Bredt politisk flertal styrker dansk cyberforsvar

Cybertruslen udvikler sig enormt hurtigt og alvorligt i disse år. Derfor skal der frem mod 2023 investeres 500 millioner kroner i Danmarks evne til at opdage, advare om og beskytte mod cyberangreb – samt til øget rådgivning og støtte. Det har et bredt flertal i Folketinget besluttet.

Blandt hovedpunkterne i aftalen nævner partierne blandt andet, at der skal afsættes 100 millioner kroner til bedre rådgivning af myndigheder og virksomheder og en udbygning af samarbejdet med de samfundskritiske sektorer. Arkivfoto.

23.07.2021

SCM.dk

Regeringen har sammen med Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance indgået en aftale om at styrke Danmarks cyberforsvar. En vigtig aftale som IT-Branchen er godt tilfreds med.

”Aftalen tager fat præcis der, hvor vi har brug for, at der kommer en indsats. Nu kan vi gå fra blot at ærgre os over et nyt hackerangreb, og til at vi er mere på forkant og kan styrke danske virksomheders it-sikkerhed”, siger Bjarke Alling, formand for IT-Branchens it-sikkerhedsudvalg og koncerndirektør i Liga Aps.

Blandt hovedpunkterne i aftalen nævner partierne blandt andet, at der skal afsættes 100 millioner kroner til bedre rådgivning af myndigheder og virksomheder og en udbygning af samarbejdet med de samfundskritiske sektorer. Noget som IT-Branchen har efterspurgt i lang tid.

Læs også: Hacker-sikre oliefiltre er lige om hjørnet for dansk industri

”I dag ved virksomhederne ikke, hvor de skal henvende sig, eller hvad de kan få hjælp til. De bliver overladt til sig selv, hvilket gør dem til oplagte mål for it-kriminelle, da mange virksomhederne slet ikke har kompetencerne til at kunne løfte it-sikkerheden godt nok. Så det er et vigtigt tiltag partierne kommer med her”, udtaler Bjarke Alling.

Både civil og forsvarsmæssig nytte

Den politiske aftale lægger desuden vægt på, at der skal investeres i uddannelses- og cyberarbejdspladser i både Øst- og Vestdanmark, og at disse skal have både civil og forsvarsmæssig nytte.

”Det er et væsentligt signal, at man med aftalen sætter yderligere fokus på uddannelse, forskning og videndeling. Cyberangrebene forsvinder ikke i morgen, men vil tværtimod stige i både antal og professionalisme. Så der er brug for, at vi hele tiden dygtiggør os på dette område”, fortæller Bjarke Alling.

For at kunne styrke CFCS’ indsats over for især den private sektor, igangsættes der også en analyse af CFCS’ forankring, herunder fordele og ulemper ved at lægge en del af virksomhedsindsatsen i en civil enhed på Forsvarsministeriets område.

Læs også: Nu gennemfører RS Components en gennemgribende digital transformation

”Det er fint med en evaluering af CFCS, og det giver god mening at kigge på den bedste forankring af nye virksomhedsrettede initiativer. Men pas nu på ikke at stække den ressource som CFCS er blevet. Vi har brug for begge ting”, slutter Bjarke Alling.

I aftalen er der også lagt op til, at der i det næste forsvarsforlig ligeledes skal finde midler til cybersikkerhed. Også dette er IT-Branchen tilfredse med, da det viser, at man også politisk forstår vigtigheden af cybersikkerhed. Vi er langt fra i mål endnu, men på rette vej med den nye aftale.

- KCP

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

15.07.2024SCM.dk

Maersk containerskib angrebet i Det Arabiske Hav

15.07.2024SCM.dk

Grønne lastbilchauffører får flere lademuligheder

04.07.2024SCM.dk

Nye 3D-printede rør mindsker energitab i kølesystemer

03.07.2024TrueCommerce

Sponseret

Digitaliser din supply chain

02.07.2024TrueCommerce

Sponseret

En introduktion til elektronisk fakturering

02.07.2024Norris Print-Tech A/S

Sponseret

ZEBRA HC20 OG HC50 håndterminaler til pharma/healthcare

02.07.2024SCM.dk

Få styr på it-sikkerheden og undgå cyberangreb

01.07.2024SCM.dk

Region Syddanmark investerer halv milliard i løsning til blodprøveanalyser

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup