Der er et voksende digitalt gab i industrien

Afstanden mellem shippingindustriens digitale firstmovere og de virksomheder, der har ventet med deres indsats, er større end nogensinde. Men alle skal nok komme med, vurderer COO for netværksselskabet Inttra, Inna Kuznetsova. Blockchain er et redskab, der skal udbredes.

Det er ikke alle shippingvirksomheder, der er lige langt fremme på den digitale agenda, og det er en udfordring for industrien, mener Inna Kuznetsova..

28.05.2018

Anders Kampmann, SCM.dk

Digitaliseringsbølgen skyller i disse år henover industrier og brancher verden over, og den globale shippingsektor er ingen undtagelse. Det er imidlertid en udvikling med visse slagsider, erfarer USA-baserede Inttra, der er etableret i 2001 som et joint venture af blandt andet Maersk Line, CMA-CGM og Hapag-Lloyd for at skabe et fælles elektronisk bookingsystem til den internationale skibsfragt.

”Overordnet set oplever vi, at digitaliseringsgraden i industrien er nået til en kritisk masse. Det gør det nødvendigt, at de næste skridt snart bliver taget”, siger Inna Kuznetsova. Foto: Inttra.

Det fortæller selskabets COO, Inna Kuznetsova, på bagkant af et summit i Hamborg, hvor man samlede en stribe topfolk fra branchen til en dags debat om tendenserne inden for ikke mindst den teknologiske sfære og de muligheder og udfordringer, der følger med.

”Digitaliseringen får industrien til at forandre sig på godt og ondt, og der er en masse forskellige dynamikker i spil i den vækst, der finder sted, ikke mindst i Asien med Kina i spidsen. Effektiviteten øges og virksomhederne er blevet bedre til at bruge redskaber som analyseværktøjer, blockchain og Internet of Things”, forklarer hun.

Netop den forbedrede omkostningseffektivitet, som de fleste virksomheder ifølge Inna Kuznetsova kan se, at teknologien kaster af sig, gør forskellen for de forskellige aktører. Det digitale skifte giver mening for dem, og det forstærker trenden.

”De enkelte teknologier kommer og går, men overordnet set oplever vi, at digitaliseringsgraden i industrien er nået til en kritisk masse. Det gør det nødvendigt, at de næste skridt snart bliver taget. De store mængder data skal udnyttes bedre, vi skal skabe mere connectivity, flere fælles platforme og gøre det hele mere konkret anvendeligt”, siger Inna Kuznetsova.

Blockchain som afgørende for alle industrier
En af de teknologier, der i Inttras øjne bør være central for industrien, er blockchain. Med sine muligheder som sikker distributionskanal til nærmest alle typer digitale transaktioner er blockchain et område, som branchen ”skal lære bedre at kende, for at forstå fordele og ulemper”, som Inna Kuznetsova siger.

”Blockchains proof of concept er den hastighed, den åbner op for i diverse handler, og ikke mindst den sikkerhed, hvor med det sker, fordi ejeren af transaktionen og de relevante data hele tiden kan følge med og definere vilkårene. Det er også derfor, at vi ser det som afgørende, at blockchain bliver en bred løsning på tværs af industrier, og ikke bare bliver isoleret i én branche, hvilket vil være en stor fejl”, siger hun.

Om Inna Kuznetsova

Uddannelse:
Master i matematik og computervidenskab ved Lomonosov Universitet i Moskva. Ph.D. i nonlineære differentialligninger samme sted. MBA fra Columbia Business School.

Erhvervskarriere:
Præsident og COO for Inttra siden februar 2015. Før det blandt andet CCO for Ceva Logistics og næsten 19 år i forskellige stillinger i IBM.

De teknologiske fremskridt rummer dog ikke kun muligheder, men også potentielle problemer for industrien, påpeger Inna Kuznetsova. Shippingbranchen som helhed er nemlig stadig meget manuel, og derfor er der mange virksomheder, der har en del arbejde foran sig for at komme med på vognen.

Læs også: Milliardteknologien blockchain vil snart revolutionere shippingindustrien

”Der er et voksende digitalt gab i industrien mellem de selskaber, der er firstmovere og dem, der har udskudt at sætte gang i deres interne digitalisering. Det er en udfordring for sektoren, og selvsagt i særdeleshed for de aktører, der er bagud. Den gode nyhed er dog, at der er rigtig mange, der prøver at komme efter det, og før eller siden skal alle nok komme med”, understreger hun.

Scanlox ApS

Sponseret

AGILOX AMR fra SCANLOX muliggør en implementering af automatiseret intern transport på få timer

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

23.02.2024SCM.dk

Kinesiske kraner mistænkt for spionage

23.02.2024SCM.dk

Unimec bygger nyt og udvider med 33 procent

21.02.2024SCM.dk

Nyt kvantespring for 3D-print

21.02.2024Industriens Fond

Sponseret

Kunstig intelligens hjælper robotter med at passe på dyr og mennesker

14.02.2024SCM.dk

Inspirationsdag skal hjælpe med overblik over robotteknologi

14.02.2024Bredana Axcite A/S

Sponseret

Download gratis e-bog om BI-løsning udviklet specielt til Supply Chain Management

13.02.2024TrueCommerce

Sponseret

Vigtig opdatering på e-fakturering i Polen

13.02.2024SCM.dk

NIS2-hammeren rammer snart, men myndigheder og danske virksomheder halter efter

Jobmarked

Se alle

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Zetes

Zetes søger ny Business Consultant i Supply Chain-løsninger

Som Business Consultant inden for supply chain-optimering vil du bidrage med din ekspertise gennem hele salgscyklussen, være en betroet rådgiver og deltage i kvalificeringen af forretningsmuligheder. Du vil tage ansvar for udvælgelsen af den bedste projekttilgang og påvirke strategien for vores supply chain-løsninger.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

28.02.2024

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

Bureau Veritas
Kursus
NIS2 – Hvad er det, hvad betyder det, og hvordan kommer du i gang?

Sæt kryds i kalenderen den 26. februar og vær med, når vores ekspert på området, Thomas Vestergaard, giver en intro til NIS2 og gennemgår en mulig plan for arbejdet imod efterlevelse af kravene i din virksomhed.

Dato

26.02.2024

Tid

08:30

Sted

Fredericia

TrueCommerce
Webinar
Webinar: EDIFACT

Alt du skal vide om EDIFACT

Dato

05.03.2024

Tid

11:00

Sted

Online

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup