Walmart fordobler indkøbene og satser på bæredygtige leverandører

Amerikanske Walmart forventer at fordoble indkøbet af frugt og grønt inden for fem år. Derfor stiller detailhandelkæden nu skarpt på sine underleverandørers bæredygtige performance gennem sit Sustainability Index.

Walmart udvælger frugt- og grøntleverandører ud fra sit Sustainability Index. Her skal leverandørerne medvirke i en undersøgelse, som de efterfølgende bliver bedømt ud fra. For eksempel steg antallet af tomatleverandører, der medvirker i indekset, fra 39 procent til 52 procent fra 2012 til 2014. Foto: Walmart. .

08.05.2014

SCM.dk

Den amerikanske detailgigant Walmart øger sit fokus på forsyningskæden og på kædens leverandører af frugt og grønt. I de kommende fem år forventer detailkæden nemlig, at indkøbet af frugt og grønt vil blive fordoblet. Walmart forventer blandt andet, at mængden af indkøbte bananer vil blive fordoblet fra en milliard pund til to, og at det nuværende indkøbsniveau for kartofler vil stige fra 900 millioner pund til over 1.800 millioner pund. 

I den forbindelse vil Walmart nu i langt større grad fokusere på leverandørernes arbejde med bæredygtighed, når detailkæden skal beslutte, hvor fremtidens store ordrer af frugt og grønt skal placeres, skriver det amerikanske medie The Packer. 

Walmart oplyser, at de vil støtte leverandører, der gør en indsats for at produce flere varer med færre ressourcer. Valget af leverandører bliver taget med udgangspunkt i det såkaldte Sustainability Index, som Walmart selv har udviklet. 

Læs også: Leverandører har respekt for klimatruslen

Walmart introducerede Sustainability Index i 2009, og her bliver leverandørernes varer og arbejde med bæredygtige tiltag bedømt efter kategorier og på baggrund af en undersøgelse indeholdende 20 spørgsmål, som hver leverandør medvirker i. Indtil videre har 20 procent af frugt- og grøntleverandørerne medvirket i undersøgelsen, men indekset omfatter leverandører inden for alle fødevarekategorier.      

”Vi har forpligtet os til sustainability-indekset. Det vil i fremtiden få en endnu større betydning”, siger Jack Sinclair, direktør for Walmarts frugt- og grøntdivision, til The Packer. 

Sustainability Index bliver afgørende for leverandører
Ifølge Walmart tager leverandørerne nu selv initiativ til at medvirke i undersøgelsen og introducerer nye tiltag, der eksempelvis omhandler madeffektivitet og reducering af pesticider og sprøjtemidler i produktionen. 

Læs også: Leverandørmangfoldighed sikrer adgangen til de rigtige leverandører

”Det er en del af partnerskabet med Walmart, som er altafgørende for os”, siger Brenda Briggs, marketingsdirektør for Rice Fruit Co.'s gartneridivsion, og bekræfter erklæringen fra Walmart. Hun peger på, at gartnerierne har deltaget i undersøgelsen i mange år. 

Walmart forventer, at brugen af sustainability-indekset samtidig vil være med til at reducere omkostningerne for fødevarerproduktionen og i sidste ende prisen for kunderne. 

-TK

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

29.05.2024SCM.dk

Bulkcarrier udsat for to missilangreb

29.05.2024SCM.dk

Varmepumpeproducent benyttede krise til grøn omstilling og fokusskift

27.05.2024SCM.dk

Ørsted indgår ny stor aftale om CO2-fjernelse med Microsoft

23.05.2024SCM.dk

Forbrugernes lyst til at handle direkte hos producenten stiger

22.05.2024SCM.dk

Forsyningskæderne bliver kortere – SCM-kompetencerne bliver vigtigere

21.05.2024SCM.dk

Unge voksne vil have arbejde med mening og udvikling

21.05.2024SCM.dk

Månedens udfordring: 4 KPI’er skal skabe succes for COOP’s drift

18.05.2024SCM.dk

Flere kommuner arbejder med CO2-reduktion i indkøb

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup