Ny dansk logistikåbning til Østafrika

To danske virksomheder, Global Supply and Trading og DSV er gået sammen om at åbne en strategisk og logistisk indgang til det voksende marked i Østafrika.

12.08.2015

SCM.dk

En række lande i det østlige Afrika oplever stigende velstand, voksende middelklasser og en mere købestærk befolkning, der i høj grad efterspørger vestlige mærkevarer. På den baggrund har to danske virksomheder nu åbnet det, de selv kalder en ’logistikmotorvej’ til regionen, skriver Lager & Transport Logistikmagasinet.

Læs også: Store CSR-muligheder i Afrika

Det er grossistvirksomheden Global Supply and Trading (GSAT) og speditøren DSV, der er gået sammen og har åbnet et distributionscenter i Kenyas hovedstad, Nairobi, der kan dække både Kenya og de omkringliggende lande med dag-til-dag-levering.

Dermed er der åbnet en direkte, tovejs handelskanal for danske virksomheder, der således har lettere adgang til det ekspanderende østafrikanske marked, samtidig med en nemmere importvej til lokale produkter.

Begge involverede virksomheder ser frem til samarbejdet om ’motorvejen’, der faktisk allerede er i drift, med ’tilkørsel’ fra GSAT’s lager i Aalborg eller direkte fra distributionscentre i DK eller EU, hvor DSV henter godset og fragter det med skib til Mombasa i Kenya.

Læs også: Mærsk vil sejle med blomster fra Afrika til Europa

”Det giver en tryghed, at DSV har et stort kendskab til det afrikanske marked og egne kontorer og lagerfaciliteter flere steder i Afrika,” siger administrerende direktør i GSAT, Peter Freiesleben, til ltl.dk.

”Det er meget spændende at være med til at tage de første skridt ind på det afrikanske marked sammen med danske virksomheder. Vi ser frem til at hjælpe GSAT med at få endnu flere virksomheder i gang,” supplerer Managing Director for DSV i Kenya, Michael Carstensen.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

17.04.2024SCM.dk

Maersk opgiver at sælge containerfabrikker

17.04.2024SCM.dk

SBTi’s accept af klimakreditter er tegn på ny klimaøkonomi

14.04.2024Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

10.04.2024SCM.dk

Et væld af nye emballageformer står på spring i Danmark

09.04.2024Industriens Fond

Sponseret

Kan vi klare os uden Kina?

05.04.2024Global AGV

Sponseret

5 fordele ved at skalere din produktion med AGV

03.04.2024WITRON Group

Sponseret

20 years of successful partnership

02.04.2024SCM.dk

Cybersikkerhed giver nye karriereveje for unge

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle