Erhvervsindkøb sker primært via Nettet

6 ud af 10 erhvervsindkøb sker på nettet, og andelen forventes at vokse yderligere. Det viser Dansk Erhvervs nye B2B E-handelsanalyse, som indeholder flere gode nyheder for virksomheder med appetit på e-handel.

Trods et popularitetsdyk er nettet stadig de professionelle indkøberes foretrukne indkøbskanal. Det er konklusionen i Dansk Erhvervs nyeste B2B E-handelsanalyse. Analysen viser blandt andet, at godt 6 ud af 10 erhvervskøb sker på nettet, at 4 ud af 5 indkøbere handler online og at flere end halvdelen handler online ugentligt. Foto: Dansk Erhverv..

20.10.2023

SCM.dk

Trods et popularitetsdyk er nettet stadig de professionelle indkøberes foretrukne indkøbskanal. Det er konklusionen i Dansk Erhvervs nyeste B2B E-handelsanalyse. Analysen viser blandt andet, at godt 6 ud af 10 erhvervskøb sker på nettet, at 4 ud af 5 indkøbere handler online og at flere end halvdelen handler online ugentligt.

”Konklusionen er klar: Indkøberne er rykket online, så det skal virksomhederne selvfølgelig også være”, siger Andreas Børresen, som er chefkonsulent i Dansk Erhverv, hvor han blandt andet arbejder med B2B e-handel.

Den vurdering er Kenneth Borup enig i. Han er administrerende direktør i Lomax.dk, som sælger stort set alt, hvad virksomheder har brug for til arbejdspladsen – fra kuglepenne til kontorstole og fra kopipapir til vingummibamser:

”Vores ambition er at gøre det nemt for vores kunder at forsyne deres virksomhed med det, de har brug for og her spiller lomax.dk en central rolle. Vores onlinekanal udgør 95 procent af vores omsætning, så det er den absolut foretrukne indkøbskanal for indkøberne, og vi er overbeviste om, at e-handel er vejen frem for dem - også i fremtiden”.

Er man stadig i tvivl, om man skal udvikle sin digitale forretning yderligere eller overhovedet have en webshop, er der flere argumenter for at gøre det i analysen.
Eksempelvis svarer 15 procent af de adspurgte, at de forventer at handle mere online i det kommende år, og andelen med et månedligt budget på mere en 100.000 kroner er vokset fra 19 procent i 2022 til 24 procent i 2023.

”Nå vi samtidig også ved, at næsten halvdelen af indkøberne frit kan vælge, hvor de vil handle, så kan vi konkludere, at der er masser af købeklare indkøbere at erobre”, siger Andreas Børresen.

De primære årsager til, at indkøberne handler online er, at det sparer tid, og at varen kan leveres til døren. Det er med andre ord nemt og bekvemt. Dermed ligner de professionelle indkøbere de almindelige forbrugere, men man må alligevel ikke tro, at indkøbere og forbrugere agerer helt ens, pointerer Andreas Børresen:

”Selvom der er nogle ligheder – eksempelvis omkring hvordan man finder en ny butik – er der også vigtige forskelle omkring betaling, relation, forventning om service og produkt-tilpasning, så man kan ikke bare lave en almindelig B2C-webshop og skifte C’et ud med B og forvente, at så kører det hele bare”.

Læs også: Ny strategi for forsyningssikkerhed

Hvad skal man så gøre? Man kan i hvert fald godt tillade sig at skrue op for ambitionerne. Indkøberne ser nemlig sig selv som langt mere teknologiparate end resten af befolkningen, forklarer Andreas Børresen og henviser til, at 22 procent af indkøberne vil droppe en leverandør med en langsom hjemmeside, mens 27 procent vil sige adios til en leverandør med en hjemmeside med dårlig brugerflade:

”Det er bedre at have en digital salgskanal end ingen, men man kan også godt skrue op for de digitale ambitioner uden at være bange for, at kunderne ikke kan følge med. De har forventninger, hvilket blot er med til at underbygge den samlede konklusion om, at nettet bør være en central del af virksomhedernes salgsapparat”.

- PiB

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Fremtidssikring af danske virksomheders forsyningskæder

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Opdateringer af Dynamics 365 reduceres fra syv til fire årligt

Mere fra...

01.12.2023SCM.dk

Plast genbruges i kæmpe mængder til øltransport

01.12.2023SCM.dk

Luftfarten sætter turbo på omfattende omstilling

01.12.2023SCM.dk

ESG og robotter præger det moderne lager

30.11.2023SCM.dk

Nye millioner til Klimakompasset vil gavne SMV’er

30.11.2023SCM.dk

Elektrisk lastbil vinder stor pris

29.11.2023SCM.dk

Bølge af betalingssvindel udfordrer e-handelen

29.11.2023SCM.dk

Nyansættelse skal løfte bæredygtigheden

28.11.2023SCM.dk

Pakkelevering i Sydjylland stiger markant

Jobmarked

Se alle

Events

Se alle
Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Er din virksomhed eller ønsker den at blive leverandør til Forsvaret?

Bliv klogere på AQAP-standarderne og deres krav

Dato

13.12.2023

Tid

13:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Konference
Cybertrusler - en rundrejse på digitaliseringens bagside | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Jeppe Teglskov Jacobsen, Adjunkt ved Institut for Militær Teknologi hos Forsvarsakademiet, som vil tale om "Cybertrusler - en rundrejse på digitaliseringens bagside".

Dato

04.01.2024

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia

Bureau Veritas
Konference
Fra Kassø til hele verden med Power-to-X | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Alexander Reumert, Project Associate hos European Energy A/S, som vil tale om "Fra Kassø til hele verden med Power-to-X".

Dato

04.01.2024

Tid

09:00

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia

Bureau Veritas
Konference
Systematisk og strategisk trivsel hjælper helbredet | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Christian Sauvr, Administrerende Sygehusdirektør hos Sygehus Lillebælt, som vil tale om "Systematisk og strategisk trivsel hjælper helbredet".

Dato

04.01.2024

Tid

09:00

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia

Bureau Veritas
Konference
Accelereret klimatilpasning nu! | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Sebastian Mernild, Professor og leder af SDU Climate Cluster fra Syddansk Universitet, som vil tale om "Accelereret klimatilpasning nu!".

Dato

04.01.2024

Tid

09:00

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia

Bureau Veritas
Konference
Mod historisk CO2-neutralitet i 2050 | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Mette Kaagaard, administrerende direktør hos Microsoft i Danmark & i Island, som vil tale om "Mod historisk CO2-neutralitet i 2050".

Dato

04.01.2024

Tid

09:00

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia