Danmark køres i stilling som førende kvantenation

Nationalt forum for kvanteteknologi har taget sit første skridt i retningen mod at gøre Danmark til førende kvantenation.

En af de styrkepositioner, som regeringen sætter ind på, er udviklingen af kvanteteknologi. Foto: 123rf.com

04.03.2024

SCM.dk

Geopolitiske spændinger og endnu mere fart på den teknologiske udvikling betyder, at de danske styrkepositioner bliver udfordret og nye skal udvikles. En af de styrkepositioner, som regeringen sætter ind på, er udviklingen af kvanteteknologi. For at imødekomme de udfordringer og fortsat sikre, at Danmark kan være en førende kvantenation kræver det, at der arbejdes i samme retning og løftes på tværs af myndigheder, forskere, erhvervsorganisationer og private virksomheder. 

Regeringen har derfor nedsat Nationalt Forum for Kvanteteknologi, der skal bidrage til at sætte retningen for Danmarks videre arbejde med kvanteteknologi.

Erhvervsminister Morten Bødskov siger:
”Med de geopolitiske spændinger vi oplever netop nu er det vigtigt, at vi fortsat udvikler vores styrkepositioner. Regeringen vil sikre, at Danmark står stærkt i udviklingen af kvanteteknologi, så vi både realiserer potentialerne i den nye teknologi og samtidig skaber et stærkt værn mod trusler. Og vi har allerede et godt springbræt til at skabe en stærk, dansk kvanteindustri. Derfor sætter regeringen skub på de potentialer som kvanteteknologien kan bidrage med nu og fremtiden”.

Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund siger:
”Kvanteteknologien rummer et enormt potentiale for nye banebrydende løsninger inden for både sikkerhed, sundhed og klima. Derfor skal vi gøre, hvad vi kan, for at styrke danske kvantemiljøer, og med ”vi” mener jeg ikke alene regeringen, men også virksomheder, universiteter, myndigheder og fonde. Det kræver bredt samarbejde at indfri kvanteteknologiens fulde potentiale, og vores nyoprettede forum for kvanteteknologi skal spille en helt central rolle med at føre regeringens omfattende kvantestrategi ud i livet og sørge for en fælles retning på tværs af landets aktører”.

Læs også: Nyt kvantespring for 3D-print

Regeringen lancerede i 2023 den nationale kvantestrategi i to dele med fokus på forskning, kommercialisering, sikkerhed og samarbejde. Med strategien ønsker regeringen at målrette 1,2 milliarder kroner til kvanteområdet over de kommende år. Strategien skal bidrage til, at Danmark kan høste potentialerne og samtidig ruste os bedst muligt mod truslerne. Som led i strategien etableres et Nationalt Forum for Kvanteteknologi, der samler de centrale aktører fra forskningsinstitutionerne, de offentlige og private fonde og erhvervsorganisationer med flere.

Kilde: Erhvervsministeriet

/ PiB

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

17.04.2024SCM.dk

Maersk opgiver at sælge containerfabrikker

17.04.2024SCM.dk

SBTi’s accept af klimakreditter er tegn på ny klimaøkonomi

08.04.2024SCM.dk

Forskere efterlyser bæredygtig og ansvarlig AI-udvikling

02.04.2024TrueCommerce

Sponseret

Nyt om elektronisk fakturering i Belgien

26.03.2024SCM.dk

Cybersikkerhed fylder arbejdslivet for mange

26.03.2024TrueCommerce

Sponseret

Elektronisk fakturering i Tyskland

25.03.2024SCM.dk

Pallerobot revolutionerer pallehåndtering med kunstig intelligens

22.03.2024Industriens Fond

Sponseret

‘Hackerene kender systemet bedre end dem, der har lavet dem’

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle