SAP-værktøjer skal accelerere bæredygtig cloud-udvikling

RISE with SAP og HPE GreenLake gør det muligt for Danfoss at drifte sine arbejdsprocesser i SAP-systemer på egne energieffektive og modulære datacentre på en fleksibel, skalérbar og omkostningseffektiv måde.

For at fremskynde sin bæredygtige cloud-rejse har Danfoss valgt at implementere ”HPE GreenLake for SAP S/4HANA Cloud” baseret på RISE with SAP-programmet i Danfoss’ egne bæredygtige datacentre. Foto: Danfoss

30.04.2024

SCM.dk

For at fremskynde sin bæredygtige cloud-rejse har Danfoss valgt at implementere ”HPE GreenLake for SAP S/4HANA Cloud” baseret på RISE with SAP-programmet i Danfoss’ egne bæredygtige datacentre.

Danfoss, der blev grundlagt i 1933, udvikler løsninger, der øger energieffektivitet, forbedrer maskinproduktivitet, reducerer CO2-udledning samt muliggør elektrificering. I en periode med transformativ vækst og samtidig konfronteret med udfordringen om at opretholde høje standarder for data suverænitet, pålidelighed og bæredygtighed, søgte Danfoss efter en fleksibel, skalérbar og omkostningseffektiv IT-løsning, der kunne understøtte virksomhedens forretningsprocesser og innovationsinitiativer samt afvikles i Danfoss’ egne energieffektive modulære datacentre.

For at understøtte sin vækst og transformation besluttede Danfoss derfor i 2016 at modernisere virksomhedens IT-landskab med SAP S/4HANA Cloud, en cloud-baseret ERP-løsning, der tilbyder realtidsstyring af integrerede forretningsprocesser blandt andet ved hjælp af kunstig intelligens og avanceret dataanalyse.

Danfoss valgte ”HPE GreenLake for SAP S/4HANA Cloud” for at fremskynde deres grønne cloud-strategi, fordi den forener fordelene og de gode erfaringer med skyen, samtidig med at virksomheden kan afvikle sine forretningskritiske SAP-opgaver i sine egne energieffektive datacentre.

Den løsning, Danfoss har valgt, er resultatet af et særligt samarbejde mellem HPE og SAP. Løsningen gør det muligt for organisationer som Danfoss, der vælger RISE with SAP, at nyde fordelene ved en cloud-oplevelse. Løsningen kører på HPE’s cloud-infrastruktur.

"Vi har valgt RISE with SAP og HPE GreenLake ikke kun for at høste fordelene ved at investere i de mest moderne digitale løsninger, men også for at vise, at det er muligt at optimere eksisterende datacenter drift mens energiforbruget og CO2-udledningen reduceres. Energieffektivitet er ikke noget vi behøver at give køb på i forhold til andre vigtige parametre. Det bør være på lige fod som en vigtig parameter sidestillet med andre standard forretningsprioriteter. Dette samarbejde giver os mulighed for at beholde vores data og forretningssystemer i vores egne højenergieffektive datacentre og giver os det bedste fra begge verdener: fordelene ved skyen, mens vi beholder vores data tæt på”, siger Sune Baastrup, Chief Information Officer, Danfoss.

"RISE with SAP er en game-changer for kunder, der ønsker at accelerere deres rejse til SAP S/4HANA Cloud, og er et naturligt næste skridt i det mere end 30 år lange strategiske partnerskab mellem Danfoss og SAP. Jeg ser frem til at fortsætte vores stærke samarbejde og levere den digitale kerne hos en så innovativ frontløber i den grønne omstilling som Danfoss. Jeg er glad for, at vi sammen med HPE kan tilbyde valgmuligheden og fleksibiliteten til, at Danfoss kan køre deres forretningskritiske SAP-workloads i deres egne energieffektive datacentre”," siger Mikkel Stavnsbo, Administrerende Direktør, SAP Danmark.

"HPE er stolte af at samarbejde med Danfoss om at accelerere deres bæredygtige cloud-strategi med RISE with SAP og HPE GreenLake. Samarbejder med globale ledere som Danfoss, der driver løsninger, som understøtter overgangen til bæredygtig IT, er vigtige for at hele branchen kan skifte over mod mere miljøansvarlig praksis. Med HPE GreenLake bringer vi cloud-oplevelsen derhen, hvor Danfoss kører sine datacentre, hvilket gør det muligt for dem at opretholde kontrol og synlighed over deres forretningskritiske data og applikationer, uden at gå på kompromis med bæredygtigheds prioriteter”, siger Carsten Regner Nielsen, Nordisk Administrerende Direktør, HPE.

Danfoss har udarbejdet en ambitiøs 3-trins bæredygtighedsmetode, der står for Reduce, Reuse og Resource (reducer, genbrug og genforsyn). Med den fremgangsmåde har Danfoss opnået CO2-neutralitet i driften (scope 1 og 2) i sit hovedkvarter. For det første anvendes energieffektive løsninger for at reducere energiforbruget, derefter gøres bestræbelser på at genbruge overskydende varme, hvor det er muligt, og til sidst arbejder virksomheden på at udfase fossile brændstoffer og genforsyne det resterende energibehov med vedvarende kilder. 

I sit valg af teknologipartner lagde Danfoss vægt på dybdegående kendskab til bæredygtig IT, udnyttelse af cirkulær økonomi og best practices inden for styring af aktiver, energieffektivitet og genbrug. Danfoss arbejder derfor tæt sammen med HPE om at udvikle modulære datacentre der kan sikre hurtigere og mere bæredygtige udvidelser af datacentre med større fleksibilitet i forhold til placering.

Danfoss ser allerede fremskridt indenfor genbrug af varme på hovedkvarteret i Nordborg, hvor overskudsvarme fra Danfoss’ datacentre er i stand til at levere omkring 25 procent af den samlede varmeforsyning til de 250.000 m2 store produktionsfaciliteter, når den fulde kapacitet udnyttes. Samarbejdet med HPE har også resulteret i at halvere Danfoss' datacentres kølebehov ved at anvende direkte væskekøling på tværs af deres datacentre.

Som en del af sin tilgang til at reducere, genbruge og genforsyne har samarbejdet også fokuseret på livscyklussen for IT-udstyr, der ikke længere anvendes af medarbejderne. På tværs af sine globale lokationer ”pensionerer” Danfoss sine brugte IT-aktiver gennem HPE Asset Upcycling Services, en løsning der gør det muligt at afvikle og renovere udtjent udstyr og samtidig genvinde økonomisk værdi fra disse aktiver på en ansvarlig måde. 

Læs også: Virksomheder får hjælp til at navigere i AI-landskabet

Ved at vælge HPE GreenLake-platformen viser Danfoss ikke kun sit engagement i at fremme sine egne forpligtelser til minimering af CO2-udledning, men også hvordan andre virksomheder kan takle deres bæredygtige IT-udfordringer med en holistisk tilgang. Med analyser, der viser, at HPE GreenLake-platformen bidrager til at reducere IT-infrastrukturens energiforbrug med 53 procent, tilbyder HPE danske virksomheder en løsning til understøttelse af deres bæredygtige IT-mål.

/ PiB

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

24.05.2024SCM.dk

SCM Agendaen – Det gode ERP-projekt

24.05.2024SCM.dk

Millioner skal sætte fart på cirkulær plast og ESG-udvikling

24.05.2024SCM.dk

Matematiske modeller kan give energibesparelser på op til 20 procent

24.05.2024SCM.dk

Bliv klogere på brug af kunstig intelligens i jeres forsyningskæde

23.05.2024SCM.dk

Ny alliance vil udvikle nye danske ChatGPT’er

22.05.2024SCM.dk

90 millioner kroner skal styrke dansk tech innovation

21.05.2024SCM.dk

Milliarder skal forgylde fremtidens kvanteteknologi

20.05.2024Columbus

Sponseret

The Retailer's Guide to 2024 - Loyalty, brand identity, and time matter

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup