GN Resound forbedrer overskud med 300 millioner

Forbedringer i forsyningskæden er en væsentlig årsag til, at den danske høreapparatproducent forbedrer resultat før skat fra 14 procent i 2012 til 20 procent i 2013. Hør om hvordan på Den Danske Logistikkonference den 30. oktober.

14.10.2013

SCM.dk

”I nogle tilfælde måtte vi bryde med tidsplanen og vente med at flytte et produkt indtil, vi havde opnået en tilfredsstillende kvalitet…”, fortæller chef for Global Operations Bjørn Strømboe Petersen. Foto: GN Store Nord A/S..

Hele den globale operations organisation i GN Resound har de sidste 18 måneder været på en forandringsrejse af de store. Der er flyttet produktion fra USA til Kina, og en ud af to fabrikker i USA er lukket. Et nyt koncept for billigere og lettere pakkemateriale er indført. Fragtleverandørbasen er reduceret fra 100 til fem aktører.

Læs også: Ingen innovation uden stærk forsyningskæde

Desuden er operations-organisationen blevet samlet i én global organisation med helt ny gennemsigtighed i processer, og endelig har producenten etableret en ny sales & operations planning proces.

Forandringsrejsen er foregået med chef for Global Operations Bjørn Strømboe Petersen som kaptajn.

Han fremhæver balancen mellem de hårde tals virkemidler og den menneskelige forandringsproces som en af de væsentligste løftestænger til at få succes med en større forandringsrejse. Operations-delen af GN Resound beskæftiger cirka 1750 medarbejdere ud af virksomhedens i alt cirka 3800 ansatte.

Hårde og bløde faktorer
”Vi har arbejdet meget med klare og målbare målsætninger for at drive forandringerne. Men superskarpe mål flytter intet, hvis ikke medarbejderne er med på vognen, så de har en positiv indstilling og en stærk vilje til at tage forandringerne til sig og drive dem fremad”, fortæller han på en mobillinje fra Bangkok.

Udover medarbejderinvolvering fremhæver han særligt fire faktorer som afgørende virkemidler for forandringsrejsen:

  • Klare målsætninger, så alle ved, hvad forventningen og retningen er.
  • Sammensætningen af de rigtige hold på tværs af lande, funktioner etc.
  • Forandringsledelse i form af masser af kommunikation og dialog.
  • Fokuseret opfølgning på alle målsætninger, Bjørn Strømboe Petersen har for eksempel selv deltaget i ugentlige opfølgningsmøder med sin ledergruppe, der så igen afholder opfølgning med sine teams.

Drift og udvikling
Det er altid en udfordring for driftsstabiliteten at indføre store forandringer. Den udfordring har GN Resound imødegået med et princip om, at kunderne altid kommer først.

”Vi stødte på flere situationer, hvor vi kunne se, at de tiltag vi havde gang ville have negative konsekvenser for kundeserviceniveauet. I de situationer har vi korrigeret, så vi var sikre på, at kunderne ikke ville mærke noget”, fortæller Bjørn Strømboe Petersen og tilføjer:

"Da vi for eksempel flyttede produktion fra USA til Kina, skete det produkt for produkt, hvor vi igangsatte træning i Kina for at sikre uændret kvalitet. I nogle tilfælde måtte vi bryde med tidsplanen og vente med at flytte et produkt indtil, vi havde opnået en tilfredsstillende kvalitet i Kina”.

Hør Bjørn Strømboe den 30.10.

Hør om GN Resounds rejse på Den Danske Logistikkonference, som foregår i København den 30. oktober.

På konferencen bliver også Den Danske Logistikpris 2013 uddelt.

Læs også: Lean six sigma er en lang rejse

Han fastslår, at optimeringsarbejdet ingenlunde er tilendebragt.

”Vi har nu høstet mange gode resultater, men jeg mener, at der altid er rum for optimering, og vi fortsætter derfor med løbende forbedringer af forsyningskæden i GN Resound”.

”… vi fortsætter derfor med løbende forbedringer af forsyningskæden i GN Resound”, fortæller chef for Global Operations Bjørn Strømboe Petersen. Foto: Privat. .

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

21.06.2024SCM.dk

FN’s verdensmål kræver nye tiltag og teknologier

21.06.2024SCM.dk

APM Terminals klar til at investere 2 milliarder kroner i Aarhus

17.06.2024SCM.dk

Løn ud fra ESG-mål er det ultimative integrations-værktøj

06.06.2024SCM.dk

Nyt partnerskab skal hjælpe virksomheder med kompleks klimarapportering

05.06.2024SCM.dk

Flere virksomheder opgiver opkøb grundet manglende ESG-tiltag

03.06.2024Bredana Axcite A/S

Sponseret

Succes med graduate program: Alle fire graduates ansat!

31.05.2024SCM.dk

Geopolitik giver flere etiske dilemmaer til virksomheder

28.05.2024SCM.dk

4 trin til den resiliente værdikæde

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Automation Engineer, Remote Assistance

Har du kompetencerne og lysten til at yde support på komplekse og højteknologiske løsninger? Så søger vi nu endnu en kollega til vores Remote Assistance team.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Kantineassistent - med flair for det grønne køkken

Hos Körber Supply Chain er kantinen vores fælles samlingspunkt, hvor alle medarbejdere fra alle afdelinger mødes dagligt over et veltillavet og lækkert frokostmåltid. Vores kantine er kendt og anerkendt for sin høje kvalitet, et bredt udvalg af lækre og sunde retter, samt masser af smil og god service.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup