Ny standard muliggør både tilretning og opgradering i samme it-løsning

Et nyt produkt, Supply Chain Box, fra it-konsulenthuset Abakion skal gøre det lettere for produktions- og logistikvirksomheder at gennemføre tilretninger i økonomistyringsprogrammet Dynamics NAV.

07.10.2013

SCM.dk

Supply Chain Box-produktet er inspireret af udviklingen inden for apps. Foto: Abakion. .

Forbrugernes købsadfærd er under forandring. Med udgangspunkt i smartphones og tablets er forbrugerne begyndt at tænke i apps, når de handler. De forventer, at det er nemt at finde de relevante produkter, og at indkøbet kan gennemføres som download - hurtigt, nemt og agilt.

Læs også: Nordisk it-værktøj smidiggjorde Carlsberg-automatisering

Derfor har it-konsulenthuset Abakion udviklet den såkaldte Supply Chain Box, der implementeres direkte i virksomhedens ERP-system og indeholder mere end 20 add-ons inden for blandt andet salg, business intelligence og master data. Det betyder, at når man først har brugt tid på at købe og implementere ét modul i systemet, kan man tilføje resten af boksens andre løsninger lige så nemt som at downloade en app til telefonen.

”Vores produkter – it-løsninger og økonomisystemer – ligger som udgangspunkt langt fra 'se-køb-brug- princippet', fordi det er så komplekse størrelser, men det betyder ikke, at vi ikke kan lære noget her. Vi har længe været opmærksomme på den udvikling, der har været inden for apps, og jeg tror virkelig på, at det er fremtiden”, siger Sune Lohse, der er vice president of operations hos Abakion.

<p>"Vi har længe været opmærksomme på den udvikling, der har været inden for apps, og jeg tror virkelig på, at det er fremtiden”. </p>

Sune Lohse, vice president of operations, Abakion

Sådan virker det
Typisk vil virksomheder bruge tid og penge på konsulenthuse til at lave branchespecifikke tilretninger i deres it-løsning. Tilretninger gør hverdagen lettere, men så snart Microsoft lancerer en ny version, hindrer de samme tilretninger en opgradering af systemet, fordi de følger med automatisk. Virksomhederne står altså over for det paradoks, at de enten mister deres dyrekøbte tilretninger i den gamle version eller må vinke farvel til markedets nyeste teknologier.

Supply Chain Box gør op med dette paradoks, fordi alle løsninger er standard. Det betyder, at de virksomheder, der tilknytter løsninger fra boksen, stadig kan følge med de nyeste teknologier, så snart de sendes ud.

Når man én gang for alle har kvalificeret, valgt og købt Supply Chain Box, får man direkte adgang til alle moduler. For overblikkets skyld ser brugeren kun de købte moduler, men finder man løbende ud af, at andre add-ons derinde giver økonomisk mening, er det kun et spørgsmål om at sætte et kryds i systemets opsætning, og så bliver den nye funktionalitet synlig, oplyser Abakion i en pressemeddelelse.

Mange fordele for partnere
Selve boks-tanken er ny i Microsoft-verden i Danmark og også internationalt. Supply Chain Box blev lanceret under den årlige Directions EMEA-konference for Microsoft-partnere i start september, og her blev andre best-practice partnere med fokus på produktion og logistik inviteret til at deltage i boks- fællesskabet. På den måde vil de få muligheden for at bidrage med deres egne add-ons og tilbyde alle add- ons til deres kunder.

Den helt store fordel for partnerne er, at kunderne ikke behøver at skifte partner for at tilkøbe og bruge add-ons fra boksen. Det er ellers normalt kutyme, at add-ons følger den partner, som har udviklet det, fordi kunden ellers står uden teknisk back-up, hvis det fejler.

Læs også: Kanban bliver mobil

Men på grund af den store standardisering og lette implementering af boks-produkterne bliver dette overflødigt. Altså får alle partnere ifølge Abakion også en business-case ud af at sælge Supply Chain Box til deres kunder, selvom de ikke selv nødvendigvis har et add-on at tilbyde selv.

- JKK

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

24.05.2024SCM.dk

SCM Agendaen – Det gode ERP-projekt

24.05.2024SCM.dk

Millioner skal sætte fart på cirkulær plast og ESG-udvikling

24.05.2024SCM.dk

Matematiske modeller kan give energibesparelser på op til 20 procent

24.05.2024SCM.dk

Bliv klogere på brug af kunstig intelligens i jeres forsyningskæde

23.05.2024SCM.dk

Ny alliance vil udvikle nye danske ChatGPT’er

22.05.2024SCM.dk

90 millioner kroner skal styrke dansk tech innovation

21.05.2024SCM.dk

Milliarder skal forgylde fremtidens kvanteteknologi

20.05.2024Columbus

Sponseret

The Retailer's Guide to 2024 - Loyalty, brand identity, and time matter

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup