Teknologi giver viden og holder Chep i front

Supply chain-virksomheden Chep udfordrer hele tiden sig selv med ny teknologi. Ifølge chef for Last Mile Solutions, Marco Pannicke, er man to-tre år foran konkurrenterne på området. Ny tracking-løsning skal øge overblikket over de sidste skridt i forsyningskæden.

Cheps nye kvartpaller er udstyret med en bluetooth-sensor, der gør tracking og promovering af varer smartere. Foto: Chep.

10.05.2019

Anders Kampmann, SCM.dk

Præcise data er altid efterspurgte i handels- og logistikbranchen for at øge effektiviteten, tempoet, akkuratessen og timingen i alle processer i forsyningskæden. Et af de områder, der traditionelt har været en udfordring at overskue for de involverede aktører, er den berømte (og berygtede) last mile.

Læs også: Fem mand til at involvere 14.000 i bæredygtighed

For at tage hånd om den problematik, lancerede supply chain-virksomheden Chep, der lejer paller, containere, genanvendelige plastbeholdere, kasser, bakker og butiksudstillingsenheder ud i stor stil, i midten af marts en ny bluetooth-sensor til indbygning i paller, der gør tracking og promovering af varer smartere.

”Vores kunder får viden om de sidste skridt, hvornår deres varer er på plads, hvornår den er tom etc. Det giver transparens på et helt nyt niveau, som kan udnyttes på flere fronter”, siger Marco Pannicke. Foto: Chep..

Sensoren omfatter både en sporingsenhed og en vægtmåler og kan dermed give et real time-overblik over, hvilke varer der er tilbage på pallen, og hvordan forbrugerne interagerer med dem. Det giver detailleddet mulighed for at få større kontrol med deres varebeholdning, opnå mere præcise indsigter i forbrugeradfærd og tilpasse deres kampagner derefter.

”Den her form for service ved point-of-sale er noget, vores kunder har efterspurgt længe, og som vi har brugt to år på at udvikle. De vil have viden om de sidste skridt, hvornår deres varer er på plads, hvornår den er tom etc. Det giver transparens på et helt nyt niveau, som kan udnyttes på flere fronter”, forklarer Category Director for Last Mile Solutions i Chep, Marco Pannicke, og fortsætter:

”Vi kan eksempelvis etablere et geofence rundt om en butik, så vi ved præcis, hvornår en levering er nået frem. Både detailvirksomhed og producent kan få et specifikt overblik over behovet for at genopfylde, så de kan undgå at fylde de normale hylder op via kvartpaller. Det hele bliver endnu mere effektivt – og marketing elsker det også”, siger han.

Det sidste hænger sammen med de forbrugerrettede muligheder, teknologien medfører i form af de såkaldte beacons, som Chep selv udvikler in-house, der kan placeres i butikker og give forbipasserende kunder besked om aktuelle tilbud ud fra eksempelvis den enkeltes indkøbshistorik.

Løsning giver bedre salg og flere kunder
Ifølge Marco Pannicke er teknologien, der anvender Bluetooth, på plads, og det er noget, der er med til at gøre en forskel for den amerikansk ejede virksomhed.

”På det her område er vi to-tre år foran vores konkurrenter, og det er et felt, der vokser. Det skaber en anden type opmærksomhed omkring et produkt, og det giver nye muligheder for alle parter. Generelt er detailindustrien i Europa ret konservativ, når det kommer til at rykke på det digitale, og den er bagud i forhold til eksempelvis Amazon, men det her trækker i den rigtige retning og holder os i front”, siger han.

Ifølge Chep siger statistikken p.t., at 18 procent af de produkter, der bliver reklameret for i detailhandlen, ikke befinder sig på det rigtige sted, på det rigtige tidspunkt. 11 procent af varerne befinder sig stadig i lagerrummet, og syv procent er ikke engang ankommet til butikken, når en kampagne går i gang. Det koster detailhandlen dyrt i tabt indtjening og giver kunderne en dårlig indkøbsoplevelse.

Læs også: Datadeling i transport kæmper med den fragmenterede struktur

De udfordringer kan Cheps løsning tage hånd om, og flere steder i blandt andet Tyskland og England har flere af selskabets kunder opnået iøjnefaldende resultater. I Tyskland har Mondelez, som står bag Milka, Oreos og mange andre mærker, opnået en 39 procents forøgelse af antallet af indløste rabatkuponer og en 183 procents forøgelse i tilstrømningen af nye kunder til de to produkter på blot fire uger.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

12.07.2024SCM.dk

Flot vækst og generationsskifte hos Eryk A/S

11.07.2024SCM.dk

Fremtidens transport har flere udfordringer end blot elektrificering

03.07.2024Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Modstandsdygtighed sat på formel

01.07.2024TrueCommerce

Sponseret

Nyt om PEPPOL

28.06.2024SCM.dk

Logistikgigant fortsætter med fyldte ordrebøger

25.06.2024SCM.dk

Geodis Danmark skifter til vedvarende energi

20.06.2024SCM.dk

Er der et liv efter compliance?

18.06.2024SCM.dk

Korte værdikæde-tjek skal bidrage til mere cirkulære forsyningskæder

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup