Nyt samarbejde vil forenkle robotintegration for producenter

Et nyt samarbejdet mellem Rockwell Automation og Comau vil give industrikunder lettere, mere intelligente og mere produktive måder at designe, implementere og administrere robotanvendelser på.

Teknikere vil nu kunne programmere alle deres maskiner, herunder Comau-robotarme, i ét miljø der styres direkte gennem Rockwell Automations Logix-baserede controllere. Foto: Rockwell Automation A/S.

29.07.2021

SCM.dk

Rockwell Automation Inc., som arbejder med industriel automatisering og digital transformation, og Comau, der er robotproducent inden for industriel automatisering, offentliggjorde i juni, at de sammen vil give virksomheder verden over nye værktøjer til at maksimere deres produktionseffektivitet via fælles robotstyringsløsninger. 

”Industrivirksomheder leder efter effektive måder at integrere robotter i deres drift på, så de kan procesoptimere og være tilpasningsdygtige”, sagde Rockwell Automations bestyrelsesformand og CEO, Blake Moret i forbindelse med annoceringen.

”Rockwell Automations samarbejde med Comau vil forenkle programmering og livscyklusstyring og reducere tidsrummet mellem investering og gevinst”, fortsatte han.

Læs også: Nycertificeret UR-integrator hjælper med næste skridt i automationen

Udvidelsen af robotanvendelser har rod i Rockwells strategi om at hjælpe industrivirksomheder med at spare tid og forbedre ydeevnen. Via samarbejdet får begge virksomheders kunder adgang til det fælles robotstyringsprodukt. 

Teknikere vil nu kunne programmere alle deres maskiner, herunder Comau-robotarme, i ét miljø der styres direkte gennem Rockwell Automations Logix-baserede controllere. Rockwell Automations systemdesignsoftware, Studio 5000®, giver aflastning fra den tidskrævende og ofte vanskelige opgave med at forsøge at koordinere traditionelt separate maskinstyringer og robotsystemer, så de fungerer sammen, ved brug af to forskellige softwareværktøjer. 

Ekstra gevinster

De kombinerede Rockwell- og Comau-løsninger byder også på fordele ud over forenklet integration. For eksempel kan slutbrugere bruge analyse- og digitale tvilling-værktøjer til at opnå dybere indsigter i maskinpræstation og potentiel produktionsoptimering. De kan også bruge sikkerhedsløsninger til at reducere virksomhedsrisici. 

Operatører, som bruger Rockwells softwarepakke, FactoryTalk®, vil kunne se både linje- og robotstyresystemer på en enkelt grænseflade. Teknikere på fabrikken og eksterne teknikere skal kun lære at vedligeholde én arkitektur for at overvåge begge systemer. De kan også bruge Rockwells AR-værktøjer (augmented reality) til at forbedre både livscyklus og servicecyklus. 

Læs også: Afstandskrav øger efterspørgsel efter lagerautomation

Automazioni Industriali Capitanio, som er en anerkendt systemintegrator og idriftsætter af automatiseringssystemer i metalbranchen har som en af de første indført den nye samlede løsning. Marco Capinanio, som er adm. direktør for AIC, udtaler, at samarbejdet mellem Rockwell og Camau gør det muligt for virksomheden at tilbyde en problemfri robotløsning til kunderne, hvilket han ser som en absolut fordel.  

”Vi sætter pris på det simple og fleksible programmeringsmiljø, fuld adgang til robotovervågning og diagnoseparametre og muligheden for at udnytte eksisterende automatiseringspaneler og standardkontrolanordninger”, udtaler adm. direktør for AIC, Marco Capitanio, i en pressemeddelelse.

Han fortæller, at samarbejdet mellem Rockwell og Camau gør det muligt for virksomheden at tilbyde en problemfri robotløsning til kunderne, hvilket han ser som en absolut fordel.  

- KCP

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Download gratis e-bog om BI-løsning udviklet specielt til Supply Chain Management

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

01.03.2024SCM.dk

DSV overgår Tesla med verdens største tagplacerede solcelleanlæg

01.03.2024SCM.dk

Nyt opkøb skaber kæmpe enhed for Unity Enterprise-udvikling

28.02.2024SCM.dk

Forskere: Ryd op i verdens lossepladser, før plastaffaldet ender i havet

28.02.2024TrueCommerce

Sponseret

Stay Compliant: E-invoicing Updates (March)

28.02.2024SCM.dk

Tæppegigant får grønt lys til seriøse klimamål

27.02.2024SCM.dk

Udlændingestyrelsen satser på supply chain resiliens

26.02.2024SCM.dk

Der er gode råd at hente om socialt ansvar

23.02.2024SCM.dk

Mange virksomheder frygter CSRD-data

Jobmarked

Se alle

Styrelsen for Forsyningssikkerhed

IT-konsulent til Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Vil du være med til at gøre samfundet mere modstandsdygtigt over for fremtidens trusler? Er du ivrig efter, at blive en del af et fantastisk team, hvor du får ansvaret for at udvikle og understøtte styrelsens IT-løsninger? Så er stillingen som IT-konsulent i Styrelsen for Forsyningssikkerhed noget for dig.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

03.03.2024

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

TrueCommerce
Webinar
Webinar: EDIFACT

Alt du skal vide om EDIFACT

Dato

05.03.2024

Tid

11:00

Sted

Online

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - dag

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup