Aarhus Havn stod fast i stormvejret og belønnes med vækst

På Aarhus Havn forventede man, at omsætningen i 2020 ville falde, da corona-pandemien ramte. Men man holdt fast ved sine investeringer og sendte alle medarbejdere på arbejde på trods af krisen. Til gengæld står havnen nu med en stadigt stigende godsomsætning og udlejningsfrekvens, samt et stabilt overskud.

I 2020 voksede oplevede Aarhus Havn en stigning på 8,5 procent på containerområdet. Arkivfoto / potowizard. .

15.04.2021

SCM.dk

3 procent øget godsomsætning. En udlejningsfrekvens tre gange højere end normalt. 71 millioner kroner overskud på havnedriften.

Resultatet skabte Aarhus Havn i løbet af 2020 til trods for den verdensomspændende epidemi, der hærgede befolkninger, erhvervslivet og forsyningskæder.

”Årsresultatet for 2020 viser, at Aarhus Havn er en velkonsolideret virksomhed, der ikke mister fodfæste i stormvejr. Som samfundsbærende infrastruktur var Aarhus Havn fuldt åben og tilgængelig 24/7 i hele 2020 på trods af corona-pandemien, og vores driftsmedarbejdere mødte på arbejde hver eneste dag. Jeg synes, det har været et ualmindeligt godt og travlt år situationen taget i betragtning”, siger CEO Thomas Haber Borch i en pressemeddelelse.

Selvom krydstogts-, færge- og bulkområderne alle har haft nedgang på Aarhus Havn, er der blevet gjort op for det gennem investeringer i andre forretningsområder.

Allerede tidligt under pandemien besluttede Aarhus Havn at fastholde sine investeringsplaner og de igangværende anlægsprojekter fortsatte relativt upåvirket af samfundssituationen. I alt investerede virksomheden 421 millioner kroner i nye anlæg og nyt materiel – herunder indkøb af ny mobilkran og ny bugserbåd, som begge bliver leveret i 2021.

Læs også: Mens Esbjerg knapt undgår nedgang, vokser Aabenraa Havn

”Vi færdigbyggede en ny færgeterminal til Molslinjen og opgraderede Østhavnsvej til en firesporet vej for at øge sikkerheden for både personbiler til/fra færgeterminalen og for de erhvervsmæssige havnetransporter. Faktisk gjorde vi, hvad vi kunne for at fastholde aktiviteterne og holde hånden under både vores kunder, leverandører og beskæftigelsen”, fastslår Thomas Haber Borch.

Med årets resultat mener Thomas Haber Borch at Aarhus Havn ikke bare har fastholdt, men også udbygget sin position som Danmarks største erhvervs- og containerhavn.

Aarhus Havn har en markedsandel på 65 procent på containerområdet i Danmark, og blot fra 2019 til 2020 oplevede havnen en stigning på 8,5 procent med området med 623.000 rundede containere i 2020.

- KCP

Bredana Axcite A/S

Sponseret

SCM-dagen 2024: Bliver AI en gamechanger i Supply Chain?

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

12.04.2024SCM.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

12.04.2024SCM.dk

Ny banebrydende automatisering af ordreplukning

11.04.2024SCM.dk

Ny retspraksis i Europa: Klimabeskyttelse som menneskeret

09.04.2024SCM.dk

Vigtigt skridt for den grønne omstilling

09.04.2024SCM.dk

Alle ledelsesstandarder har fået klimakrav

08.04.2024SCM.dk

Store virksomheders rapportering er godt på vej til CSRD

05.04.2024Bredana Axcite A/S

Sponseret

SCM-dagen 2024: Bliver AI en gamechanger i Supply Chain?

05.04.2024SCM.dk

Optikerkæde tager de første skridt mod cirkulær værdikæde

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle