Praktiske julegaver under danske juletræer i år

Når danskerne har færre penge at bruge, er det praktiske julegaver, der vinder frem. Det viser en ny undersøgelse, som IPSOS har foretaget på vegne af Bring. Størstedelen (55 procent) vil bruge det samme beløb på julegaver i år som sidste år.

Når danskerne har færre penge at bruge, er det praktiske julegaver, der vinder frem. Det viser en ny undersøgelse, som IPSOS har foretaget på vegne af Bring. Størstedelen (55 procent) vil bruge det samme beløb på julegaver i år som sidste år. Foto: Bring..

02.12.2022

SCM.dk

Mere end hver anden dansker vil bruge det samme beløb på julegaver i år som sidste år - og hver fjerde (26 procent) vil reducere beløbet noget. Kun seks procent planlægger at øge beløbet de køber julegaver for i år. Og dobbelt så mange mænd (7 procent) som kvinder (3 procent), planlægger at bruge flere penge på årets julegaver.

”Mange husstande har færre penge at bruge i år - trods det oplyser flere end hver anden dansker, at beløbet til julegavekøb for i år er det samme som sidste år - det synes jeg er ret bemærkelsesværdigt”, siger Matilda Adelborg, pressechef hos Bring.

Læs også: Bring og Posten Norge tester droneleverancer

Næsten seks ud af ti (58 procent) mener, at det er praktiske julegaver, der skal under træet i år. Der er flere kvinder (61 procent) end mænd (54 procent), der tænker praktik inden årets julehandel. Hver femte (22 procent) investerer i oplevelser. Gavekort, penge og lidt dyrere luksusforbrug er de varegrupper som færrest vil give i år.

”Når økonomien bliver mere trang, er vi tvunget til at prioritere. At købe praktiske gaver man vil få gavn af, er en smart tilgang. En anden måde at spare penge på er at benytte lejligheden til at handle, når der er rabat. Det er rimeligt at antage, at mange benytter lejligheden til at købe alle deres julegaver under Black Week for at slippe lidt billigere. Vil man derfor gerne slippe for strømper i gaverne under juletræet, kan det være en god idé at skrive en ønskeliste i år”, siger Matilda Adelborg.

- PiB

Bredana Axcite A/S

Sponseret

SCM-dagen 2024: Bliver AI en gamechanger i Supply Chain?

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

12.04.2024SCM.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

12.04.2024SCM.dk

Ny banebrydende automatisering af ordreplukning

05.04.2024Swisslog

Sponseret

Inbjudan Webinar: Strategisk lagerautomation - 25 april

05.04.2024Zetes

Sponseret

Prévoté transforms inventory management with the ZetesMedea Full Pallet Inventory solution

05.04.2024SCM.dk

Materialehåndtering og robotautomatisering løftes til nyt niveau

04.04.2024TECSYS A/S

Sponseret

Er dit lager klar til en omnichannel strategi?

04.04.2024TECSYS A/S

Sponseret

Lagerteknologi: Top 5 systemer til at øge effektiviteten

03.04.2024Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Technicon A/S og Toyota Material Handling Danmark A/S indgår samarbejde

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle