AI-virksomhed vil effektivisere 10% af distributionscentre på få år

En kapitalindsprøjtning fra en række danske investorer skal ruste den danske virksomhed Sentispec til at effektivisere 10 procent af verdens distributionscentre inden for få år.

Sentispecs teknologi kan scanne et enkelt billede fra en container og regne ud, hvor meget plads der er til overs og som potentielt kan sælges videre. Foto: Sentispecs.

14.03.2022

SCM.dk

Hastigt voksende nethandel og stigende krav om hurtig levering giver et hidtil uset pres på erhvervslivets forsyningskæder. Virksomheder med store varelagre og logistiknetværk er mere udfordrede end nogensinde. Men løsningen kan findes hos AI-virksomheden Sentispec, som netop har modtaget en investering på 6 millioner kroner fra blandt andet venturefonden Founderment, som Bestseller-direktør Anders Holch Povlsen er medejer af.

”Der er endnu ingen, som rigtigt har fundet ud af at implementere kunstig intelligens i logistikbranchens kerneoperationer. Branchen bruger stadig håndscannere og kører rundt med halvtomme containere. Vores teknologi kan effektivisere hele processen og spare virksomhederne for enorme mængder penge og CO2”, siger Andreas Claudi, stifter og adm. direktør hos Sentispec.

Sentispecs teknologi gør det muligt at identificere og forstå objekter på billeder og i videoer. Eksempelvis kan teknologien scanne et enkelt billede fra en container og regne ud, hvor meget plads, der er til overs, og som potentielt kan sælges videre. Virksomhedens løsning er allerede implementeret hos store globale spillere inden for shipping og logistik, der omsætter for flere milliarder kroner årligt.

Læs også: RELEX rejser 500 millioner euro og udvider sit tekniske team

”Der er cirka 180.000 store distributionscentre i verden, og vores mål er at servicere ti procent af dem. Samtidig sigter vi efter at servicere 3-5 procent af verdens årlige fragtvolumen i løbet af en overskuelig fremtid”, siger den 45-årige stifter af Sentispec, Andreas Claudi.

Danske investorer får øjnene op for potentialet

Sentispecs store armbevægelser er ikke gået danske investorers næse forbi. Nu har venturefonden Founderment, som er ejet af blandt andre Bestseller-direktør Anders Holch Povlsen, samt en række angel-investorer fået øjnene op for Sentispec og investeret seks millioner kroner i foretagendet.

”Alt, der skaber en mere effektiv logistikhåndtering fra producent helt ud til den enkelte forbruger, rummer et enormt globalt potentiale. Når Sentispec så også rummer en stærkt CO2-reducerende dimension, bliver vi blot ekstra begejstrede for casen”, siger Anders Boelskifte Mogensen, der er direktør i Founderment og tilføjer:

”Logistikbranchen skal digitaliseres yderligere, hvis den skal følge med udviklingen, og vi ser Sentispec som en vigtig komponent i branchens nødvendige digitaliseringsproces”.

Foruden Founderment består Sentispecs investorkreds af prominente personligheder som Morten Ditmer, stifter af teknologivirksomheden Ditmer A/S, og Troels Riisbrich Underlien, medejer af e-handelsvirksomheden Vertica A/S.

- KCP

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

19.07.2024SCM.dk

ADP får 50 millioner kroner til havneudvidelse

19.07.2024SCM.dk

Cybersikkerhedsområdet får mange millioner til talentudvikling

05.07.2024SCM.dk

Ny supercomputer skal hjælpe Danmark med klima- og sundhedsudfordringer

04.07.2024SCM.dk

Nye 3D-printede rør mindsker energitab i kølesystemer

03.07.2024TrueCommerce

Sponseret

Digitaliser din supply chain

02.07.2024TrueCommerce

Sponseret

En introduktion til elektronisk fakturering

02.07.2024Norris Print-Tech A/S

Sponseret

ZEBRA HC20 OG HC50 håndterminaler til pharma/healthcare

02.07.2024SCM.dk

Få styr på it-sikkerheden og undgå cyberangreb

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup