Wavin reducerer CO2 i den nordiske transport med 88 procent

Wavin har skiftet diesel ud med HVO Biodiesel i al transport i Norden. Virksomheden er en af Europas førende leverandør af plastsystemer til vand/afløb- og VVS-sektoren og har ambitiøse grønne planer.

Den 1. april i år blev al Wavins nordiske transport, der førhen kørte med almindelig fossil diesel i tanken, omlagt til at køre på HVO Biodiesel. Det betyder en reduktion af Wavins CO2-udledning på kørsel med 88 procent. Foto: Wavin. .

20.06.2022

Poul Breil-Hansen, SCM.dk

De vil være firstmovers og går gerne forrest, når det gælder den grønne omstilling. Det nyeste tiltag med HVO Biodiesel sker i tæt samarbejde med logistikvirksomheden Frode Laursen A/S. Den grønne dagsorden er ikke noget nyt i den globale virksomhed, der har 65 års ekspertise i at tackle nogle af verdens største udfordringer med vandforsyning, sundhed, bæredygtige byer og byggeri. Ikke desto mindre var det lidt af en milepæl, da et nyt grønt tiltag den 1. april i år kom ud at rulle hos Wavin. Bogstaveligt talt. For al transport, der førhen kørte med almindelig fossil diesel i tanken, kører i dag med tanken fuld af HVO Biodiesel, hvilket reducerer Wavins CO2-udledning på kørsel med 88 procent.              

Det drejer sig specifikt om transporten af materialer fra Eskilstuna i Sverige og Hammel i Danmark til Norge. Ved at omlægge til HVO Biodiesel bliver transport-tiltaget endnu et bidrag til Wavins indsats for lavere CO2-udledning.

Det handler om at komme i gang
Reduktionen af CO2 fra varetransport er et konkret resultat af længere tids arbejde med at skifte til klimavenlige transportløsninger.

Wavin har i mange år arbejdet med at optimere deres distribution i de 17 europæiske lande, som de opererer i. Det har været med fokus på blandt andet bæredygtighed og klimamæssige tiltag, og nu har man altså besluttet på nordiske plan at teste HVO af.

Læs også: DSV opfører logistikcenter på størrelse med 13 fodboldbaner

”Vi er nødt til at prøve os lidt frem. I den proces har vi fundet ud af, at HVO er det absolut bedste at arbejde med nu, men om det er den rigtige løsning om fem år, er svært at spå om. Vi bliver hele tiden klogere og får mere erfaring, som vi kan bruge til at udvide og udvikle initiativet”, fortæller Heidi H. Berthelsen, der er Supply Chain Director, European Distribution hos Wavin.

HVO er primært et nordisk fænomen og et relativt dyrt drivmiddel sammenlignet med klassisk diesel, men hos Wavin mener man, at projektet har gang på jord, og at kunderne sætter pris på dette skridt mod en bedre balance i miljøet.

”CO2-udledningen er mindre, faktisk hele 88 procent på de kørte kilometer, og det er det vigtigste. Derudover lader dette tiltag sig gøre uden andre omkostninger end selve HVO Biodieslen”, understreger Heidi H. Berthelsen.

”Der foreligger allerede konkrete forslag til at udbygge vores grønne profil yderligere, men det er en svær tid, og hvad angår HVO, så er både pris og tilgængelighed parametre, som vi formentlig vil blive udfordret på”, påpeger Heidi H. Berthelsen. Foto: Wavin. .

Spørger man Wavin til deres grønne ambitioner, er de ikke til at tage fejl af.

”Vi betragter os som firstmovers i branchen. Det skal vi fastholde blandt andet gennem vores stærke samarbejde med Frode Laursen. Der foreligger allerede konkrete forslag til at udbygge vores grønne profil yderligere, men det er en svær tid, og hvad angår HVO, så er både pris og tilgængelighed parametre, som vi formentlig vil blive udfordret på”, påpeger Heidi H. Berthelsen.

Samarbejde med grønne visioner
Lastbilerne drives af Frode Laursen A/S, som i mange år har været Wavins foretrukne samarbejdspartner på transportområdet. Det lange partnerskab har igennem årene også udviklet sig til et strategisk samarbejde, hvor de to virksomheder går sammen om at implementere mere miljørigtige løsninger.

”Som transportør er vi nødt til hele tiden at tænke i alternative drivmidler, både i forhold til her og nu og fremtiden. Der er det en fordel at have en kunde, der også har stor fokus på grøn omstilling og ikke mindst er villig til at investere i det sammen med os. Vi tror på, at man får den bedste og grønneste transportforretning og ydelse ved at arbejde tæt sammen”, siger Frank Wolf-Jürgensen, salgsdirektør hos Frode Laursen A/S og afslutter:

”Vi glæder os over at have taget de første skridt i en grønnere retning hvad angår Wavins transport i norden. Det bidrager jo positivt til hele CO2-regnskabet. Skulle Wavin ønske at bygge videre på deres grønne transportambitioner, står vi hos Frode Laursen naturligvis klar til at hjælpe med yderligere kortlægning og dokumentation”.

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Download gratis e-bog om BI-løsning udviklet specielt til Supply Chain Management

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Denne artikel er del af et tema:

Tema om transport & levering 2022

Relateret indhold

28.02.2024SCM.dk

Europas største kajkran på plads i havnen i London

28.02.2024SCM.dk

Bekymring i metalindustrien for mulig faldende ordrenedgang

19.02.2024Apport Systems A/S

Sponseret

Episode 1 Fremtiden for lagerstyring: AI og automatisering

15.02.2024SCM.dk

GLS’ sjællandske kapacitet øges med 30-35 procent

15.02.2024Zetes

Sponseret

Modexpress optimises order verification with ZetesMedea RFID solution

14.02.2024SCM.dk

Første spadestik til nyt kæmpe lagercenter

12.02.2024SCM.dk

JYSK vil bygge nyt distributionscenter i Holland

07.02.2024SCM.dk

Robotter langer selv butiksvarer over disken – og gør det døgnet rundt

Jobmarked

Se alle

Styrelsen for Forsyningssikkerhed

IT-konsulent til Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Vil du være med til at gøre samfundet mere modstandsdygtigt over for fremtidens trusler? Er du ivrig efter, at blive en del af et fantastisk team, hvor du får ansvaret for at udvikle og understøtte styrelsens IT-løsninger? Så er stillingen som IT-konsulent i Styrelsen for Forsyningssikkerhed noget for dig.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

03.03.2024

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Zetes

Zetes søger ny Business Consultant i Supply Chain-løsninger

Som Business Consultant inden for supply chain-optimering vil du bidrage med din ekspertise gennem hele salgscyklussen, være en betroet rådgiver og deltage i kvalificeringen af forretningsmuligheder. Du vil tage ansvar for udvælgelsen af den bedste projekttilgang og påvirke strategien for vores supply chain-løsninger.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

28.02.2024

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

TrueCommerce
Webinar
Webinar: EDIFACT

Alt du skal vide om EDIFACT

Dato

05.03.2024

Tid

11:00

Sted

Online

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - dag

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup