Kunstig intelligens i drift tjener hurtigt sig selv hjem

Amerikanske Cheer Pack har investeret i otte MiR-robotter, der styret af kunstig intelligens og IFS’ ERP-system flytter rundt på paller i selskabets produktionsområder. Satsningen har allerede tjent sig selv hjem og er den type use case, der er nødvendig for at lykkes med AI.

Bob de Caux på scenen i Boston sammen med en af Cheer Packs MiR-robotter. Foto: Anders Kampmann.

11.10.2019

Anders Kampmann, SCM.dk

Det gjorde virksomheden, der primært laver små pouches til eksempelvis babymad, ved at fremvise en af sine seneste investeringer, når det gælder intern transport og materialehåndtering. Cheer Pack har således for nylig indkøbt otte transportrobotter fra danske MiR til at flytte rundt på bure og beholdere med materialer og produkter i sin produktion, og der har været en hurtig succes.

Cheer Pack havde to af sine MiR-robotter med til konferencen. I baggrunden til højre ses IT-chef Alex Ivkovic. Foto: Anders Kampmann.

”Vores investering lød på omkring 500.000 dollars (ca. 3,4 mio. kr., red.) og den har allerede sparet os for i omegnen af $1,5 mio., så det er en rigtig god historie. Besparelserne er ikke realiseret gennem fyringer, men ved at vi kan flytte folk fra de kedelige opgaver med at skubbe rundt på ting og over til nogle langt mere værdiskabende opgaver”, forklarede IT-chef Alex Ivkovic.

Derudover sparer robotterne tid ved dels at eliminere fejl, og dels at køre uafbrudt. Hver enkelt enhed kan således køre omkring 10 timer eller ca. 15 km på en opladning, inden den automatisk sætter sig selv til opladning. De otte enheder fungerer som en sværm, hvilket vi sige, at de andre helt uden menneskelig indblanding tager over, når en ’kollega’ holder ladepause.

Kræver stærkt datagrundlag og en ordentlig use case
Grundlaget for de otte robotter er kunstig intelligens, og som noget nyt bliver de styret af IFS’ ERP-system, der på den måde føjer en ny funktion til porteføljen og samtidig giver producenter som Cheer Pack et endnu bedre overblik over sin drift og lagerbeholdning af materialer og færdige produkter.

På den måde udgør de et godt eksempel på den type konkrete use cases, der er nødvendige for at AI kan gøre en reel (positiv) forskel for en virksomhed. Det forklarer Bob de Caux, der er VP for netop AI og robotautomatisering for IFS.

”Man skal gøre sig klart, at kunstig intelligens ikke løser alle problemer. Det er en teknologi, der kræver et stærkt datagrundlag og en ordentlig use case for at gøre gavn og ikke bare tilføje unødvendig kompleksitet”, fortæller han SCM.dk.

Læs også: Bilindustrien automatiserer produktionen med mobile danske robotter

Fra IFS’ side har man af samme årsag en ambition om at gøre både AI og den relaterede teknologi machine learning mere forståelig (explainable) for ikke mindst sine egne (og potentielle nye) kunder. Det kan du læse mere om i det større interview med Bob de Caux, der kommer på nærværende site inden længe.

Descartes

Sponseret

Toldbehandling fra Descartes - en del af den digitale forsyningskæde

PlanEven

Sponseret

Optimering af indkøbsprocesser med ordreportal

Relateret indhold

23.10.2024SCM.dk

COP16: Redning af biodiversiteten for vores egen skyld

23.10.2024SCM.dk

Markant omsætningsvækst for DSV i 3. kvartal

22.10.2024Bureau Veritas

Sponseret

Introduktion til Livscyklusvurdering (LCA)

22.10.2024SCM.dk

Rigtig bæredygtighed forudsætter tæt samarbejde i værdikæden

17.10.2024SCM.dk

Techgiganter satser nu – også – på atomkraft

14.10.2024PA Consulting

Sponseret

Samfundsforandringer skabes ikke alene – fremtidens organisationer kræver stærke partnerskaber

14.10.2024SCM.dk

Festen er forbi. Det er crunch time

11.10.2024SCM.dk

Survey: CSRD har helt sikkert forretningsfordele

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
Brother Nordic A/S
Messe
Scanpack 2024, Göteborg

I Göteborg deltager vores svenske kolleager i Skandinaviens førende fagmesse inden for emballage.

Dato

22.10.2024

Tid

10:00

Sted

Svenska mässan, Göteborg

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Leanværktøjer

Dette kursus, som også er et diplommodul, er målrettet dig, der har brug for en værktøjskasse i arbejdet med implementering af Lean i både private og offentlige virksomheder.

Dato

24.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - online - aften

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

24.10.2024

Tid

17:00

Sted

Online

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Ledelse og facilitering

Vil du være god til at facilitere møder, workshops, projekter og lignende? Og vil du kunne understøtte relationelle processer, der skaber værdi, mening og ønsket effekt?

Dato

25.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Få overblik over alt på et sted med Production Floor Execution

Webinaret for jer, der udfordres af for meget spildtid, mangelfuld registrering af tids- og materialeforbrug og/eller upræcise kostpriser

Dato

30.10.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

Roima Intelligence
Seminar
LOGIA WMS Roadshow - opnå bedre resultater på dit lager

Deltag og få indblik i, hvad dit lager kan opnå med WMS. Eksperter og WMS-brugere vil give dig konkrete råd til, hvordan du kommer i gang med lageroptimering ✅

Dato

30.10.2024

Tid

12:30

Sted

Scandic Aalborg Øst, Hadsundvej 200, 9220, Aalborg Ø