Stort potentiale i dansk tracking-teknologi

Flere og flere virksomheder holder styr på deres værdigenstande gennem tracking-systemer og opnår derigennem store besparelser. Nu tager et dansk selskab teknologien et skridt videre og tilbyder overvågning af temperatur og bevægelser.

15.10.2014

SCM.dk

Teknologien bag Trusted

Løsningerne fra Trusted indeholder en lang række forskellige teknologier, som RFID, GPS, GSM og sensorer i alle afskygninger, for eksempel bevægelse og temperatur. 

Sporing af værdigenstande er de seneste år blevet en vigtig del af virksomhedernes arbejde for at minimere spild. Men teknologien rummer uanet potentiale for at sikre logistikken i bredere forstand. Derfor lancerer danske Trusted nu en ny teknologi inden for monitorering.  

Læs også: Fisk og kødprodukters forsyningskæde kan spores

Sammenlagt har Trusted solgt over 14.000 trackingenheder i mere end 40 lande. Kundegruppen tæller forskellige brancher – lige fra den norske sikkerhedskoncern Guard Systems til Herlev Sygehus. Med det nye produkt tager Trusted de eksisterende positioneringsydelser skridtet videre.

”Vores trackingløsning er en fuld logistikløsning. Udover at spore værdigenstande, kan vi monitorere værdier og udstyr i forhold til en lang række centrale parametre; fra temperaturer, position og bevægelse til mønstergenkendelse”, forklarer Trusteds direktør Søren Bro.

Teknologien rammer megatrend
Dermed er vejen på det attraktive og voksende marked for remote monitoring og internet of things banet. Ved at placere sensorer i udstyr bliver de intelligente, og Trusted har mulighed for at indhente en række forskellige centrale data, som Trusted omsætter til målbare besparelser for kunderne.

”Vi har netop landet flere ordrer fra kunder, som vil bruge denne nye teknologi i forhold til at optimere flowet omkring diverse bygge- og logistikprocesser. Vi kan både holde styr på alt materiel, holde øje med belægningsgraden og hurtigt opdage eventuelle uregelmæssigheder”, forklarer Søren Bro.

Og netop remote monitoring er der store perspektiver i, mener Rasmus Blom, group director i Grundfos.  

”Monitorering er en trend omkring internet of things, hvor man placerer sensorer på ting. Det giver større og større indsigt i, hvad der sker, og betyder, at man kan optimere processer bedre end før. Det er muligt, fordi omkostningerne til teknologien og sensorer er faldet. Markedet er stadig i sin vorden, men i enkelte brancher er den langt fremme, og der er et kæmpe potentiale”, siger Rasmus Blom.  

Fandt kostbar medicinkasse
På Herlev Sygehus har man som nogle af de første taget teknologien i brug til både at angive position for særligt værdifulde genstande samt måle temperaturer, som er afgørende på hospitalet.

”Efter to måneder havde vi fundet en forsvundet medicinkasse til en samlet værdi på en kvart million kroner. Samtidig fik vores teknologi forbedret logistikken for madrasser, så de har en bedre udnyttelsesgrad”, siger salgsdirektør i Trusted, Rasmus Nørgaard Andersen.

Læs også: Nye dataloggere sikrer transport af følsomme produkter

Trusted er resultatet af en fusion mellem Munin Spot Technology, som de sidste fire år har udviklet software til sporing af værdigenstande, og Trusted, som siden 1999 har leveret trackinghardware og produkter til sikkerhedsbranchen.

- JKK 

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Download gratis e-bog om BI-løsning udviklet specielt til Supply Chain Management

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

27.02.2024SCM.dk

Tidligere Maersk-chef får toppost i Ørsted

27.02.2024SCM.dk

Første ammoniakdrevne containerskib er bestilt

23.02.2024Bredana Axcite A/S

Sponseret

Download gratis e-bog om BI-løsning udviklet specielt til Supply Chain Management

22.02.2024SCM.dk

Robotindustri mødes om AI, den grønne omstilling og fremtidens arbejdsmarked

21.02.2024TrueCommerce

Sponseret

Derfor bør du opgradere din On-Premise-løsning

21.02.2024SCM.dk

Nyt kvantespring for 3D-print

21.02.2024Industriens Fond

Sponseret

Kunstig intelligens hjælper robotter med at passe på dyr og mennesker

14.02.2024SCM.dk

Inspirationsdag skal hjælpe med overblik over robotteknologi

Jobmarked

Se alle

Styrelsen for Forsyningssikkerhed

IT-konsulent til Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Vil du være med til at gøre samfundet mere modstandsdygtigt over for fremtidens trusler? Er du ivrig efter, at blive en del af et fantastisk team, hvor du får ansvaret for at udvikle og understøtte styrelsens IT-løsninger? Så er stillingen som IT-konsulent i Styrelsen for Forsyningssikkerhed noget for dig.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

03.03.2024

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Zetes

Zetes søger ny Business Consultant i Supply Chain-løsninger

Som Business Consultant inden for supply chain-optimering vil du bidrage med din ekspertise gennem hele salgscyklussen, være en betroet rådgiver og deltage i kvalificeringen af forretningsmuligheder. Du vil tage ansvar for udvælgelsen af den bedste projekttilgang og påvirke strategien for vores supply chain-løsninger.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

28.02.2024

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

TrueCommerce
Webinar
Webinar: EDIFACT

Alt du skal vide om EDIFACT

Dato

05.03.2024

Tid

11:00

Sted

Online

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - dag

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup