Stigning af virksomheder, der søger mindre lagerlokaler, giver muligheder for udlejere

Flere og flere virksomheder ser efter mindre lagerlokaler, og derfor kan det være en fordel for udlejere af lagerbygninger at opdele lejemålet, så smv'erne kan flytte ind. Sådan lyder budskabet fra EDC Erhverv, der selv har haft succes med det samme.

IBI Group's ejendom i Rødovre er blevet lejet ud, efter opdeling i tre mindre lejemål. PR-foto.

16.08.2019

SCM.dk

Selvom der er godt gang i markedet for industriejendomme, kræver det ofte mere at få afsat de større lager-, logistik- eller produktionsejendomme. Her kan opdeling i flere og mindre enheder være vejen frem til hurtigere at få udlejet eller solgt alle kvadratmeter og tilmed få en højere leje pr. kvadratmeter.

Læs også: Stor rift om lagerbygninger i Midtjylland

I EDC Erhvervs Køber-/Lejerkartotek er det gennemsnitlige antal kvadratmeter, som virksomheder indenfor industri søger efter at leje, faldet fra 909 til 749 m2 på to år. Derfor er der også længere mellem, at virksomheder lejer sig ind i de helt store industriejendomme på flere tusind kvadratmeter. Det fortæller Mads Bjerrum Christensen, industrichef i EDC Erhverv Poul Bech i Aarhus:

”Der er historisk stor efterspørgsel, men vi ser også, at der er en forskydning i efterspørgslen, hvor andelen af virksomheder, der søger mindre lejemål, er stærkt stigende", siger Mads Bjerrum Christensen, industrichef i EDC Erhverv Poul Bech i Aarhus. PR-foto..

”Der er historisk stor efterspørgsel, men vi ser også, at der er en forskydning i efterspørgslen, hvor andelen af virksomheder, der søger mindre lejemål, er stærkt stigende. Det kan f.eks. være iværksættere eller butikker, der har behov for mere lagerplads udenfor centrum, hvor lejen er lavere", siger han.

Opfordrer ejendomsejere til at tænke nyt
Industrichefen opfordrer alle ejendomsejere, der har tomme bygninger til salg eller udlejning, til at overveje muligheden for at se på ejendommen med nye øjne, f.eks. ved at opdele ejendommen til flere lejemål:

”Det er naturligvis en omkostning, hvis man bygger ejendommen om til flere lejere. Men der er en højere kvadratmeterleje at hente, samtidig med at man undgår at stå med en tom ejendom. Derudover bliver forrentningen af ejendommen bedre, da ejendommen er optimeret til markedets aktuelle behov og har fået en modernisering”, forklarer Mads Bjerrum Christensen.

Han understreger, at det er vigtigt at få rådgivning om den optimale planløsning, så opdelingen ikke medfører, at man står med lejemål, der ikke er til at leje ud. F.eks. er adgangsforhold meget vigtige for lejerne.

Tom domicilejendom fyldt med tre lejere
I Rødovre har EDC Erhverv Poul Bech været involveret i en opdeling af IBI Group’s ejendom på Islevdalvej.

”Ud fra mit kendskab til efterspørgslen i markedet, og siden domicilet havde stået tomt i halvandet år hos en anden mægler, uden mange havde budt sig til, var det oplagt at opdele bygningerne i mindre enheder, da der er få virksomheder, som søger showroom-, kontor- og lagerbygninger i den størrelse,” siger Jonas Graves Basse fra EDC Erhverv Poul Bech i Herlev.

Efter opdelingen skrev solafskærmningsleverandøren Stila under på en lejekontrakt på 850 kvm. Også virksomheden Velfac, der fremstiller energibesparende vinduer og døre, underskrev i februar en lejekontrakt, så de fra juli lejede sig ind i 700 kvm af bygningen. I april faldt det desuden på plads, at rengøringssystemvirksomheden Kärcher fra september kommer til at leje sig ind i lidt over halvdelen af bygningen.

”I og med at vi kommer til at være tre veletablerede virksomheder på samme adresse, er vores håb, at vi kan skabe god synergi til gavn for os alle og samtidig løfte området herude. Det er en fantastisk forvandling, ejendommen gennemgår, der giver den nyt liv”, fortæller adm. direktør i Velfac, Morten Kilden Nikolajsen.

Læs også: DSV bygger stort lager på Sjælland og bruger machine learning mod forsinkelser

Dermed lykkedes det at udleje hele bygningen, efter at den blev opdelt i tre mindre enheder.

- SDN

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

18.06.2024SCM.dk

Lemvigh-Müller køber 34.000 kvm. i Kolding

18.06.2024SCM.dk

Korte værdikæde-tjek skal bidrage til mere cirkulære forsyningskæder

17.06.2024Apport Systems A/S

Sponseret

Party In A Box udvider lageret

14.06.2024SCM.dk

Carlsberg omlægger distribution i Taastrup

13.06.2024Fyns Kran Udstyr A/S

Sponseret

Vil du også have budgetpris på en ny traverskran?

12.06.2024Zetes

Sponseret

GUD Filters transforms distribution centre inventory counting with ZetesMedea

04.06.2024SCM.dk

Vi skal blive klogere på fangst og lagring af CO₂

28.05.2024SCM.dk

Bugnende ordrebog skaber nye logistik-arbejdspladser i Nordjylland

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Automation Engineer, Remote Assistance

Har du kompetencerne og lysten til at yde support på komplekse og højteknologiske løsninger? Så søger vi nu endnu en kollega til vores Remote Assistance team.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Kantineassistent - med flair for det grønne køkken

Hos Körber Supply Chain er kantinen vores fælles samlingspunkt, hvor alle medarbejdere fra alle afdelinger mødes dagligt over et veltillavet og lækkert frokostmåltid. Vores kantine er kendt og anerkendt for sin høje kvalitet, et bredt udvalg af lækre og sunde retter, samt masser af smil og god service.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Electrical Site Supervisor

Er du parat til at gøre verden til din arbejdsplads? Med 150+ rejsedage om året bliver du en af vores vigtigste repræsentanter på kundernes sites, hvor vi leverer og installerer komplekse og højteknologiske logistikløsninger. Vil du bidrage med din faglighed og dine evner for teknisk ledelse? Så er det netop dig, vi søger til en stilling som Electrical Site Supervisor!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup