Undersøgelse: Kakaoproduktion medfører udbredt skovfældning

Kakaoen i de store mængder chokolade, der fremstilles på verdensplan, er medvirkende til omfattende ødelæggelser af regnskov i både Asien, Afrika og Sydamerika, viser ny research.

Mange steder i Amazonas bliver original regnskov brændt af for at gøre plads til kvægdrift eller afgrøder som eksempelvis kakaotræer..

15.02.2018

SCM.dk

En ny undersøgelse fra miljøorganisationen Mighty Earth viser, at den store kakaoproduktion, der skal til for at understøtte salget af chokolade på verdensplan, er kraftigt medvirkende til afskovning i flere regioner på kloden, fra Amazonas over Afrika syd for Sahara til Sydøstasien.

Analysen følger op på organisationens rapport fra efteråret ’17, Chocolate’s Dark Secret, som vi også omtalte her på sitet, og som fokuserede på Ghana og Elfenbenskysten. I denne omgang har Mighty Earth set på satellitfotos og fundet dokumentation for skovrydning i kakaoproducerende områder i Indonesien, Cameroon, Peru og Ecuador.

Ved at sammenkøre import-eksportdata fra kakaoindustrien med kort over de kakaodyrkende regioner, kan Mighty Earth vise, hvordan store skovområder er blevet ødelagt mellem år 2000 og 2016. På den baggrund advarer NGO’en om, at det samme kan ske andre steder i verden, hvis industrien ikke ændrer sig.

”Elfenbenskysten og Ghana står som skrækeksempler på, hvad der kan ske i andre land, hvor kakaoproduktionen spreder sig, hvis industrien ikke reformere sine praksisser”, siger lead researcher Etelle Higonnet, til The Guardian.

Industrien er på vej, men der er langt igen
Som reaktion på Chocolate’s Dark Secret gik 24 ledende chokoladefirmaer sammen med regeringerne i de to vestafrikanske lande i en alliance for at stoppe skovrydning og fordre genplantning og sporbarhed i regionen.

Mighty Earth påpeger dog, at industrien har langt igen for at leve op til løfterne. Kun en håndfuld virksomheder har således forpligtet sig til at levere deforestation-free cocoa, og organisationen opfordrer derfor resten af branchen til at gøre det samme.

Blandt de selskaber, Mighty Earth fremhæver, er de britiske Olam International og Hershey’s, der begge har lagt sig fast på nulskovrydning globalt med øjeblikkelig effekt, mens franske Barry Callebaut sigter efter skovrydningsfri chokolade i 2025.

Læs også: Ferrero anklages for børnearbejde til Kinderæg-produktion

Giganter som Mondelēz og Unilever har lignende mål, om end uden specifikke tidsrammer, mens Nestlé er blandt underskriverne af det såkaldte Cocoa & Forests Initiative. Mighty Earth peger på at de virksomheder, der kæmper mod skovrydning for at gøre verdens kakaoindustri grøn igen, danner præcedens for industrien og ’sender et Valentinskort til truede dyrearter fra Asien til Amazonas’.

-AK

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

29.05.2024SCM.dk

Bulkcarrier udsat for to missilangreb

29.05.2024SCM.dk

Varmepumpeproducent benyttede krise til grøn omstilling og fokusskift

18.04.2024SCM.dk

Fremtidens plastproduktion skal udvikles af CO2

16.04.2024SCM.dk

Sjælland får nyt sorteringsanlæg til plastaffald

09.04.2024SCM.dk

4 hacks til hvordan CPO kan skabe mere ESG

05.04.2024SCM.dk

EU direktiv om bæredygtighed bliver taget godt imod

03.04.2024SCM.dk

Ny forskning skal gøre fremstillingsindustrien mindre sårbar

02.04.2024SCM.dk

Mindre afskovning i Amazonas i 2023

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup