Topleder i containervirksomhed: Vi elsker vores seniorer

Arbejdsgiver må ikke forskelsbehandle på grund af alder og snart heller ikke spørge efter alderen ved ansættelser. Hos Boxit er gennemsnitsalderen på de butiksansatte godt over 50 år, og seniorerne er i høj kurs.

I Boxit i Hjørring er gennemsnitsalderen blandt medarbejderne 76 år. Egon Oldenburg er med sine 73 år den yngste i flokken. Foto: Boxit.

17.05.2022

SCM.dk

Et nyt lovforslag, der kræver en ændring af forskelsbehandlingsloven, vil gøre det forbudt for arbejdsgivere at indhente oplysninger om alderen på ansøgerne til et job. Hos Boxit indrømmer ledelsen imidlertid gerne, at alderen kan have en betydning. I virksomhedens butikker er seniorer nemlig værdsat af både kunder og ledelse.

”For os er det vigtigste altid kompetencerne, men livserfaringen kan godt have noget at sige, når vi taler om de menneskelige kompetencer”, siger COO i Boxit Lars Alkert Andersen og uddyber:

”Vores kunder står ofte i skelsættende situationer, når de skal leje opbevaringsrum. Det kan være det lykkelige nygifte par, der skal flytte i deres første hus, men det kan også være skilsmisser, dødsfald eller tvangsauktioner. Derfor er det vigtigt, at de mennesker, der møder dem hos Boxit, forstår at tale med dem. Det er noget vores livserfarne seniorer er særligt gode til”.

Læs også: Carl Ras vinder inklusionspris for at tage socialt udsatte i beskæftigelse

I Boxit i Hjørring er gennemsnitsalderen blandt medarbejderne 76 år. Egon Oldenburg er med sine 73 år den yngste i flokken, og han agter bestemt ikke at forlade stillingen inden for nærmeste fremtid. Efter en karriere som blandt andet slagteridirektør hos Danish Crown i Hjørring og Danish Meat Company i Vrå, fandt hjørringenseren hurtigt ud af, at det blev for kedeligt at være efterlønner.

”At spille golf er altså ikke grund nok til at stå op om morgenen, selvom jeg elsker det. Det bliver simpelthen bare for kedeligt i længden”, siger Egon Oldenburg, der har stået for driften af Boxit i Hjørring i mere end ti år og ikke har i sinde at forlade jobbet lige foreløbigt.

”Det hænder, at der kommer nogle unge mennesker ind i butikken og søger job, så plejer jeg at sige, at der kun er ét at gøre – holde øje med dødsannoncerne”, griner Egon Oldenburg.

Man kan ikke læse sig til erfaring

Egon Oldenburg stemmer i med ledelsen i Boxit, når det handler om, hvorfor netop seniorer er særligt godt egnet til jobbet.

”I vores alder har vi set en del og prøvet en del. Vi møder folk, der kommer ind med tårer i øjnene og skal have et depotrum akut, og der handler det langt mere om menneskelighed og livsvisdom, end om at stå i en butik og sælge flyttekasser. Det er ikke noget, man kan læse sig til”, siger Egon Oldenburg.

I dag må arbejdsgiverne ikke forskelsbehandle ansøgere eller lønmodtagere ved afskedigelse, forflyttelse, forfremmelse eller med hensyn til løn- og arbejdsvilkår på grund af alder, men informationen om alder er frit tilgængelig. Det vil det nye lovforslag sætte en stopper for, hvis det vedtages, og i så fald træder ændringen i kraft den 1. juli.

- KCP

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

12.07.2024SCM.dk

Flot vækst og generationsskifte hos Eryk A/S

11.07.2024SCM.dk

Fremtidens transport har flere udfordringer end blot elektrificering

03.07.2024Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Modstandsdygtighed sat på formel

01.07.2024TrueCommerce

Sponseret

Nyt om PEPPOL

28.06.2024SCM.dk

Logistikgigant fortsætter med fyldte ordrebøger

25.06.2024SCM.dk

Geodis Danmark skifter til vedvarende energi

20.06.2024SCM.dk

Er der et liv efter compliance?

18.06.2024SCM.dk

Korte værdikæde-tjek skal bidrage til mere cirkulære forsyningskæder

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup