Top ti over leverandører af gaffeltrucks

Toyota topper igen listen over gaffeltruckleverandører, viser den seneste opgørelse fra Modern Materials Handling. Markedet er præget af intelligent vedligehold, produktivitet og langsigtede investeringer.

24.02.2015

SCM.dk

De senere år har budt på pæne tal for salg af gaffeltrucks på verdensplan, og i 2013 steg antallet af ordrer på verdensplan med syv procent. Det viser den nyeste opgørelse fra Modern Materials Handling, der først er klar med tallene for 2014 senere på året.

2013-opgørelsen viser, at der dog stadig er lang vej til niveauet før 2008-krisen, og det gælder specielt for Europa, hvor antallet af forsendelser (shipments) fortsat er 21 procent dårlige end 2008.

Læs også: Lithium-ion lagertruck består test

Listen over de største leverandører blev i 2013 toppet af Toyota Materal Handling, der har en vækst i omsætning på 12 procent fra 2012 til 2013. Nummer to på listen er Kion Group efterfulgt af Jungheinrich, Hyster-Yale samt Crown.

Fokus på løbende vedligehold
Blandt tendenserne er, at leverandører og kunder er begyndt at disponere truckflåderne på en mere systematisk og intelligent måde, som giver mere fokus på løbende vedligehold, service samt udnyttelsesgrader og mindre fokus på pludselige udskiftninger i eller af flåden. Det giver alt i alt en mere stabil kurve, så både leverandører og kunder får mere gennemskuelige og stabile omkostninger/salgstal.

Læs også: Nye reachtrucks til lette og mellemtunge lageropgaver

Andre tendenser for markedet er ifølge undersøgelsen fra Modern Materials Handling, at kunderne går efter produktivitetsgevinster i kraft af lidt hurtigere løfte- og/eller kørehastighed og i kraft af add-on teknologier, der kan gøre medarbejderne mere effektive og øge sikkerheden.

På længere sigt er der forventninger om flere førerløse trucks, men der er fortsat en del ubesvarede spørgsmål om sikkerhed og infrastruktur, der skal belyses, før førerløse trucks kommer til at spille en større rolle i salgsstatistikkerne. Energivinklen på trucks er efterhånden noget, kunderne tager for givet; det skal være i orden, men det er ikke noget, kunderne er villige til at betale ekstra for.

Se listen over top 20 her

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

17.04.2024SCM.dk

Maersk opgiver at sælge containerfabrikker

17.04.2024SCM.dk

SBTi’s accept af klimakreditter er tegn på ny klimaøkonomi

05.04.2024Swisslog

Sponseret

Inbjudan Webinar: Strategisk lagerautomation - 25 april

05.04.2024Zetes

Sponseret

Prévoté transforms inventory management with the ZetesMedea Full Pallet Inventory solution

05.04.2024SCM.dk

Materialehåndtering og robotautomatisering løftes til nyt niveau

04.04.2024TECSYS A/S

Sponseret

Er dit lager klar til en omnichannel strategi?

04.04.2024TECSYS A/S

Sponseret

Lagerteknologi: Top 5 systemer til at øge effektiviteten

03.04.2024Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Technicon A/S og Toyota Material Handling Danmark A/S indgår samarbejde

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle