationer. I den forbindelse afslørede Lenovo også planerne for sin egen AI-teknologi, der skal levere AI på datacenterniveau direkte til virksomheder uanset størrelse og branche. 

Med ”AI for alle”-visionen sætter Lenovo også databeskyttelse og privatliv i højsædet. Det betyder blandt andet, at Lenovos nye AI-teknologi er designet til kunne operere isoleret på individuelle enheder eller lokale servere.  På den måde kan både virksomheder og individuelle brugere af AI-teknologien være forvisset om, at de informationer, som Lenovos AI lærer fra, ikke deles med åbne datasæt.

”Jeg er glad for at kunne dele vores ”AI for alle”-vision, der ved hjælp af Lenovos pocket-to-cloud computing-teknologier skal levere AI til alle - fra enkeltpersoner til globale virksomheder – uden at gå på kompromis med hverken beskyttelse af privatlivet eller datasikkerhed. Annonceringen understreger samtidig vigtigheden af vores AI-partnerskaber, hvor vi i fællesskab arbejder for at frigøre AI's potentiale til at skabe en smartere, mere inkluderende og bæredygtig verden”, siger Yuanqing Yang, bestyrelsesformand og administrerende direktør for Lenovo.

På Tech World præsenterede Lenovo også en række nye partnerskaber med nøgleaktører inden for AI, der tæller virksomheder som AMD, Microsoft og NVIDIA. Blandt andet udvider Lenovo og AMD deres samarbejde om AI-optimerede løsninger på tværs af hele Lenovos pc- og datacenterportefølje, der drives af AMD Ryzen-, EPYC- og Instinct-processorer. Derudover gik Lenovo og NVIDIA på scenen og præsenterede deres udvidede partnerskab om nye hybridløsninger og et ingeniørsamarbejde, der skal styrke virksomheders muligheder for at udnytte potentialet i generativ AI – uanset størrelse.

Læs også: Milliarder brugt på kæmpe it-investering

Desuden løftede Lenovo sløret for deres bud på fremtidens AI-PC samt en række nye AI-drevne funktioner og innovative enheder, herunder:

  • Lenovo AI professional service practice
  • Personal AI twin demo
  • Konceptfunktionen kaldet AI NOW
  • Et smartphone-skærmkoncept, der kan bøjes og formes efter brugerens behov

/ PiB

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Fremtidssikring af danske virksomheders forsyningskæder

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Opdateringer af Dynamics 365 reduceres fra syv til fire årligt

Mere fra...

01.12.2023SCM.dk

Plast genbruges i kæmpe mængder til øltransport

01.12.2023SCM.dk

Luftfarten sætter turbo på omfattende omstilling

01.12.2023SCM.dk

ESG og robotter præger det moderne lager

30.11.2023SCM.dk

Nye millioner til Klimakompasset vil gavne SMV’er

30.11.2023SCM.dk

Elektrisk lastbil vinder stor pris

29.11.2023SCM.dk

Bølge af betalingssvindel udfordrer e-handelen

29.11.2023SCM.dk

Nyansættelse skal løfte bæredygtigheden

28.11.2023SCM.dk

Pakkelevering i Sydjylland stiger markant

Jobmarked

Se alle

Events

Se alle
Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Er din virksomhed eller ønsker den at blive leverandør til Forsvaret?

Bliv klogere på AQAP-standarderne og deres krav

Dato

13.12.2023

Tid

13:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Konference
Cybertrusler - en rundrejse på digitaliseringens bagside | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Jeppe Teglskov Jacobsen, Adjunkt ved Institut for Militær Teknologi hos Forsvarsakademiet, som vil tale om "Cybertrusler - en rundrejse på digitaliseringens bagside".

Dato

04.01.2024

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia

Bureau Veritas
Konference
Fra Kassø til hele verden med Power-to-X | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Alexander Reumert, Project Associate hos European Energy A/S, som vil tale om "Fra Kassø til hele verden med Power-to-X".

Dato

04.01.2024

Tid

09:00

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia

Bureau Veritas
Konference
Systematisk og strategisk trivsel hjælper helbredet | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Christian Sauvr, Administrerende Sygehusdirektør hos Sygehus Lillebælt, som vil tale om "Systematisk og strategisk trivsel hjælper helbredet".

Dato

04.01.2024

Tid

09:00

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia

Bureau Veritas
Konference
Accelereret klimatilpasning nu! | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Sebastian Mernild, Professor og leder af SDU Climate Cluster fra Syddansk Universitet, som vil tale om "Accelereret klimatilpasning nu!".

Dato

04.01.2024

Tid

09:00

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia

Bureau Veritas
Konference
Mod historisk CO2-neutralitet i 2050 | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Mette Kaagaard, administrerende direktør hos Microsoft i Danmark & i Island, som vil tale om "Mod historisk CO2-neutralitet i 2050".

Dato

04.01.2024

Tid

09:00

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia