Ikke alle har brug for den store pakke

Kundernes krav vokser nærmest konstant, og stort set alle vil have de bedste og mest avancerede supply chain-løsninger. Men det er ikke alle, der har brug for det. For Damco er det tit en udfordring at skulle give den besked videre, fortæller selskabets nye CEO, Anders Lund Kristensen.

Damcos hovedkvarter i den hollandske regeringsby, Den Haag. Foto: Damco.

20.06.2016

SCM.dk

”De stigende krav kræver mere af os i forhold til at hjælpe kunden med at forstå, hvor de er, og hvordan deres reelle behov ser ud”, siger Anders Lund Kristensen..

Kun det bedste er godt nok. Sådan tænker rigtig mange virksomheder i en lang række henseender, og det er i langt de fleste tilfælde også en god indgangsvinkel. For det Mærskejede logistikfirma Damco repræsenterer den tankegang imidlertid også en interessant udfordring. Ofte kan en simpel skræddersyet løsning nemlig være mere rentabel på både kort og langt sigt - det er så at sige ikke alle, der har brug for ”den store forkromede løsning”, som selskabets nye nordiske topchef udtrykker det.

Læs også: Damco: Vi er ikke til salg

Han hedder Anders Lund Kristensen og har siden 1. februar haft titel af Chief Executive Officer, Nordic & Eastern Europe Area i det godt 110 år gamle fragtfirma, der har været en del af A.P. Møller Mærsk Group siden 2005, og i dag tæller over 11.000 ansatte.

Med så mange år på bagen og med den størrelse Damco har i dag, giver det sig selv, at man som logistikvirksomhed har opbygget en solid erfaring og er i stand til at levere et væld af forskellige løsninger inden for shipping, godstransport og levering i stort set alle egne af verden. Og det kan Damco kan mærke på de henvendelser, man får, der den seneste tid har medført nye krav og mere rådgivningsarbejde.

Ikke oversælge
”Kundernes forventninger har været stigende i en årrække, og stadig flere rykker sig fra ’bare’ at bede om levering fra A til B til at efterspørge avancerede supply chain-løsninger med track&trace, control tower osv. Det kræver mere af os i forhold til at hjælpe kunden med at forstå, hvor de er, og hvordan deres reelle behov ser ud”, forklarer Anders Lund Kristensen.

Filosofien er, at man ikke vil ”oversælge et produkt” og udstyre kunden med flere og mere detaljerede værktøjer, end denne egentlig har brug for, men hellere vil ”tilføre mere langsigtet værdi”, selvom det måske betyder et mindre salg i første omgang.

”For nogle kunder virker tilgangen lidt mærkelig, fordi de bare vil have det bedste fra start. Og vi vil jo heller ikke virke uambitiøse på hverken egne eller kundens vegne, men vi tror på, at den her metode vil føre til, at man bygger noget tillid op på den lange bane”, siger han og understreger, at det ikke altid er lige nemt at justere ambitionsniveauet hos en kunde.

Anders Lund Kristensen

Uddannelse:
Bachelor, Economics and Foreign Trade, CBS
Executive, Logistics and Supply Chain Management, Ohio State University

Erhvervskarriere:
CEO, Nordic and Eastern Europe Area for Damco siden 1. februar. Før det godt 20 år i Mærsk, bl.a. som COO i både Asia Pacific og Nordeuropa, Director of Integrated Logistics Management i Kina og Import Manager i Indien.

Fritid:
Familie, løb, cykling og sejlads.

Mod til at tage diskussionen
”Det centrale er i vores optik at få kunden med på, at det er en løbende udvikling, og at de ikke skal betale for en 5. generationsløsning til et 3. generations behov. Men det kræver selvfølgelig noget mod og noget vilje at tage den diskussion, og vi har set eksempler på kunder, der er blevet oversolgt hos nogle af vores konkurrenter, fordi de lokkede med en større pakke”, siger han.

Spørgsmålet er så selvfølgelig, hvordan det vil påvirke markedet fremover, og hvordan Damco ser sig selv i den ligning. Fra den nye CEO’s bord ser det fornuftigt ud.

Læs også: Mærsk sætter ind mod korruption

”Når det kommer til de stigende krav, så ser jeg klart en tendens, der accelerer i retning af, at alle taler om supply chain og ikke bare transport. Og der synes jeg, vi står stærkt. I Norden er vi en mellemstor aktør, men globalt har vi et stort netværk med en bred lokal tilstedeværelse rundt omkring. Og tit er det godt ikke at være størst. Det betyder, at vi kan være mere fleksible og rykke hurtigt, når der er brug for det. Og den balance synes jeg vi har”, slutter Anders Lund Kristensen.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

14.06.2024SCM.dk

Grøn omstilling af forsyningskæder kræver samarbejde på tværs af grænser

14.06.2024SCM.dk

5 benspænd for AI i supply chain planlægning

03.06.2024Bredana Axcite A/S

Sponseret

Succes med graduate program: Alle fire graduates ansat!

31.05.2024SCM.dk

Geopolitik giver flere etiske dilemmaer til virksomheder

28.05.2024SCM.dk

4 trin til den resiliente værdikæde

27.05.2024Bureau Veritas

Sponseret

Forstå de nye ISO-krav om klimaændringer

27.05.2024SCM.dk

Ørsted indgår ny stor aftale om CO2-fjernelse med Microsoft

23.05.2024SCM.dk

Forbrugernes lyst til at handle direkte hos producenten stiger

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Automation Engineer, Remote Assistance

Har du kompetencerne og lysten til at yde support på komplekse og højteknologiske løsninger? Så søger vi nu endnu en kollega til vores Remote Assistance team.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Kantineassistent - med flair for det grønne køkken

Hos Körber Supply Chain er kantinen vores fælles samlingspunkt, hvor alle medarbejdere fra alle afdelinger mødes dagligt over et veltillavet og lækkert frokostmåltid. Vores kantine er kendt og anerkendt for sin høje kvalitet, et bredt udvalg af lækre og sunde retter, samt masser af smil og god service.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup