Ordentlighed er den vigtigste ingrediens i en resilient forsyningskæde

Sofacompany har kontrol med den fulde forsyningskæde fra Vietnam via Ringsted og Korsør til kunder i hele Europa. Virksomheden vægter loyalitet, ærlighed og åbenhed i samarbejdet med leverandører og kunder. Det giver en robust forsyningskæde, der for eksempel stort set ikke har mærket pandemi, råvaremangel eller den globale fragtkrise.

”Vi ved selvfølgelig aldrig, hvad der sker i fremtiden, men det er vores erfaring fra det seneste års turbulens, at dyder som respekt, samarbejde og loyalitet i sig selv skaber høj resiliens i forsyningskæden. En anden faktor for høj resiliens er, at vi hele tiden er meget tæt på varedisponeringen, så vi løbende og med kort varsel kan korrigere for de udsving, der måtte være”, fortæller Linda Zafnes. Foto: Sofacompany..

05.08.2021

Poul Breil-Hansen, SCM.dk

Når en kunde et sted i Europa lægger en ordre på et møbel, der er en del af standardsortimentet i Sofacompanys netbutik, modtager kunden møblet mellem tre og fem dage senere. Vælger kunden et såkaldt ”design selv”-produkt, går der længere tid, da der her er tale om skræddersyet produktion af helt ned til ét styk møbel. Møblet bliver leveret med virksomhedens egne biler af egne chauffører.

Sofacompany er et dansk designmærke, der på få år har etableret sig som en toneangivende leverandør af møbler i Danmark og Europa. Krumtappen i succesen er en leverancekæde uden fordyrende mellemled, som Sofacompany har fuld kontrol over. Alt salg foregår online, alle møbler produceres på de to samme fabrikker i Vietnam der ledes af den samme familie, fragten foregår i et langvarigt samarbejde med Maersk, og møblerne leveres til kunderne med egne biler og chauffører, når de rammer land i Korsør. Det stramt kontrollerede flow udfordrer den øvrige møbelbranche på både pris, designs og leveringstider.

De tætte og loyale samarbejder gør, at vi har høj stabilitet, gode priser og høj fleksibilitet. Vi har stort set ikke mærket noget til corona, mangel på råvarer eller den globale fragtkrise, og det tillægger jeg, at vi bestræber os på en adfærd præget af fairness og åbenhed. Mere kompliceret behøver det heller ikke være at opnå en robust forsyningskæde.

Linda Zafnes

Produktion ned til ét styk og ingen udsalg
”Vi kan blandt producere og levere møbler helt ned i ét styk i det, vi kalder ”design din egen sofa” med en mindre meromkostning”, fortæller Linda Zafnes, der er supply chain manager i Sofacompany. Hun tilføjer: ”Vi gør en dyd ud af at have et stramt styret vareflow, hvor vi undgår dyre fejlsatsninger. Nye møbler bliver syretestet i vores 20 showrooms fordelt rundt omkring i Europa, inden de sættes i fuld produktion. Er kundernes respons lunken eller negativ, tages møblet ud af sortimentet igen. Vi lægger vægt på fuld åbenhed og gennemsigtighed i alle dimensioner”.

Den fulde gennemsigtighed har for eksempel den positive effekt, at der kun produceres det antal møbler, virksomheden ved kan sælges. Derfor har Sofacompany faste priser hele året rundt og holder fx ikke i Black Friday og fejrer ikke fødselsdag med slagtilbud.

Det giver en stor forudsigelighed i logistikflowet, hvilket er med til at sikre stabile og effektive leverancer. Der er 3-5 dages leveringstid på standardsortimentet, og for design-selv går der 9 uger fra kunden afgiver sin bestilling online til specialmøblet er leveret.

26 procent vækst i 2020

Sofacompany startede med at importere en container sofaer fra Vietnam i 2012, og har i dag en omsætning på tæt ved 300 millioner kroner. 2020 var et jubelår med rekordhøj vækst på 26 procent. Der produceres årligt cirka 50.000 møbler på fabrikken i Vietnam, og det bliver til i omegnen af 5.000 containere, hvoraf en stor del sejles til hovedlageret i Korsør via Kalundborg Havn. Herfra fragtes møblerne med egne fragtmænd ud til kunderne i Danmark og sendes til 7 lande i Europa. 70 procent af omsætningen er eksport. Virksomheden blev i 2021 købt af Lars Larsen Group.

Deling af forecast og data
Maersk spiller en vigtig rolle som transportør af containere fra fabrikken i Vietnam til Kalundborg Havn i Danmark, og Jens Elnegaard, som er Key Account Manager hos Maersk og Sofacompanys kontaktperson, understreger, at Sofacompanys evne og villighed til at dele forecast-data med Maersk er afgørende for det gode samarbejde.

”Det har været en vanskelig periode de sidste mange måneder præget af pandemi, flaskehalse, mangel på containere, blokade af Suezkanalen etc., hvor det har været vanskeligt at sikre leveringsstabilitet for vores kunder. Men vi kan med tilfredshed konstatere, at vi efterlever alle de aftaler, vi har indgået med vores kunder”, fortæller Stig Kirkegaard, der er Country Manager, Maersk Danmark.

Han fortæller også, at Maersk generelt oplever, at mange kunder indbygger ekstra stødpudetid i transittider og nogle opbygger også sikkerhedslagre i enten produktionslandet eller på destinationen eller begge dele. Det gør de for at sikre deres leveringskvalitet ud mod deres kunder.

Hvad betyder resilient?

’Resilient’ betyder at være i stand til at håndtere en kritisk eller truende situation og komme uskadt eller styrket igennem den. Kilde: Den Danske Ordbog (sproget.dk).

Ærlighed skaber robusthed
Det med gennemsigtigheden går igen i alle aspekter af Sofacompanys måde at drive forretning på. ”Vi lægger stor vægt på tætte samarbejder med vores leverandører, som primært består af fabrikken i Vietnam og logistikpartneren Maersk. Vi aftager 100 procent af den vietnamesiske fabriks produktion, og vi har siden starten i 2012 produceret alt i samarbejde med den samme vietnamesiske familie”, fortæller Linda Zafnes og tilføjer:

”De tætte og loyale samarbejder gør, at vi har høj stabilitet, gode priser og høj fleksibilitet. Vi har stort set ikke mærket noget til corona, mangel på råvarer eller den globale fragtkrise, og det tillægger jeg, at vi bestræber os på en adfærd præget af fairness og åbenhed. Mere kompliceret behøver det heller ikke være at opnå en robust forsyningskæde”.

Et godt eksempel på det tætte samarbejde er det forhold, at Sofacompany har en stab af vietnamesiske medarbejdere ansat, der til daglig overvåger og finjusterer produktionsplanlægningen på fabrikken i Vietnam. Det gør de med udgangspunkt i de salgsprognoser, de modtager fra Linda Zafnes.

”Vi ved selvfølgelig aldrig, hvad der sker i fremtiden, men det er vores erfaring fra det seneste års turbulens, at dyder som respekt, samarbejde og loyalitet i sig selv skaber høj resiliens i forsyningskæden. En anden faktor for høj resiliens er, at vi hele tiden er meget tæt på varedisponeringen, så vi løbende og med kort varsel kan korrigere for de udsving, der måtte være”, fortæller Linda Zafnes.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Denne artikel er del af et tema:

Tema om levering & transport 2021

Relateret indhold

19.07.2024SCM.dk

ADP får 50 millioner kroner til havneudvidelse

19.07.2024SCM.dk

Cybersikkerhedsområdet får mange millioner til talentudvikling

25.06.2024SCM.dk

Verdion fortsætter ekspansion med opkøb af byggegrund

18.06.2024SCM.dk

Lemvigh-Müller køber 34.000 kvm. i Kolding

18.06.2024EAB Lagerindretning

Sponseret

EAB Kundecase: 4000 FLEKSIBLE M² TIL MEDICOBRANCHEN

17.06.2024Apport Systems A/S

Sponseret

Party In A Box udvider lageret

14.06.2024SCM.dk

Carlsberg omlægger distribution i Taastrup

13.06.2024Fyns Kran Udstyr A/S

Sponseret

Vil du også have budgetpris på en ny traverskran?

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup