Ikea i bæredygtig omstilling: eldrevne køretøjer til varelevering

Møbelgiganten Ikea vil i 2020 have de første el-lastbiler klar til at levere din nye seng i fem storbyer i USA, Europa og Asien. Resten følger efter frem mod 2025.

Ikea vil indføre bæredygtig varelevering i alle sine varehuse i 2025, hvor elektriske lastbiler skal afløse de traditionelle dieselversioner..

18.09.2018

SCM.dk

New York, Los Angeles, Amsterdam, Paris og Shanghai bliver de første byer, hvor nye bæredygtige eldrevne lastbiler i 2020 står klar til udlevering af vare til Ikeas kunder. Målet er, at omstillingen kommer til at gælde alle kædens 363 varehuse i 2025, skriver fastcompany.

Den nye grønne varedistribution er en del af Ikeas overordnede plan om at reducere sit kulstof-aftryk og med tiden blive klimapositive, ved at fjerne mere CO2 end kæden selv producerer.

Læs også: FN: Bæredygtig transport afgørende for SDG-mål

”Klimaforandringer er ikke længere blot en trussel, men en realitet. Vi ser hvordan det påvirker vores forretning, vores kunder og vores medarbejdere hver dag. Vi vil gerne være gå forrest, lede, tage ansvar og fremskynde vores planer,” siger Jesper Brodin, CEO i Ikea Group, til fastcompany.

Kunderne skal hjælpe til
De første køretøjer bliver højest sandsynligt el-lastbiler, men Ikea eksperimenterer også med elektriske varecykler og andre nye teknologier, der dog ikke er klar til markedet endnu.

”Det handler ikke kun om at skifte et køretøj til et andet, men om at udskifte et helt system,” lyder det fra Jesper Brodin.

Ikea håber på at tilbuddet om bæredygtig vareudlevering, får kunderne til at lade deres biler blive derhjemme og i stedet for tage cyklen eller offentlig transport til deres varehuse. Koncernen har også planer om at bygge nye varehuse tæt på togstationer, fortæller Jesper Brodin.

Store investeringer og mål
Ikea har investeret omkring 13 milliarder kroner i vedvarende energi.

I 2030 er kædens plan at reducere kulstof-udledningen i varehusene med 80 procent sammenlignet med 2016, reducere udledningen fra varelevering og kundetransport med 50 procent og reducere det gennemsnitlige kulstof-udslip med 70 procent.

Læs også: DHL transporterer kinesisk pandapar til Finland på bæredygtig vis

Ikea arbejder også på at lave bæredygtige produkter, som kan blive genbrugt 100 procent. Kæden arbejder yderligere på et system, der skal hjælpe kunder med at sælge produkter, de ikke længere har brug for.

- SN

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

17.04.2024SCM.dk

Maersk opgiver at sælge containerfabrikker

17.04.2024SCM.dk

SBTi’s accept af klimakreditter er tegn på ny klimaøkonomi

05.04.2024Swisslog

Sponseret

Inbjudan Webinar: Strategisk lagerautomation - 25 april

05.04.2024Zetes

Sponseret

Prévoté transforms inventory management with the ZetesMedea Full Pallet Inventory solution

05.04.2024SCM.dk

Materialehåndtering og robotautomatisering løftes til nyt niveau

04.04.2024TECSYS A/S

Sponseret

Er dit lager klar til en omnichannel strategi?

04.04.2024TECSYS A/S

Sponseret

Lagerteknologi: Top 5 systemer til at øge effektiviteten

03.04.2024Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Technicon A/S og Toyota Material Handling Danmark A/S indgår samarbejde

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle