Freja-koncerndirektør: ”Vi er udsat for unfair konkurrence”

Det er især konkurrencen fra postselskaberne, som Frejas koncerndirektør, Jørgen J. Hansen, finder urimelig.

24.02.2014

SCM.dk

I transport- og logistikvirksomheden Freja er koncerndirektør Jørgen J. Hansen i øjeblikket særdeles optaget af at håndtere den hårde konkurrence i branchen. Især den fra statsselskaberne, som eksempelvis PostNord, Bring og Schenker, som han mener, foregår på et urimeligt grundlag.

Læs også: Freja indleder samarbejde med CargoLine

”Jeg mener, at den konkurrence, de udsætter de privatejede transport- og logistikselskaber for, er unfair”, siger Jørgen J. Hansen. Han fortæller, at Freja dagligt må kæmpe med en bevidst eller ubevidst dumping af fragtpriserne og med at få kunderne til at kere sig om andet end pris.

”Det er en udfordring i en situation, hvor vi på sjette år er på bagkanten af en finanskrise, hvor rigtigt mange af transportkøberne har været voldsomt presset på indtjening og likviditet”.  
Jørgen J. Hansen mener, at myndighederne bør regulere markedet, så konkurrencen fra de statsejede selskaber sker på mere lige vilkår.

”Når vi konkurrerer mod de andre privatejede transportfirmaer, er der trods alt en grænse for, hvor langt de både kan og vil gå. Ingen private selskaber har kunnet tillade sig at kalkulere som statsselskaberne, og ej heller i samme ombæring haft mulighed for at tilbyde de kreditter, som primært postselskaberne har gjort over en længere periode. For at imødegå den urimelige konkurrence, må vi prøve at differentiere os på anden vis”, siger Jørgen J. Hansen.

<p>”Der er for mange brodne kar i branchen”. </p>

Jørgen J. Hansen, koncerndirektør i Freja

Differentierer på andet end pris
Koncerndirektøren nævner, at Freja eksempelvis har investeret i et track and trace-system, hvor kunder, der booker via Frejas webportal, kan følge godset på gadeplan både i Danmark og Europa. Også de mere bløde værdier er ifølge Jørgen J. Hansen vigtige for at skille sig ud fra de store transportselskaber.  

”Vi må konkurrere på bedre service og kvalitet, og vi forsøger samtidig både at være i øjenhøjde med og konstant være tilgængelige for kunderne. De skal have en fornemmelse af, at de er i kontakt med mennesker af kød og blod, der kender til deres produkter. Og at de kan have tillid til, at produkterne kommer frem i ordentlig tid og stand”.

For mange brodne kar
Jørgen J. Hansen bruger også en del tid på at kæmpe for anerkendelse og synliggørelse af den værdi, som transportsektoren bringer til samfundet. 

”Det er ikke for at være til gene, at lastbilerne transporterer varer rundt på landevejene. Hvis ikke transportbranchen eksisterede, hvor skulle folk så hente deres varer – direkte på fabrikken? Desuden henter den danske transportbranche masser af fremmed valuta til landet, på trods af de mange udenlandske underleverandører”.  

Har branchen et imageproblem?
”Det er der ingen tvivl om. Der er for mange brodne kar i branchen”, erkender Jørgen J. Hansen.

”Men dertil kommer, at der er huller i transportlovgivningen, som afstedkommer uheldige episoder, der både involverer lastbiler og ikke mindst de mange små kassebiler under 3,5 tons, som der skal reguleres overfor”.

Om Jørgen J. Hansen

Uddannelse: Aalborg Handelsskole
Tidligere job: Forwarder hos ASG 1977-82
Fritid: Cykling, golf, fiskeri, skiløb 

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

14.06.2024SCM.dk

Klimarådet: Det offentlige kan gå forrest for at nedbringe danskernes klimaaftryk

14.06.2024SCM.dk

Alt for få elvarebiler på vejene - målet er langt væk

12.06.2024Zetes

Sponseret

GUD Filters transforms distribution centre inventory counting with ZetesMedea

04.06.2024SCM.dk

Vi skal blive klogere på fangst og lagring af CO₂

28.05.2024SCM.dk

Bugnende ordrebog skaber nye logistik-arbejdspladser i Nordjylland

24.05.2024N.C. Nielsen A/S

Sponseret

Fleksibel lagerhåndtering med elektrisk Terberg YT203-EV

24.05.2024Apport Systems A/S

Sponseret

Brugbare og realistiske ROI-beregninger giver effektive investeringer

23.05.2024Zetes

Sponseret

Mediq benytter lagerløsning ZetesMedea for optimeret plukkeproce

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Automation Engineer, Remote Assistance

Har du kompetencerne og lysten til at yde support på komplekse og højteknologiske løsninger? Så søger vi nu endnu en kollega til vores Remote Assistance team.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Kantineassistent - med flair for det grønne køkken

Hos Körber Supply Chain er kantinen vores fælles samlingspunkt, hvor alle medarbejdere fra alle afdelinger mødes dagligt over et veltillavet og lækkert frokostmåltid. Vores kantine er kendt og anerkendt for sin høje kvalitet, et bredt udvalg af lækre og sunde retter, samt masser af smil og god service.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Electrical Site Supervisor

Er du parat til at gøre verden til din arbejdsplads? Med 150+ rejsedage om året bliver du en af vores vigtigste repræsentanter på kundernes sites, hvor vi leverer og installerer komplekse og højteknologiske logistikløsninger. Vil du bidrage med din faglighed og dine evner for teknisk ledelse? Så er det netop dig, vi søger til en stilling som Electrical Site Supervisor!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup