Nyuddannede e-handlere går som varmt brød

Efterspørgslen på arbejdskraft er så stor i de danske virksomheder, at de fisker e-handelsstuderende, allerede før de har afsluttet deres studie. Udfordringen er på sigt gift for virksomhedernes konkurrenceevne, lyder det fra Dansk Erhverv, som opfordrer til, at der oprettes flere studiepladser.

109 virksomheder i hovedstadsområdet sidste år tog kontakt til Cphbusiness med henblik på at få fat i en af de 60 studerende. Foto: 123RF.

27.01.2022

SCM.dk

Det går godt for danske e-handel. Eksporten buldrer af sted, og de danske virksomheder hiver kunder hjem fra de udenlandske konkurrenter. Faktisk går det så godt, at flere virksomheder nu mangler arbejdskraft. 

En rundspørge fra 1. kvartal 2021 blandt Dansk Erhvervs medlemmer viser, at knap hver femte e-handelsvirksomhed har opgivet at ansætte medarbejdere eller ændret i stillingsopslaget for at få et match.  

Læs også: Dansk startup går all in på samme-dags-levering

”Udfordringen er kun blevet større i takt med, at e-handlen er buldret frem, og det giver reelle problemer for virksomhederne, som ikke kan holde det tempo, som de gerne vil. Og i sidste ende rammer det også fælleskassen, som skal finansiere velfærden”, siger Carsten Rose Lundberg, der er fagchef for Digital Handel i Dansk Erhverv, i en pressemeddelelse.

Eleverne bliver revet væk 

Virksomhedernes appetit på arbejdskraft mærkes tydeligt på de uddannelsesinstitutioner, som udklækker fremtidens e-handlere.  

Hos Erhvervsakademi Kolding dimitterer 28 e-handelsstuderende sidst i januar, og halvdelen af dem er allerede ansat i virksomheder eller har startet deres egen virksomhed.  

”Så der bliver virkelig rift om de sidste”, siger Mikael Rasmussen, som er uddannelseschef for professionsbachelor i e-handel. 

Læs også: Lynhurtige leveringer vinder frem: Det handler om convenience

Samme melding kommer fra uddannelseskoordinator og lektor Gitte Damgaard fra Erhvervsakademi Aarhus.  

”Studerende med en professionsbachelor i e-handel er meget attraktive for virksomheder. Både de meget digitale virksomheder, men også de virksomheder, der skal igennem en digital transformation”, siger hun og tilføjer, at 45 procent af den seneste årgang har fået job i deres praktikvirksomhed. 

Også i København er der rift om de studerende, bekræfter lektor og uddannelseskoordinator Just Kjærgård Pedersen fra Cphbusiness og henviser til, at 109 virksomheder i hovedstadsområdet sidste år tog kontakt til Cphbusiness med henblik på at få fat i en af de 60 studerende. 

Behov for flere pladser 

Den høje jobsikkerhed og det interessante arbejde får så mange til at søge mod e-handelsuddannelserne, at uddannelsesinstitutionerne må afvise ansøgere, fordi der ikke er pladser nok. Det ærgrer Dansk Erhverv, som gerne så, at der blev oprettet flere studiepladser.  

Det er dog blevet sværere efter den politiske aftale om udflytning af studiepladser fra de store byer, forklarer Carsten Rose Lundberg.  

”Lige nu ligger E-handelsuddannelserne for manges vedkommende i de store byer, og derfor kan de ikke oprette flere pladser. Det vil sige, at der først skal oprettes ny uddannelsesinstitutioner, som så skal oprette uddannelserne og have hele set´uppet klar. Det tager tid – og det er dybt problematisk for virksomhederne og vores fælleskasse, som skal betale gildet. Vi arbejder målrettet på at ændre aftalen, så uddannelsesinstitutionerne – også i de store byer - kan uddanne den arbejdskraft, vi har behov for”. 

- KCP

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Download gratis e-bog om BI-løsning udviklet specielt til Supply Chain Management

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

03.03.2024SCM.dk

Rotterdam-terminal vil komme først med landstrøm til alle skibe

02.03.2024SCM.dk

Aalborg Havn klarer sig flot uden Royal Arctic Lines

01.03.2024SCM.dk

Den bedste pakkeshop ligger i Randers

29.02.2024SCM.dk

Medie: DSV kan være på vej med gigant-bud på DB Schenker

29.02.2024SCM.dk

CMA CGM genoptager Røde Havs-transit - i begrænset omfang

28.02.2024SCM.dk

Europas største kajkran på plads i havnen i London

28.02.2024SCM.dk

Ocean Alliance medlemmer forlænger samarbejdsaftalen

27.02.2024SCM.dk

Første ammoniakdrevne containerskib er bestilt

Jobmarked

Se alle

Styrelsen for Forsyningssikkerhed

IT-konsulent til Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Vil du være med til at gøre samfundet mere modstandsdygtigt over for fremtidens trusler? Er du ivrig efter, at blive en del af et fantastisk team, hvor du får ansvaret for at udvikle og understøtte styrelsens IT-løsninger? Så er stillingen som IT-konsulent i Styrelsen for Forsyningssikkerhed noget for dig.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

03.03.2024

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

TrueCommerce
Webinar
Webinar: EDIFACT

Alt du skal vide om EDIFACT

Dato

05.03.2024

Tid

11:00

Sted

Online

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - dag

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup