Topleder i containervirksomhed: Vi elsker vores seniorer

Arbejdsgiver må ikke forskelsbehandle på grund af alder og snart heller ikke spørge efter alderen ved ansættelser. Hos Boxit er gennemsnitsalderen på de butiksansatte godt over 50 år, og seniorerne er i høj kurs.

I Boxit i Hjørring er gennemsnitsalderen blandt medarbejderne 76 år. Egon Oldenburg er med sine 73 år den yngste i flokken. Foto: Boxit.

17.05.2022

SCM.dk

Et nyt lovforslag, der kræver en ændring af forskelsbehandlingsloven, vil gøre det forbudt for arbejdsgivere at indhente oplysninger om alderen på ansøgerne til et job. Hos Boxit indrømmer ledelsen imidlertid gerne, at alderen kan have en betydning. I virksomhedens butikker er seniorer nemlig værdsat af både kunder og ledelse.

”For os er det vigtigste altid kompetencerne, men livserfaringen kan godt have noget at sige, når vi taler om de menneskelige kompetencer”, siger COO i Boxit Lars Alkert Andersen og uddyber:

”Vores kunder står ofte i skelsættende situationer, når de skal leje opbevaringsrum. Det kan være det lykkelige nygifte par, der skal flytte i deres første hus, men det kan også være skilsmisser, dødsfald eller tvangsauktioner. Derfor er det vigtigt, at de mennesker, der møder dem hos Boxit, forstår at tale med dem. Det er noget vores livserfarne seniorer er særligt gode til”.

Læs også: Carl Ras vinder inklusionspris for at tage socialt udsatte i beskæftigelse

I Boxit i Hjørring er gennemsnitsalderen blandt medarbejderne 76 år. Egon Oldenburg er med sine 73 år den yngste i flokken, og han agter bestemt ikke at forlade stillingen inden for nærmeste fremtid. Efter en karriere som blandt andet slagteridirektør hos Danish Crown i Hjørring og Danish Meat Company i Vrå, fandt hjørringenseren hurtigt ud af, at det blev for kedeligt at være efterlønner.

”At spille golf er altså ikke grund nok til at stå op om morgenen, selvom jeg elsker det. Det bliver simpelthen bare for kedeligt i længden”, siger Egon Oldenburg, der har stået for driften af Boxit i Hjørring i mere end ti år og ikke har i sinde at forlade jobbet lige foreløbigt.

”Det hænder, at der kommer nogle unge mennesker ind i butikken og søger job, så plejer jeg at sige, at der kun er ét at gøre – holde øje med dødsannoncerne”, griner Egon Oldenburg.

Man kan ikke læse sig til erfaring

Egon Oldenburg stemmer i med ledelsen i Boxit, når det handler om, hvorfor netop seniorer er særligt godt egnet til jobbet.

”I vores alder har vi set en del og prøvet en del. Vi møder folk, der kommer ind med tårer i øjnene og skal have et depotrum akut, og der handler det langt mere om menneskelighed og livsvisdom, end om at stå i en butik og sælge flyttekasser. Det er ikke noget, man kan læse sig til”, siger Egon Oldenburg.

I dag må arbejdsgiverne ikke forskelsbehandle ansøgere eller lønmodtagere ved afskedigelse, forflyttelse, forfremmelse eller med hensyn til løn- og arbejdsvilkår på grund af alder, men informationen om alder er frit tilgængelig. Det vil det nye lovforslag sætte en stopper for, hvis det vedtages, og i så fald træder ændringen i kraft den 1. juli.

- KCP

Roima Denmark A/S

Sponseret

European House of Beds har fokus på logistikoptimering

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Mere fra...

07.12.2023SCM.dk

Indsamling af bæredygtighedsdata volder problemer

07.12.2023SCM.dk

Tredje kvartal viste lille nedgang i It-branchen

06.12.2023SCM.dk

Rederier har betalt under 1 procent i skat af 472 milliarder

06.12.2023SCM.dk

Digitalisering booster virksomheder

06.12.2023SCM.dk

Større fleksibilitet for chauffører

06.12.2023SCM.dk

Maersk vil investere 500 millioner dollar i logistik i Sydøstasien

05.12.2023SCM.dk

Aarhus-studerende vandt pris for hjælp til lastbilchauffører

05.12.2023SCM.dk

Udvikling inden for IoT gavner teknologivirksomhed

Jobmarked

Se alle

Events

Se alle
Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Er din virksomhed eller ønsker den at blive leverandør til Forsvaret?

Bliv klogere på AQAP-standarderne og deres krav

Dato

13.12.2023

Tid

13:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Konference
Cybertrusler - en rundrejse på digitaliseringens bagside | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Jeppe Teglskov Jacobsen, Adjunkt ved Institut for Militær Teknologi hos Forsvarsakademiet, som vil tale om "Cybertrusler - en rundrejse på digitaliseringens bagside".

Dato

04.01.2024

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia

Bureau Veritas
Konference
Fra Kassø til hele verden med Power-to-X | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Alexander Reumert, Project Associate hos European Energy A/S, som vil tale om "Fra Kassø til hele verden med Power-to-X".

Dato

04.01.2024

Tid

09:00

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia

Bureau Veritas
Konference
Accelereret klimatilpasning nu! | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Sebastian Mernild, Professor og leder af SDU Climate Cluster fra Syddansk Universitet, som vil tale om "Accelereret klimatilpasning nu!".

Dato

04.01.2024

Tid

09:00

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia

Bureau Veritas
Konference
Systematisk og strategisk trivsel hjælper helbredet | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Christian Sauvr, Administrerende Sygehusdirektør hos Sygehus Lillebælt, som vil tale om "Systematisk og strategisk trivsel hjælper helbredet".

Dato

04.01.2024

Tid

09:00

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia

Bureau Veritas
Konference
Mod historisk CO2-neutralitet i 2050 | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Mette Kaagaard, administrerende direktør hos Microsoft i Danmark & i Island, som vil tale om "Mod historisk CO2-neutralitet i 2050".

Dato

04.01.2024

Tid

09:00

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia