Teknologi giver viden og holder Chep i front

Supply chain-virksomheden Chep udfordrer hele tiden sig selv med ny teknologi. Ifølge chef for Last Mile Solutions, Marco Pannicke, er man to-tre år foran konkurrenterne på området. Ny tracking-løsning skal øge overblikket over de sidste skridt i forsyningskæden.

Cheps nye kvartpaller er udstyret med en bluetooth-sensor, der gør tracking og promovering af varer smartere. Foto: Chep.

10.05.2019

Anders Kampmann, SCM.dk

Præcise data er altid efterspurgte i handels- og logistikbranchen for at øge effektiviteten, tempoet, akkuratessen og timingen i alle processer i forsyningskæden. Et af de områder, der traditionelt har været en udfordring at overskue for de involverede aktører, er den berømte (og berygtede) last mile.

Læs også: Fem mand til at involvere 14.000 i bæredygtighed

For at tage hånd om den problematik, lancerede supply chain-virksomheden Chep, der lejer paller, containere, genanvendelige plastbeholdere, kasser, bakker og butiksudstillingsenheder ud i stor stil, i midten af marts en ny bluetooth-sensor til indbygning i paller, der gør tracking og promovering af varer smartere.

”Vores kunder får viden om de sidste skridt, hvornår deres varer er på plads, hvornår den er tom etc. Det giver transparens på et helt nyt niveau, som kan udnyttes på flere fronter”, siger Marco Pannicke. Foto: Chep..

Sensoren omfatter både en sporingsenhed og en vægtmåler og kan dermed give et real time-overblik over, hvilke varer der er tilbage på pallen, og hvordan forbrugerne interagerer med dem. Det giver detailleddet mulighed for at få større kontrol med deres varebeholdning, opnå mere præcise indsigter i forbrugeradfærd og tilpasse deres kampagner derefter.

”Den her form for service ved point-of-sale er noget, vores kunder har efterspurgt længe, og som vi har brugt to år på at udvikle. De vil have viden om de sidste skridt, hvornår deres varer er på plads, hvornår den er tom etc. Det giver transparens på et helt nyt niveau, som kan udnyttes på flere fronter”, forklarer Category Director for Last Mile Solutions i Chep, Marco Pannicke, og fortsætter:

”Vi kan eksempelvis etablere et geofence rundt om en butik, så vi ved præcis, hvornår en levering er nået frem. Både detailvirksomhed og producent kan få et specifikt overblik over behovet for at genopfylde, så de kan undgå at fylde de normale hylder op via kvartpaller. Det hele bliver endnu mere effektivt – og marketing elsker det også”, siger han.

Det sidste hænger sammen med de forbrugerrettede muligheder, teknologien medfører i form af de såkaldte beacons, som Chep selv udvikler in-house, der kan placeres i butikker og give forbipasserende kunder besked om aktuelle tilbud ud fra eksempelvis den enkeltes indkøbshistorik.

Løsning giver bedre salg og flere kunder
Ifølge Marco Pannicke er teknologien, der anvender Bluetooth, på plads, og det er noget, der er med til at gøre en forskel for den amerikansk ejede virksomhed.

”På det her område er vi to-tre år foran vores konkurrenter, og det er et felt, der vokser. Det skaber en anden type opmærksomhed omkring et produkt, og det giver nye muligheder for alle parter. Generelt er detailindustrien i Europa ret konservativ, når det kommer til at rykke på det digitale, og den er bagud i forhold til eksempelvis Amazon, men det her trækker i den rigtige retning og holder os i front”, siger han.

Ifølge Chep siger statistikken p.t., at 18 procent af de produkter, der bliver reklameret for i detailhandlen, ikke befinder sig på det rigtige sted, på det rigtige tidspunkt. 11 procent af varerne befinder sig stadig i lagerrummet, og syv procent er ikke engang ankommet til butikken, når en kampagne går i gang. Det koster detailhandlen dyrt i tabt indtjening og giver kunderne en dårlig indkøbsoplevelse.

Læs også: Datadeling i transport kæmper med den fragmenterede struktur

De udfordringer kan Cheps løsning tage hånd om, og flere steder i blandt andet Tyskland og England har flere af selskabets kunder opnået iøjnefaldende resultater. I Tyskland har Mondelez, som står bag Milka, Oreos og mange andre mærker, opnået en 39 procents forøgelse af antallet af indløste rabatkuponer og en 183 procents forøgelse i tilstrømningen af nye kunder til de to produkter på blot fire uger.

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Download gratis e-bog om BI-løsning udviklet specielt til Supply Chain Management

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

28.02.2024SCM.dk

Europas største kajkran på plads i havnen i London

28.02.2024SCM.dk

Bekymring i metalindustrien for mulig faldende ordrenedgang

28.02.2024SCM.dk

Tæppegigant får grønt lys til seriøse klimamål

27.02.2024SCM.dk

Udlændingestyrelsen satser på supply chain resiliens

26.02.2024SCM.dk

Der er gode råd at hente om socialt ansvar

23.02.2024SCM.dk

Mange virksomheder frygter CSRD-data

22.02.2024SCM.dk

Tag temperaturen på din egen ESG

19.02.2024SCM.dk

Fremviser tocifret vækst for sjette år i træk

Jobmarked

Se alle

Styrelsen for Forsyningssikkerhed

IT-konsulent til Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Vil du være med til at gøre samfundet mere modstandsdygtigt over for fremtidens trusler? Er du ivrig efter, at blive en del af et fantastisk team, hvor du får ansvaret for at udvikle og understøtte styrelsens IT-løsninger? Så er stillingen som IT-konsulent i Styrelsen for Forsyningssikkerhed noget for dig.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

03.03.2024

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Zetes

Zetes søger ny Business Consultant i Supply Chain-løsninger

Som Business Consultant inden for supply chain-optimering vil du bidrage med din ekspertise gennem hele salgscyklussen, være en betroet rådgiver og deltage i kvalificeringen af forretningsmuligheder. Du vil tage ansvar for udvælgelsen af den bedste projekttilgang og påvirke strategien for vores supply chain-løsninger.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

28.02.2024

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

TrueCommerce
Webinar
Webinar: EDIFACT

Alt du skal vide om EDIFACT

Dato

05.03.2024

Tid

11:00

Sted

Online

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - dag

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup