Otte trends for arbejdskraftens globale mobilitet

Her er de otte vigtigste trends for multinationale selskabers politik for global mobilitet.

Udgiftskontrol er på de fleste multinationale selskabers agenda, når det handler om arbejdskraftens globale mobilitet. Foto: Photos.com. .

07.08.2012

SCM.dk

Ifølge en undersøgelse, Global Talent Mobility Study 2012, foretaget af konsulentfirmaet Towers Watson og sammenslutningen af mobil arbejdskraft Worldwide ERC, kan der identificeres nedenstående otte trends for multinationale virksomheders globale mobilitet: 

  1. Multinationale selskabers politik for mobilitet bliver mere formel og defineret. Godt halvdelen af de adspurgte selskaber har siden 2010 revideret eller udbygget deres politik for global mobilitet.
     
  2. Udgiftskontrol bliver en afgørende udfordring. 60 procent af selskaberne forventer store udfordringer med hensyn til global mobilitet de næste tre år. Udgiftskontrol er den udfordring, flest peger på.
     
  3. Politik for global mobilitet er mest fremherskende i vestlige multinationale selskaber. 87 procent af de europæiske og 85 procent af de amerikanske selskaber har en politik for global mobilitet imod 51 procent af de asiatiske.  
     
  4. Forberedelse af nye skatteforhold og selskabsflytninger er det mest outsourcede blandt de multinationale selskaber.
     
  5. Multinationale selskaber tilbyder ens vilkår på tværs af landegrænser. Selskaber tilbyder sine ansatte de samme vilkår uanset om medarbejderne flytter til vækstlande eller udviklede lande. Det gælder også uanset jobtype, hvis en medarbejder flytter fra et vækstland til et udviklet land eller fra et vækstland til et andet.
     
  6. De fleste udstationerede medarbejdere får samme løn som i hjemlandet. Hovedparten af de udstationerede medarbejdere (82 procent) og ansatte på korttidskontrakter (90 procent) får samme løn som i hjemlandet. Cirka to ud af tre selskaber aflønner forflyttede og nyansatte (også fra andre lande) til lokal løn.
     
  7. Flest vestlige multinationale selskaber yder bistand til ægtefæller, der bliver i hjemlandet. 67 procent af de europæiske og 73 procent af de amerikanske selskaber yder bistand til de udstationerede medarbejderes ægtefæller i hjemlandet, mens det kun gør sig gældende for et ud af fire asiatiske selskaber. Næsten alle selskaber yder bistand til ægtefæller og børn, der rejser med ud.
     
  8. Selskaberne yder ikke bistand til øvrige familiemedlemmer, der bor i den udstationeredes husstand i hjemlandet.

Se undersøgelsen Global Talent Mobility Study (åbner som pdf-fil)

- JKK

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

Øget fokus på ESG kalder på nye leverandører

01.05.2024SCM.dk

01.05.2024SCM.dk

Danmark tjener milliarder på udenlandsk arbejdskraft

25.04.2024SCM.dk

Internationale forskere: Reducér plastikforbrug før genanvendelse

24.04.2024Bureau Veritas

Sponseret

Vil du Wake Up ⏰ med os?

23.04.2024Bureau Veritas

Sponseret

Webinar: Investér i et bæredygtigt arbejdsmiljø

22.04.2024SCM.dk

Medarbejderne får klima-ild i øjnene

19.04.2024SCM.dk

4 dages arbejdsuge understøtter medarbejdertrivsel

19.04.2024SCM.dk

Kunstig intelligens kan bane vej for mere resiliente og regenerative værdikæder

Jobmarked

Se alle

Apport Systems A/S

Bliv Test Manager hos Apport Systems A/S – en af Nordens førende WMS-udbydere.

Syntes du, at teknologi og kvalitet inden for softwareudvikling er drønspændende? Og er du ferm til software test og test-processer? Fantastisk - så er det måske dig, der skal være en del af Apport teamet som vores nye Test Manager.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle