Topleder i containervirksomhed: Vi elsker vores seniorer

Arbejdsgiver må ikke forskelsbehandle på grund af alder og snart heller ikke spørge efter alderen ved ansættelser. Hos Boxit er gennemsnitsalderen på de butiksansatte godt over 50 år, og seniorerne er i høj kurs.

I Boxit i Hjørring er gennemsnitsalderen blandt medarbejderne 76 år. Egon Oldenburg er med sine 73 år den yngste i flokken. Foto: Boxit.

17.05.2022

SCM.dk

Et nyt lovforslag, der kræver en ændring af forskelsbehandlingsloven, vil gøre det forbudt for arbejdsgivere at indhente oplysninger om alderen på ansøgerne til et job. Hos Boxit indrømmer ledelsen imidlertid gerne, at alderen kan have en betydning. I virksomhedens butikker er seniorer nemlig værdsat af både kunder og ledelse.

”For os er det vigtigste altid kompetencerne, men livserfaringen kan godt have noget at sige, når vi taler om de menneskelige kompetencer”, siger COO i Boxit Lars Alkert Andersen og uddyber:

”Vores kunder står ofte i skelsættende situationer, når de skal leje opbevaringsrum. Det kan være det lykkelige nygifte par, der skal flytte i deres første hus, men det kan også være skilsmisser, dødsfald eller tvangsauktioner. Derfor er det vigtigt, at de mennesker, der møder dem hos Boxit, forstår at tale med dem. Det er noget vores livserfarne seniorer er særligt gode til”.

Læs også: Carl Ras vinder inklusionspris for at tage socialt udsatte i beskæftigelse

I Boxit i Hjørring er gennemsnitsalderen blandt medarbejderne 76 år. Egon Oldenburg er med sine 73 år den yngste i flokken, og han agter bestemt ikke at forlade stillingen inden for nærmeste fremtid. Efter en karriere som blandt andet slagteridirektør hos Danish Crown i Hjørring og Danish Meat Company i Vrå, fandt hjørringenseren hurtigt ud af, at det blev for kedeligt at være efterlønner.

”At spille golf er altså ikke grund nok til at stå op om morgenen, selvom jeg elsker det. Det bliver simpelthen bare for kedeligt i længden”, siger Egon Oldenburg, der har stået for driften af Boxit i Hjørring i mere end ti år og ikke har i sinde at forlade jobbet lige foreløbigt.

”Det hænder, at der kommer nogle unge mennesker ind i butikken og søger job, så plejer jeg at sige, at der kun er ét at gøre – holde øje med dødsannoncerne”, griner Egon Oldenburg.

Man kan ikke læse sig til erfaring

Egon Oldenburg stemmer i med ledelsen i Boxit, når det handler om, hvorfor netop seniorer er særligt godt egnet til jobbet.

”I vores alder har vi set en del og prøvet en del. Vi møder folk, der kommer ind med tårer i øjnene og skal have et depotrum akut, og der handler det langt mere om menneskelighed og livsvisdom, end om at stå i en butik og sælge flyttekasser. Det er ikke noget, man kan læse sig til”, siger Egon Oldenburg.

I dag må arbejdsgiverne ikke forskelsbehandle ansøgere eller lønmodtagere ved afskedigelse, forflyttelse, forfremmelse eller med hensyn til løn- og arbejdsvilkår på grund af alder, men informationen om alder er frit tilgængelig. Det vil det nye lovforslag sætte en stopper for, hvis det vedtages, og i så fald træder ændringen i kraft den 1. juli.

- KCP

Scanlox ApS

Sponseret

AGILOX AMR fra SCANLOX muliggør en implementering af automatiseret intern transport på få timer

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

20.02.2024SCM.dk

Flere håndværkere har en højere indkomst end akademikere

20.02.2024SCM.dk

Blue Water øger fokus på Afrika

19.02.2024SCM.dk

1 ud af 3 nye iværksættervirksomheder har stort vækstpotentiale

17.02.2024SCM.dk

Global undersøgelse: Næsten alle vil gerne ofre noget for klimaet

16.02.2024SCM.dk

Ny rapport: Forbrugere tror ikke på virksomheders bæredygtighedsbudskaber

16.02.2024SCM.dk

Top 10 supply chain tendenser 2024

14.02.2024Bureau Veritas

Sponseret

CSRD-direktivet - hvem, hvad, hvor og hvordan?

13.02.2024SCM.dk

Ordentlig behandling af leverandører giver modstandsdygtighed i kriser

Jobmarked

Se alle

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Zetes

Zetes søger ny Business Consultant i Supply Chain-løsninger

Som Business Consultant inden for supply chain-optimering vil du bidrage med din ekspertise gennem hele salgscyklussen, være en betroet rådgiver og deltage i kvalificeringen af forretningsmuligheder. Du vil tage ansvar for udvælgelsen af den bedste projekttilgang og påvirke strategien for vores supply chain-løsninger.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

28.02.2024

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

Consafe Logistics
Webinar
4 strategies to prepare your warehouse for 2024

In today's business environment, disruptions occur twice as often as four decades ago, adding complexity. Successfully navigating these changes gives companies a competitive edge. What does this mean for warehouse management, and how can warehouses stay ahead proactively?

Dato

21.02.2024

Tid

10:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Kursus
NIS2 – Hvad er det, hvad betyder det, og hvordan kommer du i gang?

Sæt kryds i kalenderen den 26. februar og vær med, når vores ekspert på området, Thomas Vestergaard, giver en intro til NIS2 og gennemgår en mulig plan for arbejdet imod efterlevelse af kravene i din virksomhed.

Dato

26.02.2024

Tid

08:30

Sted

Fredericia

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - dag

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup