Der er et voksende digitalt gab i industrien

Afstanden mellem shippingindustriens digitale firstmovere og de virksomheder, der har ventet med deres indsats, er større end nogensinde. Men alle skal nok komme med, vurderer COO for netværksselskabet Inttra, Inna Kuznetsova. Blockchain er et redskab, der skal udbredes.

Det er ikke alle shippingvirksomheder, der er lige langt fremme på den digitale agenda, og det er en udfordring for industrien, mener Inna Kuznetsova..

28.05.2018

Anders Kampmann, SCM.dk

Digitaliseringsbølgen skyller i disse år henover industrier og brancher verden over, og den globale shippingsektor er ingen undtagelse. Det er imidlertid en udvikling med visse slagsider, erfarer USA-baserede Inttra, der er etableret i 2001 som et joint venture af blandt andet Maersk Line, CMA-CGM og Hapag-Lloyd for at skabe et fælles elektronisk bookingsystem til den internationale skibsfragt.

”Overordnet set oplever vi, at digitaliseringsgraden i industrien er nået til en kritisk masse. Det gør det nødvendigt, at de næste skridt snart bliver taget”, siger Inna Kuznetsova. Foto: Inttra.

Det fortæller selskabets COO, Inna Kuznetsova, på bagkant af et summit i Hamborg, hvor man samlede en stribe topfolk fra branchen til en dags debat om tendenserne inden for ikke mindst den teknologiske sfære og de muligheder og udfordringer, der følger med.

”Digitaliseringen får industrien til at forandre sig på godt og ondt, og der er en masse forskellige dynamikker i spil i den vækst, der finder sted, ikke mindst i Asien med Kina i spidsen. Effektiviteten øges og virksomhederne er blevet bedre til at bruge redskaber som analyseværktøjer, blockchain og Internet of Things”, forklarer hun.

Netop den forbedrede omkostningseffektivitet, som de fleste virksomheder ifølge Inna Kuznetsova kan se, at teknologien kaster af sig, gør forskellen for de forskellige aktører. Det digitale skifte giver mening for dem, og det forstærker trenden.

”De enkelte teknologier kommer og går, men overordnet set oplever vi, at digitaliseringsgraden i industrien er nået til en kritisk masse. Det gør det nødvendigt, at de næste skridt snart bliver taget. De store mængder data skal udnyttes bedre, vi skal skabe mere connectivity, flere fælles platforme og gøre det hele mere konkret anvendeligt”, siger Inna Kuznetsova.

Blockchain som afgørende for alle industrier
En af de teknologier, der i Inttras øjne bør være central for industrien, er blockchain. Med sine muligheder som sikker distributionskanal til nærmest alle typer digitale transaktioner er blockchain et område, som branchen ”skal lære bedre at kende, for at forstå fordele og ulemper”, som Inna Kuznetsova siger.

”Blockchains proof of concept er den hastighed, den åbner op for i diverse handler, og ikke mindst den sikkerhed, hvor med det sker, fordi ejeren af transaktionen og de relevante data hele tiden kan følge med og definere vilkårene. Det er også derfor, at vi ser det som afgørende, at blockchain bliver en bred løsning på tværs af industrier, og ikke bare bliver isoleret i én branche, hvilket vil være en stor fejl”, siger hun.

Om Inna Kuznetsova

Uddannelse:
Master i matematik og computervidenskab ved Lomonosov Universitet i Moskva. Ph.D. i nonlineære differentialligninger samme sted. MBA fra Columbia Business School.

Erhvervskarriere:
Præsident og COO for Inttra siden februar 2015. Før det blandt andet CCO for Ceva Logistics og næsten 19 år i forskellige stillinger i IBM.

De teknologiske fremskridt rummer dog ikke kun muligheder, men også potentielle problemer for industrien, påpeger Inna Kuznetsova. Shippingbranchen som helhed er nemlig stadig meget manuel, og derfor er der mange virksomheder, der har en del arbejde foran sig for at komme med på vognen.

Læs også: Milliardteknologien blockchain vil snart revolutionere shippingindustrien

”Der er et voksende digitalt gab i industrien mellem de selskaber, der er firstmovere og dem, der har udskudt at sætte gang i deres interne digitalisering. Det er en udfordring for sektoren, og selvsagt i særdeleshed for de aktører, der er bagud. Den gode nyhed er dog, at der er rigtig mange, der prøver at komme efter det, og før eller siden skal alle nok komme med”, understreger hun.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

15.07.2024SCM.dk

Maersk containerskib angrebet i Det Arabiske Hav

15.07.2024SCM.dk

Grønne lastbilchauffører får flere lademuligheder

04.07.2024SCM.dk

Nye 3D-printede rør mindsker energitab i kølesystemer

03.07.2024TrueCommerce

Sponseret

Digitaliser din supply chain

02.07.2024TrueCommerce

Sponseret

En introduktion til elektronisk fakturering

02.07.2024Norris Print-Tech A/S

Sponseret

ZEBRA HC20 OG HC50 håndterminaler til pharma/healthcare

02.07.2024SCM.dk

Få styr på it-sikkerheden og undgå cyberangreb

01.07.2024SCM.dk

Region Syddanmark investerer halv milliard i løsning til blodprøveanalyser

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup