Supply chain støtter ikke topledelsens vækstambitioner

Rapport fra Gartner Supply Chain Executive Conference i London: Topledelserne har vækst på agendaen. Men det har supply chain lederne ikke fået øje på endnu. De er ude af trit med topledelsernes dagsorden og mangler erfaring med kunder.

”… nu er det tid til at udvide horisonten og se nærmere på, hvordan supply chain støtter vækst”, siger Mike Burkett, Gartner Group. Foto: Gartner Group..

18.10.2013

SCM.dk

Der er ikke overensstemmelse mellem opfattelsen af supply chains rolle og topledelsens forventninger til dem. Organisationen opfatter ifølge undersøgelse supply chains rolle som skaber af omkostninger og effektivitet. Kun 14 procent opfatter supply chain som vækstskabere. Det viser Gartner Groups Chief Supply Chain Officer Study 2013.

Læs også: Unilever vinder EM i supply chain

Samtidig viser Gartner Groups undersøgelse af administrerende direktørers prioriteter, at de fleste topledelser lige nu satser på vækst – og ikke kun profit eller EBIT. Der er altså tale om, at supply chain ledere er ude af takt med deres egen ledelse.

”Det er næppe noget, der skaber succes for hverken den ene eller anden part. Specielt fordi topledelsen identificerer supply chain som en af nøglerne til at skabe vækst”, lød det fra Mike Burkett, Vice President and Chief of Research, Gartner Group på Gartner Supply Chain Executive Conference den 23.-24. september i London.

Gartner Group havde samlet en stor gruppe supply chain ledere fra hele Europa til deres årlige europæiske supply chain konference. Foto: Gartner Group..

Vækst er topscorer
Gartner Group har bedt 180 topledere i større virksomheder verden over om at liste de tre vigtigste forretningsprioriteter for succes i 2013. Svaret er, at 22 procent peger på vækst som den allervigtigste prioritet. Det er dobbelt så meget som nummer to på listen, der er profit. Sammenlagt peger 41 procent på vækst som del af top tre prioriteter.

Men hvad skal der så til for, at supply chain organisationen kan komme til at gå i takt med topledelsens prioriteter?

”Supply chain organisationer har siden finanskrisen haft naturligt fokus på omkostninger og effektivitet, men nu er det tid til at udvide horisonten og se nærmere på, hvordan supply chain støtter vækst. Det omfatter for eksempel discipliner som udvikling af kunde- og markedsviden som basis for at designe segmenterede forsyningskæder, der sikrer levering af en mere differentieret værdi til de forskellige kundegrupper og –behov”, fortæller Mike Burkett.

<p>”Supply chain organisationer har en stor mulighed i øjeblikket til at demonstrere deres strategiske bidrag til vækst…” </p>

Mike Burkett, Gartner Group

SCM ledere mangler kundeerfaring
Der er ingen tvivl om, at omkostninger og optimal udnyttelse af kapacitet og aktiver fortsat er et hovedfokusområde for supply chain ledere. Men Mike Burkett peger på, at, hvis supply chain lederen gerne vil være helt i overensstemmelse med topledelsens agenda, er det nødvendigt at formulere en klar strategi for, hvordan forsyningskæden understøtter vækst.

Supply chain bør blive opfattet som en ligeværdig partner på linie med salg, marketing og produktudvikling i arbejdet med at differentiere produkter og serviceydelser fra konkurrenter, og bør også blive opfattet som en aktiv partner i arbejdet med at drive vækst. Men det kan være og er en stor udfordring for de fleste supply chain ledere, som ofte mangler erfaring med og indsigt i at arbejde tæt med kunder og markeder.

Støtte til strategisk vækst
”Supply chain organisationer har en stor mulighed i øjeblikket til at demonstrere deres strategiske bidrag til vækst ved at levere unikke ”pakker” af produkter og serviceydelser og proaktivt indgå i en dialog med resten af forretningen for at bidrage til at bryde igennem på nye vækstmarkeder”, fortæller Mike Burkett.

Læs også: Apple vinder VM i SCM for sjette år i træk

Gartner Groups undersøgelser viser, at 55 procent af toplederen vil øge investeringen i nye produkter i 2013, mens kun fire procent planlægger at neddrosle.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

24.05.2024SCM.dk

SCM Agendaen – Det gode ERP-projekt

24.05.2024SCM.dk

Millioner skal sætte fart på cirkulær plast og ESG-udvikling

21.05.2024SCM.dk

Unge voksne vil have arbejde med mening og udvikling

21.05.2024SCM.dk

Månedens udfordring: 4 KPI’er skal skabe succes for COOP’s drift

18.05.2024SCM.dk

Flere kommuner arbejder med CO2-reduktion i indkøb

17.05.2024SCM.dk

Stål- og teknikgrossist får godkendt forpligtende klimamål

16.05.2024SCM.dk

Wavin: EPD´er er blevet et konkurrenceparameter

16.05.2024EAB Lagerindretning

Sponseret

SÅDAN FÅR DU MEST UD AF DIN LAGERHAL

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup