Giv slip på kontrollen

MIN AKTUELLE UDFORDRING: Der er kraftig vækst på menuen hos Morten Carl Malherbe Madsen, der er director of international supply chain and logistics, Norpharma A/S, og det ændrer ledelsesopgaven.

02.01.2014

SCM.dk

”Jeg skal bevæge mig fra at have total kontrol med det hele til at blive bedre til at give slip på kontrollen og overlade mange beslutninger til mine medarbejdere”, fortæller director of international supply chain and logistics Morten Carl Malherbe Madsen. Foto: Privat..

”Vi er vokset voldsomt i den tid, jeg har været ansat, og jeg oplever det derfor som om, jeg har fået et nyt job hvert år”, fortæller Morten Carl, der har ansvaret for den internationale forsyningskæde og logistik i den farmaceutiske virksomhed Norpharma A/S.

”Jeg arbejder med distribution i Europa, indkøb og planlægning for forsyninger til vores nordiske marked, ligesom jeg har haft ansvaret for opbygning af vores europæiske centrallager i Holland”, fortæller han og tilføjer:

”Vi har været gazellevirksomhed i seks år i træk og har øget vores omsætning voldsomt, men vi har de sidste par år også været udfordret af udløb af patenter på nogle af vores produkter. Det har medført et stærkt fokus på omkostninger, som i høj grad giver sig udtryk i pres på at reducere omkostninger i min del af forretningen, nemlig forsyningskæden”.

Fra syv til 13 medarbejdere
I takt med at omsætningen er vokset, er Morten Carls organisation også vokset, nemlig fra cirka syv til 13 medarbejdere.

”Tidligere var jeg vant til at træffe alle de væsentlige beslutninger og at lede direkte. Det er ikke længere muligt, og det er nok heller ikke hensigtsmæssigt. I dag skal jeg skabe resultater gennem andre, og det er en ganske anden ledelsesopgave end den direkte ledelsesopgave, jeg havde tidligere, da organisationen var mindre”, fortæller han.

Det er en af årsagerne til, at han har kastet sig ud i CBL, Certificate in Business and Leadership, ved Henley Business School. Det er en 1-årig international anerkendt uddannelse med fokus på forretningsforståelse og personligt lederskab, som samtidig udgør første del af Henley MBA uddannelsen for Executives.

Redskaber til ny lederopgave
”CBL-uddannelsen giver mig redskaber til at løfte den nye lederudfordring. Den giver et unikt refleksionsrum, hvor jeg får mulighed for at udvikle min bevidsthed om, hvad det er, jeg gør som leder, og hvordan jeg kan forbedre min lederrolle”, fortæller han og supplerer:

Om Morten Carl Malherbe Madsen

Uddannelse: Cand.scient.oecon, Syddansk Universitet.

Tidligere job: Management konsulent, PricewaterhouseCoopers.

Fritid: Betaler årligt golfabonnement – kommer dog sjældent af sted.

”Jeg skal bevæge mig fra at have total kontrol med det hele til at blive bedre til at give slip på kontrollen og overlade mange beslutninger til mine medarbejdere. Det går faktisk udmærket, synes jeg, men det kræver en ny lederadfærd og en ny måde at tænke på fra min side”.

Læs også: Min aktuelle udfordring: Lagerplads søges

Han fortæller for eksempel om den strategiproces, hans organisation netop har været igennem, hvor hans vigtigste opgave har været at inddrage medarbejderne fra første minut og lade medarbejderne få så meget indflydelse som muligt.

”Vi har nu oplevelsen af at stå sammen om en plan, og det er et godt fundament for at implementere strategien i hverdagen”.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

18.05.2024SCM.dk

Flere kommuner arbejder med CO2-reduktion i indkøb

17.05.2024SCM.dk

Det skal være lettere at få godkendt store solcelleanlæg

16.05.2024SCM.dk

Wavin: EPD´er er blevet et konkurrenceparameter

16.05.2024EAB Lagerindretning

Sponseret

SÅDAN FÅR DU MEST UD AF DIN LAGERHAL

15.05.2024Bureau Veritas

Sponseret

Vil du Wake Up ⏰ med os?

15.05.2024SCM.dk

Det bliver fit in or fuck off, når Gen Z kommer ind på arbejdsmarkedet

15.05.2024SCM.dk

Her arbejder CEO også på fabriksgulvet

13.05.2024Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Apport Systems A/S

Bliv Test Manager hos Apport Systems A/S – en af Nordens førende WMS-udbydere.

Syntes du, at teknologi og kvalitet inden for softwareudvikling er drønspændende? Og er du ferm til software test og test-processer? Fantastisk - så er det måske dig, der skal være en del af Apport teamet som vores nye Test Manager.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup