DSV får ny CEO i stor ledelsesrokade

Jens Bjørn Andersen trådte per 1. februar 2024 tilbage efter 15 år som øverste chef i DSV koncernen. Ny CEO bliver Jens H. Lund, der indtil 1. februar fungerede som Group COO og Vice Group CEO. Det sker samtidig med en større rokade i DSV har per selskabets direktion og Group Executive Committee.

"Efter en kort og ukompliceret overdragelsesproces er tiden kommet til at overdrage ansvaret til Jens Lund. Jens Bjørn Andersen har leveret fantastiske resultater og skabt stor værdi for vores aktionærer siden 2008", fortæller Thomas Plenborg, bestyrelsesformand i DSV A/S. Foto: DSV

02.02.2024

SCM.dk

Disse udnævnelser er i tråd med selskabets langsigtede successionsplan og sker med henblik på at styrke koncernens tilpasningsevne og kommercielle fokus samt sikre kontinuitet på tværs af alle divisioner, lyder det i en pressemeddelelse.

Brian Ejsing udnævnes som Group COO for DSV A/S og indtræder dermed i direktionen. Brian startede sin karriere i DSV som speditør i 1986 og har haft ansvaret for både Road og Solutions i flere forskellige lande. Brian har været CEO for DSV Solutions og en del af Group Executive Committee siden 2012. Brian har igennem årene været medvirkende til den udvikling og vækst, som Solutions-divisionen har gennemgået, og han har spillet en vigtig rolle i integrationen af opkøbte virksomheder.

Thomas Plenborg, bestyrelsesformand i DSV A/S, udtaler: "Efter en kort og ukompliceret overdragelsesproces er tiden kommet til at overdrage ansvaret til Jens Lund. Jens Bjørn Andersen har leveret fantastiske resultater og skabt stor værdi for vores aktionærer siden 2008, og jeg vil på vegne af hele bestyrelsen benytte lejligheden til endnu engang at takke Jens Bjørn for hans store indsats igennem årene. Jeg vil også gerne byde Jens Lund velkommen som ny Group CEO. Jens har en innovativ tankegang og indgående kendskab til branchen, og jeg er overbevist om, at Jens sammen med sit team vil fortsætte DSV's vækstrejse".

Fra og med 1. februar 2024 vil DSV's direktion bestå af Group CEO Jens H. Lund, Group COO Brian Ejsing og Group CFO Michael Ebbe.

Ændringer i Group Executive Committee

Udover ændringerne i direktionen foretages følgende ændringer i DSV's Group Executive Committee.

Solutions-divisionen:

Albert-Derk Bruin udnævnes til ny CEO i DSV Solutions med virkning fra 1. februar 2024. Albert-Derk kommer fra en stilling som Executive Vice President, Business Strategy, Excellence and Change Management, i Solutions-divisionen. Albert-Derk har arbejdet i DSV siden 2010 og har siden 2019 været en del af divisionens øverste ledelsesteam.

Global Commercial Organisation:

Morten Landry udnævnes til Group CCO med virkning fra 1. februar 2024. Morten har været en del af DSV-koncernen i over 20 år og har senest besiddet posten som administrerende direktør for DSV's Air & Sea-aktiviteter i England og Irland.

Denne ændring betyder, at Rene Falch Olesen træder tilbage efter mere end 40 år i DSV. Rene har været CCO og en del af Group Executive Committee siden 2009.

Air & Sea-divisionen:

Carsten Trolle, CEO i DSV Air & Sea, har besluttet at træde tilbage med virkning fra 1. maj 2024 efter mere end 39 år i DSV, heraf de seneste 9 år som øverste ansvarlige for Air & Sea-divisionen. Carsten vil fortsætte i DSV i en central rolle og bidrage i forbindelse med strategiske projekter.

Frank Sobotka udnævnes til ny CEO for DSV Air & Sea. Frank har været ansat i DSV i 14 år og besidder for nuværende posten som administrerende direktør for DSV's tyske Air & Sea-selskab og som regionsdirektør med ansvar for divisionens central-, øst- og sydeuropæiske aktiviteter. Frank har gennem årene haft ansvaret for divisionens aktiviteter i flere forskellige lande og har siden 2018 været en del af divisionens øverste ledelsesteam. Frank har 34 års brancheerfaring.

Når ovenstående ændringer er trådt i kraft, vil DSV's Group Executive Committee bestå af direktionen, CEO i DSV Air & Sea Frank Sobotka, CEO i DSV Road Søren Schmidt, CEO i DSV Solutions Albert-Derk Bruin, Group CCO Morten Landry og Group CIO Jesper Riis.

Læs også: DSV opfører logistikcenter på størrelse med 13 fodboldbaner

Jens H. Lund, Group CEO i DSV A/S, udtaler: "Jeg vil gerne sige en stor tak til Carsten Trolle for hans bidrag til Air & Sea-divisionens udvikling gennem årene, der både har budt på store integrationsprocesser og udfordrende markedsvilkår. Jeg er glad for, at Carsten vil fortsætte i DSV og hjælpe os, når han træder tilbage som CEO for divisionen. Samtidig vil jeg gerne sige en stor tak til Rene for hans store bidrag til DSV gennem årene. Han har spillet en væsentlig rolle i udviklingen af vores salgsorganisation og kommercielle støttesystemer”. Han supplerer:

”Jeg vil også gerne byde Brian Ejsing velkommen som en ny stærk profil i vores direktion. Brian har leveret fremragende resultater for DSV og vil i rollen som Group COO nu overtage ansvaret for den fortsatte optimering af vores processer og globale netværk. Jeg vil også gerne benytte lejligheden til at ønske Frank, Albert-Derk og Morten tillykke med deres nye roller. Jeg ser frem til at videreudvikle DSV og skabe yderligere vækst i samarbejde med dem”.

I tillæg til disse ændringer vil de tre divisioners ledelsesteams blive udvidet med en COO-rolle. Hver division vil komme til at bestå af en CEO, en COO og en CCO for at styrke vores fokus på kunderne og DSV’s evne til at tilpasse sig omskiftelige markedsvilkår. ”Dette er i tråd med vores langsigtede successionsplan og et produkt af vores stærke pulje af talenter i organisationen", lyder det afsluttende i pressemeddelelsen.

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Download gratis e-bog om BI-løsning udviklet specielt til Supply Chain Management

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

26.02.2024SCM.dk

CMA CGM i markant tilbagegang

26.02.2024SCM.dk

Kina: Amerikanske påstande er paranoia

23.02.2024Delfi Technologies A/S

Sponseret

Logistik i Grønland: Central styring sikrer effektivitet hos Pisiffik

23.02.2024SCM.dk

Vores tilgang til karriere og liv har ændret sig markant

21.02.2024Delfi Technologies A/S

Sponseret

Mestergruppen har indgået en koncernaftale med Delfi Technologies om digital skilteløsning

20.02.2024SCM.dk

Flere håndværkere har en højere indkomst end akademikere

20.02.2024Global AGV

Sponseret

Overse ikke disse 5 tegn på, at du har brug for en Global AGV

19.02.2024Delfi Technologies A/S

Sponseret

Københavns Maskinservice får hjælp af digitale prisskilte

Jobmarked

Se alle

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Zetes

Zetes søger ny Business Consultant i Supply Chain-løsninger

Som Business Consultant inden for supply chain-optimering vil du bidrage med din ekspertise gennem hele salgscyklussen, være en betroet rådgiver og deltage i kvalificeringen af forretningsmuligheder. Du vil tage ansvar for udvælgelsen af den bedste projekttilgang og påvirke strategien for vores supply chain-løsninger.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

28.02.2024

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

TrueCommerce
Webinar
Webinar: EDIFACT

Alt du skal vide om EDIFACT

Dato

05.03.2024

Tid

11:00

Sted

Online

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - dag

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup