Hurtig status med RFID i Pigernes Verden

Varelageret i den lille tøjbutikskæde Pigernes Verden kan med RFID-teknologi gøres op på omtrent 20 minutter. Før tog det seks timer, fortæller ejer Jacob Falkenby.

19.09.2013

SCM.dk

Butiksejer Jacob Falkenby ved nu præcis, hvilke størrelser og farver han har hjemme i de forskellige varegrupper. Foto: Privat. .

Den lille tøjbutikskæde Pigernes Verden, der har forretninger i Fredericia og Middelfart samt en webbutik, tester i øjeblikket et RFID-system (Radio Frequency Identification), der har med ejer Jacob Falkenbys ord har revolutioneret statusoptællingen og betydet, at han har fået styr på varelageret. Nu ved han præcis, hvilket antal, størrelser og farver han har hjemme af kjoler, bluser og så videre, da RFID-mærkningen muliggør en unik sporing af hvert stykke tøj. Det letter ikke bare kundebetjeningen, men har sikret ham et vareoverblik, der tidligere var en by i Rusland.  

Læs også: Store perspektiver for RFID

”Når vi holdt kvartalsstatus, måtte vi tage nogle store tab, fordi der ikke var styr på varelageret”, siger Jacob Falkenby.

Baggrunden for at få RFID-systemet i test er, at Pigernes Verden har gennemgået en svær tid.

”Vi har haft det hårdt likviditetsmæssigt, som alle andre i den her branche, og det skyldtes langt hen ad vejen, at vi ikke havde fuldstændig tjek på, hvad vi havde liggende på varelagret”, siger Jacob Falkenby, der for alvor gik i luften med RFID for et års tid siden.

Status på 22 minutter
Han fremhæver, at det især er, når han holder status, at RFID-teknologien sparer ham for en masse tid. Sidst Jacob Falkenby holdt status i butikken i Middelfart, gjorde han det på 22 minutter, hvilket tidligere ville have taget seks timer.

Samtidig har RFID-systemet betydet, at Pigernes Verden nu holder status hver mandag fremfor en gang i kvartalet. Hovedårsagen til de hyppige statusopgørelser er, at Jacob Falkenby er i gang med at bygge en webshop op, hvor han vil være sikker på, at varelageret stemmer 100 procent.

”Når vi sælger en vare i en af butikkerne, skal den fjernes fra webshoppen med det samme; jeg er selv træt af netbutikker, der ikke kan levere varer, som de reklamerer med, de har. Samtidig vil jeg naturligvis ikke sige nej til kunder, hvis vi rent faktisk har varen”.

<p>”… på længere sigt vil vi have stregkoderne væk”. </p>

Jacob Falkenby, ejer af Pigernes Verden

Stregkoder og RFID-tags kodes sammen
Har RFID-systemet overflødiggjort stregkoderne hos jer?
”Ikke endnu, men på længere sigt vil vi have stregkoderne væk”, siger Jacob Falkenby og forklarer, at medarbejderne selv påsætter RFID-tags på hvert enkelt stykke tøj, der ankommer til butikkerne. Derefter bliver den stregkode, der sidder på tøjet i forvejen, skannet, og så koder systemet stregkode og RFID-tag sammen. Selve RFID-taggene kommer forprogrammerede og unikke med hver sit nummer fra producenten.P

å den lange bane håber Jacob Falkenby, at tøjproducenterne vil tage teknologien til sig, så de selv påsætter et afklippeligt RFID-tag sammen med vaskeanvisningsmærket. I Europa er det, efter Jacob Falkenbys kendskab, kun den tyske tøjproducent Gerry Weber, der bruger RFID-tags.

Selv om der går noget tid med at påsætte RFID-taggene, mener Pigernes Verden-ejeren, at det langt opvejes af de fordele, systemet giver ham og de ansatte. 

”Det går rimelig stærkt med påsætningen, og vi sparer en masse telefonopkald mellem butikkerne om, hvorvidt varerne er hjemme i bestemte størrelser og farver”.  

Mange muligheder med RFID
Mulighederne med RFID er talrige, og Jacob Falkenby håber, at teknologien med tiden også kan gøre det ud for et alarmsystem samt forbedre kundernes salgsoplevelse. Han har endnu ikke praktisk erfaring med RFID-systemet som tyverisikring, men har eksperimenteret lidt med at indrette et såkaldt intelligent prøverum, hvor de varer, kunden har med ind bag forhænget, kommer op på en skærm. Herfra kan kunden så ”synes godt om” varen på Facebook.

Samtidig kan ekspedienten på en skærm ved kassen holde øje med, hvilke varer, der kommer ind og ud af prøverummet. Det sikrer dog umiddelbart ikke imod, at en butikstyv klipper RFID-tagget af eller lægger varen ned i en såkaldt russerpose, der typisk er en indkøbspose foret med flere lag aluminiumsfolie, der forhindrer RFID-tagget i at blive detekteret af alarmsystemet.

Det er firmaet Almind, der har stået for integrationen mellem RFID og kassesystemet i Pigernes Verden. Foto: Privat. .

Jacob Falkenby understreger samtidig, at det er vigtigt at holde prisniveauet på RFID-systemet i et leje, hvor alle kan være med.

”Ellers er det kun de store tøjkæder, der har råd. Vi har med vores omsætning ikke råd til at investere 50.000 kroner per prøverum”.

Frygten for ny teknologi
Hvad er grunden til, at andre i detailhandlen ikke har set lyset, hvis RFID har så mange fordele?
”Jeg forstår det faktisk ikke, men jeg tror, at en del af forklaringen er, at vi har vænnet os til stregkodesystemet. Der er nok også en frygt for, at der måske kommer en ny og bedre teknologi lige om lidt. Men den kan jeg altså ikke få øje på”, siger Jacob Falkenby, der desuden mener, at mange i tøjbranchen har en lidt gammeldags holdning til tingene.

Læs også: Sådan kan passiv RFID videreudvikles

”Jeg tror, at den generelle holdning i branchen er, at ny teknologi fjerner fokus fra det gode købmandsskab.  Men jeg mener ikke, at det ene udelukker det andet. Jeg vil bare gerne have nogle bedre redskaber, så jeg kan koncentrere mig fuldt ud om det gode købmandsskab”.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

18.06.2024SCM.dk

Lemvigh-Müller køber 34.000 kvm. i Kolding

18.06.2024SCM.dk

Korte værdikæde-tjek skal bidrage til mere cirkulære forsyningskæder

17.06.2024Bredana Axcite A/S

Sponseret

Thomas brænder for at skabe forandringer der kan mærkes på fabriksgulvet

17.06.2024SCM.dk

BMW indfører ny digital platform for den kundevendte forsyningskæde

13.06.2024SCM.dk

Autoværksteder får hjælp til at optimere logistikdriften

12.06.2024SCM.dk

København skal være global innovationskraft for life science og kvanteteknologi

12.06.2024Industriens Fond

Sponseret

Kan AI også finde ørevoks?

10.06.2024SCM.dk

Kvanteknologien kan skabe danske erhvervseventyr

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Automation Engineer, Remote Assistance

Har du kompetencerne og lysten til at yde support på komplekse og højteknologiske løsninger? Så søger vi nu endnu en kollega til vores Remote Assistance team.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Kantineassistent - med flair for det grønne køkken

Hos Körber Supply Chain er kantinen vores fælles samlingspunkt, hvor alle medarbejdere fra alle afdelinger mødes dagligt over et veltillavet og lækkert frokostmåltid. Vores kantine er kendt og anerkendt for sin høje kvalitet, et bredt udvalg af lækre og sunde retter, samt masser af smil og god service.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Electrical Site Supervisor

Er du parat til at gøre verden til din arbejdsplads? Med 150+ rejsedage om året bliver du en af vores vigtigste repræsentanter på kundernes sites, hvor vi leverer og installerer komplekse og højteknologiske logistikløsninger. Vil du bidrage med din faglighed og dine evner for teknisk ledelse? Så er det netop dig, vi søger til en stilling som Electrical Site Supervisor!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup