Projekt skal afdække maritime virksomheders blockchain-potentiale

Center for Logistik og Samarbejde står i spidsen for et nyt projekt, der skal afdække potentialet i blockchain-teknologien for en række små- og mellemstore virksomheder i det maritime miljø.

Aalborg Havn er en af de havne, hvor projektet "Maritimt Block-Kraft" skal afdække virksomhedernes block-chain potentiale..

16.04.2019

SCM.dk

Center for Logistisk og Samarbejde, der holder til i Aalborg, har sammen med Industriens Fond netop iværksat et større udredningsprojekt omkring blockchain-potentialet blandt små- og mellemstore virksomheder i den maritime sektor.

Læs også: Danske havne ligger i top på effektivitet

”Digitaliseringen og blockchain-teknologien rummer et kæmpe potentiale for erhvervslivet. Men vi ved, at det for de små og mellemstore virksomheder kan være vanskeligt at se og udnytte potentialet, når man sammenligner med større virksomheder. Det gælder også for maritime virksomheder og andre virksomheder i og omkring det maritime miljø”, siger Lars Jøker, direktør for Center for Logistik og Samarbejde.

Centeret skal stå i spidsen for ”Maritimt Block-Kraft”-projektet og gennemføre det i år og næste år sammen med Danske Havne, Aalborg Universitet, fire nord- og østjyske havne (Hirtshals, Hanstholm, Aalborg og Grenaa) og to erhvervsnetværk fra regionen.

Det handler om at udnytte ny teknologi
Selvom store virksomheder nogle gange er foran mindre virksomheder, når det drejer sig om udnyttelsen af ny teknologi, så er projektets udgangspunkt, at virksomheders størrelse ikke skal være afgørende for mulighederne i den digitale verden.

”Vi arbejder generelt med implementering af ny teknologi i dansk erhvervsliv. Og med det nye projekt afdækkes de muligheder og udfordringer, som mindre virksomheder møder i hverdagen”, siger administrerende direktør i Industriens Fond, Thomas Hofman-Bang, og fortsætter:

”Dernæst udarbejdes ’best practises’, og på den måde kan projektet forhåbentlig vise nogle gode eksempler på, hvordan blockchain-teknologien i praksis kan udnytte”.

Han peger på, at fonden gennem forskellige tiltag arbejder på at skabe flere danske erfaringer med brugen af blockchain-teknologien.

Ud over de praktiske erfaringer, så bringes ny viden også ind i erhvervslivet gennem det nye projekt. Det sker via et forskerhold fra Aalborg Universitet.

”Vi har gennem længere tid arbejdet med potentialet i blockchain-teknologien inden for transport- og logistikområdet, og har derfor specialiseret viden på netop det område. Således er vi godt klædt på til at bidrage til projektet”, fortæller lektor Kristian Hegner Reinau fra Aalborg Universitet.

Potentiale for hele havnesektoren
Hos de danske erhvervshavnes brancheforening, Danske Havne, er man overbevist om, at resultaterne fra ”Maritimt Block-Kraft” kan bruges i et bredere perspektiv.

”Transformationen af danske erhvervshavne er i fuld gang, og mange af de maritime virksomheder og virksomheder i havnenes opland er midt i den digitale omstilling”, siger direktør Tine Kirk Pedersen og fortsætter:

Læs også: Det Blå Danmark fastholder sin førende position i dansk økonomi

”Denne undersøgelse er derfor super vigtig for de danske erhvervshavne, og vi forventer, at resultaterne ikke blot kan bruges af de deltagende havne, men også hos danske erhvervshavne og deres samarbejdspartnere mere generelt”.

- SDN

Bredana Axcite A/S

Sponseret

SCM-dagen 2024: Bliver AI en gamechanger i Supply Chain?

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

12.04.2024SCM.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

12.04.2024SCM.dk

Ny banebrydende automatisering af ordreplukning

08.04.2024SCM.dk

Forskere efterlyser bæredygtig og ansvarlig AI-udvikling

02.04.2024TrueCommerce

Sponseret

Nyt om elektronisk fakturering i Belgien

26.03.2024SCM.dk

Cybersikkerhed fylder arbejdslivet for mange

26.03.2024TrueCommerce

Sponseret

Elektronisk fakturering i Tyskland

25.03.2024SCM.dk

Pallerobot revolutionerer pallehåndtering med kunstig intelligens

22.03.2024Industriens Fond

Sponseret

‘Hackerene kender systemet bedre end dem, der har lavet dem’

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle