Logistikgigant fortsætter med fyldte ordrebøger

Efter flere år med høj vækst fortsætter logistikgiganten KNAPP med at skabe solide resultater i sit seneste regnskabsår. På trods af vanskelige økonomiske forhold overalt i verden har ordrebøgerne været godt fyldte, blandt andet i kraft af succesfulde samarbejder med danske kunder som Bestseller, Brødrene Dahl og FTZ.

Efter flere år med høj vækst fortsætter logistikgiganten KNAPP med at skabe solide resultater i sit seneste regnskabsår. Foto: 123rf.com

28.06.2024

SCM.dk

For regnskabsåret 2023/2024 har KNAPP AG rapporteret en omsætning på 1,8 milliarder euro sammenlignet med 1,96 milliarder euro året før. I Danmark finder man logistikgiganten som leverandør af automatiserede lagerløsninger hos nogle af de største logistiskcentre med en kundeliste, der blandt andet inkluderer Bestseller, Saint Gobain/Brødrene Dahl og autogrossisten FTZ.

I en tid, hvor virksomheder konfronteres med udfordringer som geopolitisk usikkerhed, inflation og mangel på arbejdskraft, er pålidelige partnerskaber og helhedsorienterede systemløsninger vigtigere end nogensinde, forklarer CEO i KNAPP, Gerald Hofer: 

"Vi er en koncern, der skaber intelligente systemløsninger ved at bygge bro mellem branchekendskab og teknologi i verdensklasse. Den kombination er essensen i en modstandsdygtig forsyningskæde og afgørende for succes”.

Generelt er gode lokationer for logistikcentre i dag synonyme med høje omkostninger og lav tilgængelighed. Derfor vælger mange virksomheder at opdatere og optimere sine eksisterende placeringer i stedet for at etablere sig på ny. Nye langsigtede projekter for internationale kunder som Würth Group, Zalando og den amerikanske supermarkedskæde Kroger inkluderer derfor både opførelse af nye anlæg og modernisering af eksisterende systemer. På begge områder er der substantielle gevinster at hente, ikke mindst i kraft af vigtige bidrag til øget bæredygtighed.

Med en kontinuerlig udvikling af KNAPPs internationale netværk – især med hensyn til udvidet og service og livstidssupport – sætter virksomheden handling bag målsætningen om at sætte kundens behov i centrum for alt, hvad virksomheden foretager sig. 

"Vores kunder kan være sikre på, at vi passer godt på deres systemer – også i det lange perspektiv”, understreger Gerald Hofer.

Trods et internationalt marked præget af hård konkurrence har KNAPP AG gennem året sikret sig en ordretilgang på 2,12 milliarder euro, hvilket har givet et driftsresultat før skat på 161 milllioner euro (foregående år: 173 millioner euro).

I Europa oplevede koncernen høj ordretilgang på alle kerneforretningens områder med modebranchen som et af årets højdepunkter. Således var Bestseller-koncernen en af de kunder, der investerede i et topmoderne og internationalt orienteret logistikcenter med en omfattende automationsløsning fra KNAPP.

Væksten var også stabil i Asien og Latinamerika, hvor Brasiliens største mode- og livsstilsmærker som C&A og Lojas Renner valgte KNAPP som samarbejdspartner. I Australien kunne KNAPP også glæde sig over vækst med kunder som supermarkedskæden Woolworths og detailforhandleren Super Retail Group, der har bidraget betydeligt til den samlede omsætning.

KNAPP har ambitioner om at forme fremtiden for intern logistik med sine innovative løsninger. Virksomhedens COO Franz Mathi giver sin udlægning af, hvordan det skal gribes an: 

"Det handler efter min mening ikke om at have en one-size-fits-all opskrift, men snarere om at have et bredt udvalg af teknologiske ingredienser til rådighed, som vi så sætter sammen og tilbereder en løsning specifikt til den konkrete kunde – uanset hvilken udfordring, man måtte stå overfor”.

Intelligent integration indebærer også at analysere og mestre de komplekse udfordringer, som virksomheder møder i dag, og at høste de mange fordele ved et automatiseret system. KNAPP har demonstreret dette inden for dagligvarehandel, hvor deres RUNPICK-teknologi bruges til at opnå betydelige effektiviseringer af butikslevering. Innovative løsninger udgør ligeledes et vigtigt indsatsområde, og her er et af eksemplerne udviklingen af markedets første shuttle-system til dagligvarehandelens frostvarer.

Endnu en af årets milepæle for KNAPP har været etablering af automatisk posepakning med AutoPocket-systemet hos den litauiske medicinalgrossist Limedika. Før dette projekt blev AutoPocket kun anvendt inden for mode og detail. Det nye system hos Limedika er dermed banebrydende inden for medicinalsektoren og åbner helt nye muligheder for effektiv multi-kanal distribution af farmaceutiske produkter.

"Vores tilgang er at tænke i komplette løsninger og processer, der skaber reel merværdi for virksomheder og for samfundet”, forklarer Franz Mathi.

Med de uforudsigelige dynamikker, som mange sektorer står over for, er stabilitet vigtigere end nogensinde før. 

"Grundlaget for vækst er altid et stabilt fundament”, understreger KNAPPs CFO, Christian Grabner.

Læs også: Løn ud fra ESG-mål er det ultimative integrations-værktøj

For KNAPP indebærer dette også at være en pålidelig medspiller for sine ansatte. I årevis har virksomhedens vækst resulteret i en høj efterspørgsel på specialiseret arbejdskraft. Ved udgangen af marts 2024 havde KNAPP AG 7.705 medarbejdere på verdensplan, hvoraf 4.122 var beskæftiget i Østrig. Imidlertid spiller international rekruttering en stadigt vigtigere rolle, og derfor er KNAPP aktiv inden for mange lokale initiativer og investerer løbende lokalt i medarbejderudvikling og videreuddannelse.

"Det positive engagement i vores medarbejdere er med til at gøre os til en særlig arbejdsplads, ligesom det gør det muligt for os at sætte fremragende præstationer op som vores standard – en høj standard til gavn for vores kunder”, konkluderer Christian Grabner.

Kilde: Knapp

/ PiB

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

22.07.2024SCM.dk

Reachstacker løfter 180 ton for Blue Water Shipping

19.07.2024SCM.dk

ADP får 50 millioner kroner til havneudvidelse

03.07.2024Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Modstandsdygtighed sat på formel

01.07.2024TrueCommerce

Sponseret

Nyt om PEPPOL

28.06.2024SCM.dk

Logistikgigant fortsætter med fyldte ordrebøger

25.06.2024SCM.dk

Geodis Danmark skifter til vedvarende energi

20.06.2024SCM.dk

Er der et liv efter compliance?

18.06.2024SCM.dk

Korte værdikæde-tjek skal bidrage til mere cirkulære forsyningskæder

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup