Carl Ras vinder inklusionspris for at tage socialt udsatte i beskæftigelse

Carl Ras har i mange år hjulpet socialt udsatte borgere videre på arbejdsmarkedet gennem samarbejde med kommuner i hele landet. Nu hyldes engrosvirksomheden med specialprisen ’Danmarks Bedste Arbejdsplads til Inklusion’ af analyse - og konsulentvirksomheden Great Place To Work©.

Peter Hald, assisterende lagerchef i Carl Ras, har de seneste år gjort en ekstra indsats for at tage socialt udsatte borgere i beskæftigelse på Carl Ras' centrallager i Herlev. Foto: Carl Ras.

26.04.2022

SCM.dk

De seneste år har assisterende lagerchef i Carl Ras, Peter Hald, gjort en ekstra indsats for at hjælpe borgere, der har svært ved at finde fodfæste på arbejdsmarkedet, ind i firmaet og på centrallageret i Herlev – blandt andet gennem samarbejde med SamFocus, Jobcenter Ballerup og Jobcenter Herlev.

Siden da har Carl Ras løbende haft udsatte borgere, med forskellige sociale udfordringer, i praktik og løntilskud, som efterfølgende har resulteret i mange succesfulde fastansættelser.

Gennem samarbejde med Jobcenter Ballerup tog Peter Hald i 2020 for eksempel en medarbejder med paranoid skizofreni og en medarbejder, som led af depressioner, i praktik. Begge er i dag fastansat på centrallageret i Herlev og er glade for at opleve at være en del af et team, hvor de hver dag løfter et ansvar.

”Det kan medføre et ekstra ledelsesmæssigt ansvar fra min side at sikre, at de får ekstra støtte til deres individuelle behov, så de trives og motiveres i arbejdet. Men når det lykkes, giver det os nogle utrolig stabile og loyale medarbejdere. Mange af dem har været ansat hos os i flere år og bidrager både til effektivitet, kvalitetsbevidsthed og et godt socialt arbejdsmiljø på lige fod med deres kollegaer,” fortæller Peter Hald og tilføjer, at de generelt har ganske få medarbejderopsigelser på centrallageret.

Læs også: Logistikfirma udnævnt til verdens bedste arbejdsplads

I dag består knap en tredjedel af centrallagerets 47 ansatte af medarbejdere, der tidligere har oplevet at være på kanten af arbejdsmarkedet. Peter Hald påpeger, at de alle varetager produktionsopgaver, på lige fod med resten af teamet på lageret, der alt sammen sikrer, at kunderne får de rigtige varer til tiden:

”Jeg tror, de opnår en høj grad af loyalitet af at mærke en tro og anerkendelse fra en arbejdsplads, der giver dem en chance for, at kunne lykkes, når de tidligere har oplevet at blive ekskluderet fra arbejdsmarkedet”, siger Peter Hald.

Har selv været på kanten af arbejdsmarkedet

Peter Halds store motivation for at drive arbejdet med inklusion i Carl Ras bunder også i, at han tidligere i livet selv har stået på kanten af arbejdsmarkedet.

Efter hans mor døde, da han var 16 år gammel, blev han en del af et dårligt miljø og endte bag tremmerne i nogle år. Efterfølgende kom han i arbejde og var i perioder på kontanthjælp.

”Grundet min egen fortid betyder det meget for mig, at vi tager et socialt ansvar i Carl Ras. At jeg selv har været på den samme side gør, at jeg kan møde de her mennesker i øjenhøjde, og jeg har en anden indsigt og forståelse for deres udfordringer og behov. Samtidig har jeg selv prøvet at blive hjulpet på rette vej af mennesker, der troede på mig som person og kunne se, at jeg havde nogle faglige evner. Derfor er jeg også utrolig taknemmelig over for de ledere i Carl Ras, der havde troen på mig og gav mig muligheden for at indfri det potentiale, jeg besidder", siger Peter Hald.  

Rummelig arbejdsplads med plads til alle 

Carl Ras’ sociale indsats om at hjælpe udsatte borgere i beskæftigelse på centrallageret i Herlev har ført til, at engrosvirksomheden netop har vundet Great Place To Work©’sspecialpris ’Danmarks Bedste Arbejdsplads til Inklusion’.

”At vi vinder denne her pris, gør mig utrolig stolt. Det er en stor tilfredsstillelse og anerkendelse af, at vores arbejde giver mening. Men det kunne heller ikke være gjort uden alle teamlederne og kollegaer på centrallageret, der tager godt imod borgerne og tager dem med ind i vores fællesskab”, siger Peter Hald.  

HR-Chef i Carl Ras, Tina Ziegler, tilføjer:

Læs også: DHL får pris for mest inkluderende arbejdsplads

”Det understreger, at det menneskesyn, som vores organisation og kultur er bygget på, breder sig længere ud end os selv. Carl Ras er en rummelig virksomhed, der har plads til alle medarbejdere. Men det er ikke bare noget, vi siger – det er rent faktisk også noget, vi viser, at vi er”.

Foruden inklusionsprisen har Carl Ras for femte år i træk placeret sig i top-10 i konkurrencen om Danmarks Bedste Arbejdspladser® i kategorien for mellemstore virksomheder. En konkurrence af Great Place To Work©, som Carl Ras i mere end 10 år har prioriteret at tage del i med formålet om at være branchens bedste arbejdsplads.

I år er Carl Ras endt med en 2. plads i konkurrencen, hvilket er virksomhedens hidtil bedste resultat.

- KCP

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Download gratis e-bog om BI-løsning udviklet specielt til Supply Chain Management

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

03.03.2024SCM.dk

Rotterdam-terminal vil komme først med landstrøm til alle skibe

02.03.2024SCM.dk

Aalborg Havn klarer sig flot uden Royal Arctic Lines

30.01.2024SCM.dk

Geopolitik ændrer indkøbsstrategierne i detailsektoren

23.01.2024SCM.dk

Staten opruster på SCM-kompetence

16.01.2024SCM.dk

Forhøjede fragtpriser truer både forbrugere og virksomheder

20.12.2023SCM.dk

Myndigheder samarbejder om at ruste Danmark til krisetider

23.11.2023SCM.dk

Region Midtjylland er bedst i bæredygtighed og nytænkning

21.11.2023SCM.dk

Mere end 40% af detail-aktører frygter mangel på varer op til jul

Jobmarked

Se alle

Styrelsen for Forsyningssikkerhed

IT-konsulent til Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Vil du være med til at gøre samfundet mere modstandsdygtigt over for fremtidens trusler? Er du ivrig efter, at blive en del af et fantastisk team, hvor du får ansvaret for at udvikle og understøtte styrelsens IT-løsninger? Så er stillingen som IT-konsulent i Styrelsen for Forsyningssikkerhed noget for dig.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

03.03.2024

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

TrueCommerce
Webinar
Webinar: EDIFACT

Alt du skal vide om EDIFACT

Dato

05.03.2024

Tid

11:00

Sted

Online

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - dag

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup