ITD ønsker diskussion om city logistikken, der er under pres

Adgangen til byerne gøres stadig mere komplekst. Derfor satte ITD fokus på samspillet mellem vejgodstransport og den kommunale indsats på workshop ved Trafikdage på Aalborg Universitet.

Foto: photoschmidt / 123RF.

02.09.2021

SCM.dk

Vognmænd over hele landet oplever en stigning i antallet af butikker, der stiller særlige krav til leveringstidspunkter, ruter og støj. Det sætter logistikkæderne under pres og gør adgang til bymidterne stadig vanskeligere at planlægge.

Med udgangspunkt i tre konkrete oplæg lagde ITD derfor på årets Transportdage på Aalborg Universitet op til drøftelse af, på hvilke områder der opleves udfordringer, og på hvilke områder det går godt, når man ser på vejgodstransport og kommunernes planlægning. Drøftelsen fandt sted på konferencen, hvor interessenter har mulighed for at præsentere og debattere forskningsresultater, analyser og praktiske erfaringer fra projekter inden for transportsektoren. Med oplæg fra konsulenter i både forskningsverdenen og den kommunale verden samt bidrag fra ITD var der dermed lagt op til en oplysende dag på ITD’s workshop.

Diskussionen var centreret om to overordnede emner i form af den kommunale planlægning af den fysiske infrastruktur og mulighed for etablering af en effektiv citylogistik.

Læs også: ITD: Glem ikke, at grønne byer også har brug for varer

”Den tunge vejgodstransport er på mange områder helt afhængig af, at ikke blot statsvejnettet, men også det kommunale vejnet tager højde for de særlige forhold, der gør sig gældende, når gods skal hurtigt, effektivt og klimavenligt frem. Derfor sætter ITD fokus på samspillet med den kommunale verden, for det hjælper at høre om hinandens udfordringer og muligheder i jagten på de gode løsninger”, siger chefkonsulent fra ITD Anders Jessen, der var glad for den gode debat på dagens workshop, i en pressemeddelelse.

Udover workshoppen på dette års Trafikdage har ITD også den årligt tilbagevendende undersøgelse af de kommunale vejforhold i forbindelse med kåringen af Årets Transportkommune. Dette års spørgeskema er netop sendt ud til landets kommuner, så vinderen kan kåres senere på året.

”Forholdene for vejgodstransporten står helt centralt for arbejdet i ITD, men vi er også afhængige af, at flere forstår den virkning, et parkeringsforbud eller en vejomlægning kan have i de daglige forsyningskæder. Derfor sætter vi fokus på vejgodssektoren med en række forskellige initiativer, og jeg håber, at alle, der deltog i workshoppen på Aalborg Trafikdage, fik et godt udbytte og kan gå derfra lidt mere oplyste”, siger Anders Jessen.

- KCP

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

17.04.2024SCM.dk

Maersk opgiver at sælge containerfabrikker

17.04.2024SCM.dk

SBTi’s accept af klimakreditter er tegn på ny klimaøkonomi

05.04.2024Swisslog

Sponseret

Inbjudan Webinar: Strategisk lagerautomation - 25 april

05.04.2024Zetes

Sponseret

Prévoté transforms inventory management with the ZetesMedea Full Pallet Inventory solution

05.04.2024SCM.dk

Materialehåndtering og robotautomatisering løftes til nyt niveau

04.04.2024TECSYS A/S

Sponseret

Er dit lager klar til en omnichannel strategi?

04.04.2024TECSYS A/S

Sponseret

Lagerteknologi: Top 5 systemer til at øge effektiviteten

03.04.2024Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Technicon A/S og Toyota Material Handling Danmark A/S indgår samarbejde

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle