Syv leverandører smidt ud af Bangladesh-akkorden

Akkorden for brand- og bygningssikkerhed i Bangladesh har udelukket syv tøjproducenter fra at levere til de repræsenterede brands pga. dårlige sikkerhedsforhold.

I alt 10 fabrikker er røget ud af Bangladesh-Akkorden pga. for dårlige arbejdsforhold. Arkivfoto..

19.12.2016

SCM.dk

I april 2013 styrede tøjfabrikken Rana Plaza i udkanten af Bangladeshs hovedstad Dhaka sammen i en katastrofe, der kostede 1138 mennesker livet. Siden da har de mange internationale brands, der får produceret tøj i landets enorme tekstilsektor, i større eller mindre grad arbejdet for at forbedre forholdene for de flere millioner fabriksansatte.

Læs også: Tekstilarbejdere kan ringe og fortælle om misbrug

Et af de konkrete initiativer, der blev stablet på benene efter ulykken, er den såkaldte Accord on Fire and Building Safety in Bangladesh, som har samlet over 200 globale mærkevarer i bestræbelserne på at sikre bedre arbejdsbetingelser på fabrikkerne.

En central opgave for Akkorden er at inspicere de over 1.600 fabrikker, den pt. dækker, påpege fejl og sørge for, at fabriksejerne udbedrer dem, hvis de ikke vil miste Akkordens medlemmer som kunder. Netop det er imidlertid lige sket for syv leverandører, skriver Dansk Mode & Tekstil.

Det drejer sig om i alt 10 fabrikker, der blev inspiceret af uafhængige ingeniører i løbet af 2014. På baggrund af kontrolbesøgene blev der udarbejdet en rapport over mangelfuld brand- og bygningssikkerhed. Leverandørerne har haft to år til at udbedre disse sikkerhedsrisici, men da de ikke har formået at rette op på manglerne, har Akkorden afbrudt samarbejdet med leverandørerne. Dermed har de ikke længere mulighed for at producere varer til virksomheder, der har skrevet under på Akkorden. 

Ifølge tal fra Akkorden er omkring 63 procent af de rapporterede sikkerhedsproblemer blevet udbedret på fabrikkerne i Bangladesh, mens omkring 80 procent af el-relaterede problemer er ordnet. Dog er det kun 15 ud af godt 1.600 Akkord-fabrikker i Bangladesh, der har formået at rette op på samtlige af de rapporterede mangler

Læs også: Nyt bæredygtighedskodeks fra H&M

De syv leverandører er Haesong Group (Haesong Corporation Ltd. og Haesong Sweater Ltd.), Tuba Garments Ltd., Rock Knitwears Ltd., Riverside Apparels, MS Attires Ltd., Anam Garments Ltd. og Ashulia Apparels. Hvilke brands de producerer for, fremgår ikke.

-AK

Bredana Axcite A/S

Sponseret

SCM-dagen 2024: Bliver AI en gamechanger i Supply Chain?

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

12.04.2024SCM.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

12.04.2024SCM.dk

Ny banebrydende automatisering af ordreplukning

03.04.2024SCM.dk

Ny forskning skal gøre fremstillingsindustrien mindre sårbar

02.04.2024SCM.dk

Mindre afskovning i Amazonas i 2023

13.03.2024SCM.dk

Sanistål vil gøre det lettere at aflæse produkters CO2-udledning

11.03.2024SCM.dk

Logistikoperationer kan optimeres med nye funktioner

23.02.2024SCM.dk

Indien udfordrer Kinas status som verdens fabrik

02.02.2024SCM.dk

Pandora køber nu kun genanvendt sølv og guld

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle