SCM Agendaen – Forbedret leveringsevne gennem nyt transport- og ruteplanlægningssystem

Effektiv transportstyring har gennem de seneste år fået større og større strategisk bevågenhed. Megatrends som kraftig vækst i e-handel, grøn omstilling, avanceret integration i forsyningskæder og nye krav til sidste-kilometer-levering bidrager til at stille skarpt på transportstyring. Implementering af de rigtige systemer kan bidrage til vækst gennem levering af bedre leveringsservice samtidig med produktivitetsforbedringer. Det handler om at arbejde med realtidsdata i processer gennem integrerede systemløsninger. Podcasten er sponsoreret af DESCARTES.

Fra venstre er det Per Rimjær, Dan Hellström, Tina Højrup Kjær og Jan Stentoft..

17.05.2021

SCM.dk

På transportområdet er der en tydelig trend med at forbedre kundeoplevelsen og den kundeservice, man kan yde for såvel B2C som B2B kunder. Kunder efterspørger ydelser, hvor de kan vælge, hvornår de kan få en leverance indenfor et bestemt tidsvindue; at de bliver oplyst, om leverancen kommer til tiden, eller om den eventuelt er forsinket, og at de har mulighed for at følge leverancen på et kort via mobilen. De krav, som gør sig gældende i private hjemme-leverancer, har således bredt sig til B2B forretninger. Synlighed for samtlige i organisationen vedrørende en leverance skaber en række positive effekter.

Podcast-værterne Jan Stentoft og Tina Højrup Kjær har inviteret Key Account Manager Dan Hellström, Descartes og transportchef Per Rimkjær, STARK Group, i studiet.

Avancerede ruteoptimeringer
Podcasten handler om, hvordan STARK Group har implementeret Descartes’ avancerede ruteoptimering i Sverige, Finland, Norge og Danmark inklusiv fører-mobilapp for e-POD (proof of delivery) samt kundeadvisering ”Track-my-Order”. Modtageren får et link i en SMS eller e-mail, så bilen kan følges på et kort på vej til leveringsstedet. Ruteoptimeringen skaber en optimal rute, som kan være ”den korteste vej” eller ”den hurtigste vej afhængig af biltype/krantype”. 

Vil du også sponsere en podcast på SCM.dk?

Podcasts kan være initieret og drevet af SCM.dk’s redaktion eller gennemføres med betaling fra en partner, hvor denne spiller en rolle i podcasten.

• Invitér dine kunder eller relevante kilder.
• SCM.dk sørger for alt omkring produktionen: Udstyr, lokaler, redaktionel disponering, vært, planlægning, redigering og udgivelse.
• Alt stemmes overens med kunden.
• Alle podcasts udgives på SCM.dk og distribueres og markedsføres via ugentlige nyhedsbreve, magasinet og gennem Spotify, Apples Podcast App og Google Podcast m.fl.

Hvis din virksomhed ønsker at diktere agendaen i en podcast så ring og hør mere hos Niels Larsen på +45 2713 0010 eller skriv på Nl@horisontgruppen.dk.

Endvidere er der fokus på at sikre levering til tiden i henhold til det aftalte. Det er for eksempel vigtigt ved leveringer på en byggeplads, hvor det at levere for tidligt kan være en udfordring på linje med det at levere for sent. Transportøren har ved brug af en mobilapp en optimeret rute samt hele workflowet i forbindelse med afleveringen (proof of delivery og håndtering af eventuelle fejl og mangler ved leverancen, eksempelvis ved brug af foto).

Performance forbedring
Per Rimkjær fortæller, at da STARK Group fik implementeret Descartes, var der udfordringer med leveringsperformance - ODIF (on-day-in-full) og OTIF (on-time-in-full). Hvert land havde deres egen måde at beregne nøgletal på, hvilket var et problem for måling af performance på gruppen. Yderligere var add-on services som proof of delivery/notifikationer meget manuelle og tunge. ”Det er nu blevet klart bedre, da Descartes-systemet tilbyder en lang række services/notifikationer, som kan give den ønskede information til kunden vedrørende leveringen”, siger Per Rimkjær.

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Download gratis e-bog om BI-løsning udviklet specielt til Supply Chain Management

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Implementeringsforløb
Det er vigtigt med en grundig forståelse af virksomheden, hvordan den fungerer i dag, baggrunden til projektet, og hvor man vil hen. Descartes’ princip er, at der ikke laves kundetilpasninger, det vil sige programmering, i det enkelte projekt. Samtlige kunder kører på samme version, og tilpasning til kundens flow sker ved hjælp af konfigurering. Der arbejdes efter en faseopdelt implementeringsmetodik, det vil sige:

• Opstart – fastlæggelse af mål og tidsplan
• Analyse & Design – fastlæggelse af funktionaliteten
• Opsætning og konfigurering
• Uddannelse
• Test (User Acceptance Testing) – sikre at systemet kan håndtere virkeligheden
• System opstart

Ifølge Dan Hellström er implementeringsprojekter et samarbejde mellem kunden og Descartes. Kunden skal deltage aktivt. Man opnår succes, når det er et vel fungerende samarbejde: ”Vi vinder sammen”, forklarer Dan Hellström. Tydelig kommunikation er helt central i projektforløbet samt at få defineret en klar governance-model. Det kan for eksempel være, at styregruppen mødes én gang hver måned, projektlederne én gang om ugen og konsulenter dagligt. Og så er det vigtigt at kommunikere løbende, før det er for sent. Man skal sikre ”rettidig omhu”.

Deltagere:
• Dan Hellström, Key Account Manager hos Descartes og Per Rimkjær, transportchef hos STARK Group.
• Værter: Podcast redaktører professor Jan Stentoft, SDU i Kolding og kommunikationskonsulent Tina Højrup Kjær, SDU i Kolding.

Podcasten er gratis tilgængelig for alle med en smartphone via podcast apps som Apple Podcast, Google Podcasts og Pocket Cast.

Relateret indhold

26.02.2024SCM.dk

CMA CGM i markant tilbagegang

26.02.2024SCM.dk

Kina: Amerikanske påstande er paranoia

15.02.2024SCM.dk

GLS’ sjællandske kapacitet øges med 30-35 procent

15.02.2024Zetes

Sponseret

Modexpress optimises order verification with ZetesMedea RFID solution

14.02.2024SCM.dk

Første spadestik til nyt kæmpe lagercenter

12.02.2024SCM.dk

JYSK vil bygge nyt distributionscenter i Holland

07.02.2024SCM.dk

Robotter langer selv butiksvarer over disken – og gør det døgnet rundt

06.02.2024SCM.dk

Logistikejendomsudvikler forventer vækst og styrker organisationen

Jobmarked

Se alle

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Zetes

Zetes søger ny Business Consultant i Supply Chain-løsninger

Som Business Consultant inden for supply chain-optimering vil du bidrage med din ekspertise gennem hele salgscyklussen, være en betroet rådgiver og deltage i kvalificeringen af forretningsmuligheder. Du vil tage ansvar for udvælgelsen af den bedste projekttilgang og påvirke strategien for vores supply chain-løsninger.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

28.02.2024

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

Bureau Veritas
Kursus
NIS2 – Hvad er det, hvad betyder det, og hvordan kommer du i gang?

Sæt kryds i kalenderen den 26. februar og vær med, når vores ekspert på området, Thomas Vestergaard, giver en intro til NIS2 og gennemgår en mulig plan for arbejdet imod efterlevelse af kravene i din virksomhed.

Dato

26.02.2024

Tid

08:30

Sted

Fredericia

TrueCommerce
Webinar
Webinar: EDIFACT

Alt du skal vide om EDIFACT

Dato

05.03.2024

Tid

11:00

Sted

Online

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup