Øget konkurrence på sejlads mellem Sverige og England

To selskaber, et svensk og et engelsk, er gået sammen for at udfordre DFDS på den lukrative godsrute mellem Göteborg og det østlige England.

Ruten mellem Göteborg (billedet) og England er en af DFDS' mest lukrative. Nu får de konkurrence fra et nyt samarbejde. Foto: Port of Gothenburg.

09.09.2015

SCM.dk

Danske DFDS Seaways har i mange år siddet solidt på den attraktive rute mellem Göteborg på den svenske Kattegatkyst og England i form af Immingham, der ligger på højde med Manchester.

Læs også: Ny logistikaftale mellem DFDS og Nissan

Ruten, der primært benyttes til RoRo-trafik (roll on-roll off), har traditionelt været en af de økonomisk bedste for DFDS, der har seks ugentlige afgange i hver retning. Men nu får de konkurrence fra et nyt samarbejde, skriver finans.dk.

Britiske P&O Ferries er således gået sammen med svenske SOL Continent Line om en ny rute mellem Göteborg og de britiske havne i Tillbury og Teesport, der begge ligger nordligere end Immingham på den engelske østkyst. I modsætning til DFDS’ vil den nye service dog ikke blive direkte, men med stop i Belgien.

Ambitionen med det nye samarbejde er at sørge for hyppigere forbindelse mellem Sverige og England, og konkret vil SOL (Svenske Orient Linien) ugentligt sende fire skibe fra Göteborg til Zeebrugge, godt 100 km nordvest for Bruxelles. Herfra har P&O Ferries så daglige afgange til havnene i Tillbury og Teesport.

”Denne aftale sikrer os muligheden for at tilbyde vores kunder et enkelt, hyppigt og hurtigt link mellem den største havn i Skandinavien og Storbritannien, og den er blevet godt modtaget af markedet,” siger Chief Executive i Svenska Orient Linien AB, Ragnar Johansson, i en pressemeddelelse.

Læs også: Øget godsomsætning i de store danske havne

Storbritannien er en af Sveriges største eksportmarkeder med en samlet værdi på 80 mia. svenske kroner (godt 63 mia. dkr.) i 2014 og en andel på 7,2 procent, kun overgået af Tyskland og Norge.

-AK

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

17.04.2024SCM.dk

Maersk opgiver at sælge containerfabrikker

17.04.2024SCM.dk

SBTi’s accept af klimakreditter er tegn på ny klimaøkonomi

05.04.2024Swisslog

Sponseret

Inbjudan Webinar: Strategisk lagerautomation - 25 april

05.04.2024Zetes

Sponseret

Prévoté transforms inventory management with the ZetesMedea Full Pallet Inventory solution

05.04.2024SCM.dk

Materialehåndtering og robotautomatisering løftes til nyt niveau

04.04.2024TECSYS A/S

Sponseret

Er dit lager klar til en omnichannel strategi?

04.04.2024TECSYS A/S

Sponseret

Lagerteknologi: Top 5 systemer til at øge effektiviteten

03.04.2024Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Technicon A/S og Toyota Material Handling Danmark A/S indgår samarbejde

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle