Optimering skal barbere 20 millioner af Vikings serviceaktiviteter

Lasse Melgaard Sall, Global Network Manager hos Viking, leder et ambitiøst cost saving-program, der skal reducere omkostningerne betydeligt. Programmet indebærer forandringer direkte fra hovedkvarteret, men også besøg på Vikings servicestationer i alle verdensdele.

05.01.2015

SCM.dk

Diversiteten er stor, når Lasse Sall rejser rundt til Vikings servicestationer fra Norge til Sydafrika. Han bruger derfor forskellige ledelsesmodeller, alt efter hvor han befinder sig. Foto: Privat..

I Viking Life-Saving Equipment, der producerer redningsflåder, står Global Network Manager Lasse Sall i spidsen for et omfattende optimeringsprojekt på Vikings 270 servicestationer i hele verden. Stationerne, hvoraf de 60 er Vikings egne, udfører de årlige services af Vikings redningsflåder, hvor de både inspiceres og dele samt materialer bliver udskiftet.

Optimeringsprogrammet ved navn ’Service Excellence’ er sat i værk for at reducere omkostningerne ved service, hvilket kræver en bred vifte af tiltag, som Lasse Sall og hans afdeling rejser verden rundt og implementerer.

Læs også: Min aktuelle udfordring: Samkørsel skal løfte PostNord Logistics

Næste bølge af optimeringsprogrammet foregår på de 15 største servicestationer, der står for 60 procent af serviceaktiviteterne. Disse skal således indføre en standardiseret ”Best Practice-måde” at servicere på. Lasse Sall understreger, at det ikke handler om de regelbundne inspektioner og tests af redningsflåderne, som der internationalt er klare og standardiserede regler for. Men eksempelvis rækkefølgen af de forskellige funktioner, der skal tjekkes, der i dag foregår forskelligt fra land til land.

Sparer 20 millioner
’Service Excellence’-programmet skal sikre, at Viking fra 2015 kan spare op imod 20 millioner danske kroner på sine serviceaktiviteter. For at nå målet bruger Lasse Sall blandt andet diverse lean-værktøjer ved sine besøg på servicestationerne. Både performance management, 5S, kanban med flere er i spil. Han ser også på it-forenklinger, sourcing, designændringer på flåderne samt en række andre forhold.

Lønomkostningerne skal også ned, hvilket helst skal ske uden fyringer, men ved ansættelsesstop og en forøgelse af produktiviteten med op mod 20 procent i kraft af optimeringsprogrammet. Det handler både om at udnytte de timelønnedes ressourcer bedre og reducere mængden af overarbejde.

”Vi har heldigvis en volumenforøgelse hvert år, der betyder, at vi kan effektivisere uden at skille os af med nogen”.

Om Lasse Sall

Uddannelse: IPMA B certificering, Dansk Projektledelse 2014, HD(O) Management, SDU 2005, diplomingeniør i kemi, Aalborg Universitet Esbjerg 1998

Seneste job: Managementkonsulent i Valcon 2008-12, lean-manager i Force Technology 2007-08

Fritid: Familien, håndboldtræner, fitness, lystfiskeri 

Tre pilotprojekter
En af store udfordringer, som Lasse Sall forudser ved implementeringen, er, at servicestationerne har været vant til at være selvkørende. For at blive klædt på til at håndtere en eventuel modstand i opstartsfasen kører Lasse Sall tre pilotprojekter i Esbjerg, Rotterdam i Holland og La Spezia i Italien.

Læs også: Min aktuelle udfordring: Lagerplads søges

Pilotprojekterne skal desuden give et fingerpeg om, hvorvidt de udvalgte servicestationer er i stand til at videreformidle den standardiserede serviceprocedure til de øvrige stationer i det pågældende land. Kan det lade sig gøre, er der udsigt til væsentlige besparelser, da et ugelangt besøg på en station typisk koster op imod 50.000 kroner.

Selve implementeringen foregår ved, at Lasse Sall og en kollega vil være tilstede en uge på hver servicestation fulgt op af et genbesøg. Desuden skal diverse kontrolforanstaltninger, efterfølgende regionale ledelsesseminarer samt personlige KPI’er for de regionale direktører sikre, at de lokale ledelser spiller med. 

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Download gratis e-bog om BI-løsning udviklet specielt til Supply Chain Management

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

28.02.2024SCM.dk

Europas største kajkran på plads i havnen i London

28.02.2024SCM.dk

Bekymring i metalindustrien for mulig faldende ordrenedgang

28.02.2024SCM.dk

Tæppegigant får grønt lys til seriøse klimamål

27.02.2024SCM.dk

Udlændingestyrelsen satser på supply chain resiliens

26.02.2024SCM.dk

Der er gode råd at hente om socialt ansvar

23.02.2024SCM.dk

Mange virksomheder frygter CSRD-data

22.02.2024SCM.dk

Tag temperaturen på din egen ESG

19.02.2024SCM.dk

Fremviser tocifret vækst for sjette år i træk

Jobmarked

Se alle

Styrelsen for Forsyningssikkerhed

IT-konsulent til Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Vil du være med til at gøre samfundet mere modstandsdygtigt over for fremtidens trusler? Er du ivrig efter, at blive en del af et fantastisk team, hvor du får ansvaret for at udvikle og understøtte styrelsens IT-løsninger? Så er stillingen som IT-konsulent i Styrelsen for Forsyningssikkerhed noget for dig.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

03.03.2024

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Zetes

Zetes søger ny Business Consultant i Supply Chain-løsninger

Som Business Consultant inden for supply chain-optimering vil du bidrage med din ekspertise gennem hele salgscyklussen, være en betroet rådgiver og deltage i kvalificeringen af forretningsmuligheder. Du vil tage ansvar for udvælgelsen af den bedste projekttilgang og påvirke strategien for vores supply chain-løsninger.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

28.02.2024

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

TrueCommerce
Webinar
Webinar: EDIFACT

Alt du skal vide om EDIFACT

Dato

05.03.2024

Tid

11:00

Sted

Online

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - dag

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup