Volvo og DFDS tester autonom levering fra logistikcenter til havn

Et ny samarbejde mellem lastbilproducenten Volvo Trucks og rederiet DFDS skal teste Volvos autonome køretøj Vera med containertransport mellem et logistikcenter og havnen i Göteborg i Sverige.

Volvos autonome køretøj, Vera, har fået tildelt sin første opgave, hvor hun skal fragte gods mellem et logistikcenter og havnen i Göteborg. Illustration: Volvo.

17.06.2019

SCM.dk

”Nu har vi mulighed for at implementere Vera i en ideel ramme og videreudvikle hendes potentiale til andre lignende operationer”, siger Mikael Karlsson, vicepræsident for Autonomous Solutions hos Volvo Trucks.

Sikkerhedsforanstaltningerne i forbindelse med Veras drift er på plads, således at køretøjet kan færdes på offentlig vej. Foto: Volvo.

Målet er at gennemføre et forbundet system bestående af flere Vera-køretøjer overvåget af et kontroltårn, med det formål at muliggøre et problemfrit og konstant flow:

”Vi ønsker at være i spidsen for autonom transport. Dette samarbejde vil hjælpe os med at udvikle en effektiv, fleksibel og bæredygtig langsigtet løsning til at modtage autonome køretøjer, til gavn for vores kunder, miljøet og vores forretning”, siger CEO for DFDS, Torben Carlsen.

Læs også: Det amerikanske postvæsen skal teste selvkørende lastbiler

Den autonome transportløsning skal videreudvikles med henblik på teknologi, driftsstyring og infrastrukturtilpasninger, inden den kan fungere fuldt ud. Parterne oplyser derudover, at der vil blive truffet de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger for at imødekomme samfundsmæssige krav til en sikker vej mod autonom transport.

- SDN

Bredana Axcite A/S

Sponseret

SCM-dagen 2024: Bliver AI en gamechanger i Supply Chain?

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

12.04.2024SCM.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

12.04.2024SCM.dk

Ny banebrydende automatisering af ordreplukning

11.04.2024SCM.dk

Ny retspraksis i Europa: Klimabeskyttelse som menneskeret

09.04.2024SCM.dk

Vigtigt skridt for den grønne omstilling

09.04.2024SCM.dk

Alle ledelsesstandarder har fået klimakrav

08.04.2024SCM.dk

Store virksomheders rapportering er godt på vej til CSRD

05.04.2024Bredana Axcite A/S

Sponseret

SCM-dagen 2024: Bliver AI en gamechanger i Supply Chain?

05.04.2024SCM.dk

Optikerkæde tager de første skridt mod cirkulær værdikæde

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle