120-årig værktøjsfabrikant disrupter sig selv

Thürmer Tools har produceret værktøjer til at lave alskens huller i 120 år. Men virksomheden satser nu alle pengene på, at den i fremtiden skal gøre kunderne i stand til selv at fremstille værktøjerne. Ved hjælp af 3D print. Målet er at blive en ”Spotify for tools”.

”… jeg tror, vi skal indføre skat på robotter og kunstig intelligens efterhånden som, de overtager arbejdspladser og skattegrundlag”, fortæller Erick Thürmer fra Thürmer Tools og Twentyseven. Foto: Thürmer Tools..

22.05.2018

Poul Breil-Hansen, SCM.dk

Han er fjerde generation Thürmer, der står i spidsen for Thürmer Tools.

”Om ti år vil ti procent af verdens produkter være 3D printede – og på længere sigt vil det være endnu flere. Den fremtid skal Thürmer Tools være en del af”, siger Erick Thürmer fra scenen på Erhvervsakademi Aarhus, hvor han underholder en sal fuld af ambitiøse studerende og nysgerrige erhvervsfolk.

Læs også: Krav til lageret: Fart, fleksibilitet og frit overblik 

Han er sikker på, at de tre tidligere generationer af Thürmer ikke ville tro deres egne øjne, hvis de så, hvordan fjerde generations Erick er i færd med at rykke virksomheden op med rode og etablere en helt ny forretningsmodel:

”Jeg tror, at vi i højere grad skal være en software- og techvirksomhed frem for en producent, som vi er nu. Vi kommer forhåbentlig til at levere tegninger og idéer, som vores kunder selv kan producere lokalt – uden høje distributionsomkostninger og komplekse forsyningskæder med dyre lagerbeholdninger”, fortæller han.

Tager egen medicin
Erick Thürmer er en ivrig foredragsholder og pressekilde inden for disruption-temaet, og han er formentlig også en af dem, der er mest radikal, når det gælder om at tage egen medicin. Han har været en tur på Singularity University, som har fuld fokus på digitalisering, disruption og såkaldt ekspontentiel udvikling.

Thürmer Tools har fx indført følgende tiltag:

  • Trukket fabrik hjem fra Kina i 2013
  • Flyttet fabrikken fra et industrikvarter ud i en skov ved Gilleleje
  • Satser på at lave fejl og lære af fejlene
  • Etableret en virksomhed i virksomheden. Twentyseven hedder den nye virksomhed, der skal arbejde med 3D print, patenter, kunstig intelligens og andre nye teknologier, der gradvis skal overtage forretningen
  • Fyret bestyrelsen og etableret en 100 procent kvindelig bestyrelse, der indtil videre er hemmelig
  • Fyret sig selv som adm. direktør og ansat to kvinder som daglige ledere
  • Fyret en fjerdedel af den oprindelige medarbejderstab
  • Ansat en spirituel guide i virksomheden, der skal hjælpe med at skabe ”purpose” og ”menneskelighed” i den fagre nye digitale verden
  • Etableret flad organisation og en kultur præget af inddragelse og samarbejde
  • Etableret målsætningen om ”Mennesker før maskiner – mennesker først, som også sælger værktøjer”

Erick Thürmer lægger ikke skjul på, at det både er en hård, smertefuld og usikker proces for en hæderkronet værktøjsfabrik at disrupte sig selv.

”Jeg ved ikke alt, og jeg kan ikke vide, hvor vi befinder os om et, to eller fem år. Men jeg har en pligt til at være modig og turde tage tyren ved hornene. Jeg satser på, at vi med åbenhed, kreativitet og hårdt arbejde kan lære af vores fejl og finde de rigtige løsninger hen ad vejen”, siger han og supplerer:

”Vores indstilling er det vigtigste. Den skal være præget af Pippi Langstrømpe-citatet: Det har jeg aldrig prøvet før, så det tror jeg godt jeg kan...".

Etik, skat og mennesket
Han er også meget optaget af, at etik og samfund skal følge med.

Læs også: IoT forudser servicebehov - virksomhed sparer stort 

”Den digitale udvikling med robotter, 3D print, kunstig intelligens o.s.v. vil udfordre vores samfund, vores skattemodel og vores arbejdspladser. Det skal vi være uhyre opmærksomme på. Jeg tror fx vi skal have filosoffer og kunsthistorikere til at sidde ved siden af og forholde sig til de etiske aspekter, ligesom jeg tror, vi skal indføre skat på robotter og kunstig intelligens efterhånden som, de overtager arbejdspladser og skattegrundlag. Skatten kan så finansiere borgerløn, fordi der vil formentlig ikke være arbejde til alle i fremtiden”, slutter Erick Thürmer.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

21.06.2024SCM.dk

Danmark ønsker strammere regler for skibscontainere

21.06.2024SCM.dk

Kunstig intelligens er langt mindre udbredt i forsyningskæden, end man måske skulle tro

17.06.2024SCM.dk

Løn ud fra ESG-mål er det ultimative integrations-værktøj

06.06.2024SCM.dk

Nyt partnerskab skal hjælpe virksomheder med kompleks klimarapportering

05.06.2024SCM.dk

Flere virksomheder opgiver opkøb grundet manglende ESG-tiltag

03.06.2024Bredana Axcite A/S

Sponseret

Succes med graduate program: Alle fire graduates ansat!

31.05.2024SCM.dk

Geopolitik giver flere etiske dilemmaer til virksomheder

28.05.2024SCM.dk

4 trin til den resiliente værdikæde

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Automation Engineer, Remote Assistance

Har du kompetencerne og lysten til at yde support på komplekse og højteknologiske løsninger? Så søger vi nu endnu en kollega til vores Remote Assistance team.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Kantineassistent - med flair for det grønne køkken

Hos Körber Supply Chain er kantinen vores fælles samlingspunkt, hvor alle medarbejdere fra alle afdelinger mødes dagligt over et veltillavet og lækkert frokostmåltid. Vores kantine er kendt og anerkendt for sin høje kvalitet, et bredt udvalg af lækre og sunde retter, samt masser af smil og god service.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Electrical Site Supervisor

Er du parat til at gøre verden til din arbejdsplads? Med 150+ rejsedage om året bliver du en af vores vigtigste repræsentanter på kundernes sites, hvor vi leverer og installerer komplekse og højteknologiske logistikløsninger. Vil du bidrage med din faglighed og dine evner for teknisk ledelse? Så er det netop dig, vi søger til en stilling som Electrical Site Supervisor!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup